Για το έργο δρομολογείται και συνεργασία με διεθνή αλυσίδα διαχείρισης, με τις επαφές να αφορούν «ηχηρά» ονόματα του πολυτελούς τουρισμού όπως Ritz Carlton, Six Senses, Αnantara αλλά και η Four Seasons με την οποία ήδη υφίσταται η συνεργασία στον Αστέρα

«Σκοπός της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί ένα συγκρότημα με τις αρχικές αξίες της Μυκόνου που την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που καταστρέφονται σιγά-σιγά σε όλη την Μύκονο, και όχι ένα τουριστικό ξενοδοχείο όπως αυτά που υπάρχουν παντού. Το νέο συγκρότημα προτείνεται να μην έχει καμία σχέση με τα νέα πολυτελή ξενοδοχεία που έχουν κατασκευαστεί στη Μύκονο τα τελευταία χρόνια και απέχουν πολύ από το εκλεπτυσμένο και μοναδικό χαρακτήρα του νησιού, αλλά να ακολουθήσει όλα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Μυκόνου που θα αναδειχθούν και θα αποτελέσουν έμπνευση και αναφορά για τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου».

Eτσι περιγράφεται, μεταξύ άλλων, η πρόταση της AGC Εquity Partners, του επενδυτικού σχήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης για τη δεύτερή τους επένδυση στη χώρα μας, που δεν είναι άλλη από αυτή για το νέο τουριστικό project στη Μύκονο, ύψους 50,85 εκατ. ευρώ. Η τελευταία έχει υπαχθεί και στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων με απόφαση που ελήφθη από την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ την περασμένη Πέμπτη το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ δημοσιοποίησε την Στρατηγική Μελέτη Περιβάλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.) με φορέα την εταιρεία Blue Iris Α.Ε..

Σημειωτέον ότι για το έργο δρομολογείται και συνεργασία με διεθνή αλυσίδα διαχείρισης, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις. Στα ονόματα ωστόσο με τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί επαφές, περιλαμβάνονται, κατά τις πληροφορίες, «ηχηρά» ονόματα του πολυτελούς τουρισμού μεταξύ των οποίων οι Ritz Carlton, η Six Senses, η Αnantara αλλά και η Four Seasons με την οποία ήδη το τουρκοαραβικό σχήμα της Jermyn Street του Αστέρα (με τη συμβολή της AGC Equity Partners, και τη συμμετοχή των επενδυτικών funds από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, αραβικών κεφαλαίων και του τουρκικού ομίλου της Dogus) συνεργάζεται, ως γνωστόν, για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

«Στόχος της επένδυσης είναι να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα που θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και θα προσφέρει όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες θεωρούνται, ως ιδανικές, από ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική και κοινωνική στάθμη», επισημαίνεται στη μελέτη για το έργο που περιλαμβάνει τη δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας 5*, δυναμικότητας 192 κλινών με συνοδευτικές εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρου ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα, ενώ προ του παράκτιου μετώπου του ακινήτου προτείνεται η χωροθέτηση καταφυγίου τουριστικών σκαφών. Οι επενδυτές θεωρούν ότι με την προτεινόμενη ανάπτυξη επιδιώκεται να δημιουργηθεί μια τουριστική υποδομή που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν του νησιού, θα έχει ευρεία απήχηση στην κτηματαγορά και θα αποτελέσει υπόδειγμα και για μελλοντικές επενδύσεις. «Πρέπει δε να σημειωθεί πως πλησίον της περιοχής επένδυσης δεν υπάρχουν προστατευόμενες περιοχές, βάσει ειδικών καθεστώτων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος (NATURA, αρχαία μνημεία κλπ)», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Το προτεινόμενο Σχέδιο χωροθετείται στη θέση «Καραπέτης», της κτηματικής περιφέρειας της Κοινότητας Άνω Μεράς, στα νοτιοανατολικά του νησιού, έκταση 60,3 στρεμμάτων. Η συνολική έκταση για την οποία υπεβλήθη το Δεκέμβριο 2018, αίτημα υπαγωγής της στις στρατηγικές επενδύσεις , η οποία εγκρίθηκε το Μάιο του 2019 (ΦΕΚ 1624/Β/10.05.2019), αποτελείται από 13 μικρότερα συνεχόμενα και όμορα αγροτεμάχια, τα οποία έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει με οριστικό τίτλο η AGC Equity Partners Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.».

Στο ακίνητο οργανώνονται δύο ζώνες χρήσεων γης στο και ειδικότερα:

α) Ζώνη τουρισμού – αναψυχής και β) Ζώνη προστασίας ρέματος και παραλίας.

Ειδικότερα, το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει την κατασκευή 65 κατοικιών ενός δωματίου επιφάνειας 45- 50 τ.μ. , 15 κατοικιών επιφάνειας 70 τ.μ. , 9 κατοικιών των 2 δωματίων επιφάνειας 100 τ.μ. , 5 κατοικιών των 3 δωματίων επιφάνειας 130 τ.μ. και μιας βίλας 160 τ.μ.. Τα δωμάτια αυτά θα εξυπηρετούνται από τα κτίρια σίτισης και αναψυχής καθώς και τα καταστήματα και το χώρο εισόδου με τα γραφεία.

Τα κτίρια αυτά είναι:

1. Δωμάτια 94 Σύνολο επιφάνειας περίπου 6.010 τ.μ.
2. Κτίριο Εισόδου, Υποδοχής και Γραφείων 250τ.μ.
3. Ελληνικό Καφενείο, περίπου 100 τ.μ.
4. Εστιατόριο κυρίως για Πρωινά Γεύματα 200 τ.μ.
5. Εστιατόριο περίπου 160 τ.μ.
6. Καταστήματα περίπου 60-80 τ.μ. έκαστο
7. Kids Club -Παιδικός Σταθμός 150 τ.μ.
8. Ταβέρνα περίπου 100 τ.μ.
9. Κτίριο SPA 500 τ.μ.
10. Υπαίθριο Θέατρο
11. Πισίνα 5m X 20m
12. Μικρό παρεκκλήσι

Επιπλέον, θα χρειαστούν κτίρια για βοηθητικές χρήσεις όπως Η/Μ, ηλ. υποσταθμός, δεξαμενές νερού κλπ. «Οι πελάτες και το προσωπικό θα προσέρχονται βασικά με μικρά λεωφορεία από τη Μύκονο. Έτσι, δεν είναι αναγκαίος μεγάλος χώρος στάθμευσης, αλλά μόνο για τα λεωφορεία και για έναν μικρό αριθμό αυτοκινήτων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με στόχο τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης υψηλού επιπέδου τουριστικής ανάπτυξης, η στρατηγική επένδυση (όπως έχει προαναφερθεί) περιλαμβάνει και τη δημιουργία τουριστικού λιμένα και συγκεκριμένα καταφυγίου τουριστικών σκαφών.