Της Στεφανίας Σούκη

Την τρίτη του επένδυση στην κτηματαγορά της Αθήνας δρομολογεί το GreCO Fund, με διαχειρίστρια την Dromeus Capital, εστιάζοντας για μία ακόμη φορά στον επιχειρηματικό άξονα της λεωφόρου Κηφισίας.

Το fund που διαχειρίζονται οι κ.κ. Αχιλλέας Ρισβάς και Σταύρος Αδαμόπουλος προχωρά τώρα στην απόκτηση του πρώην ακινήτου όπου στεγαζόταν ένα από τα κεντρικά καταστήματα της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ στη λεωφόρο Κηφισίας, εκεί όπου πλέον, από τις αρχές του έτους, βρίσκεται γνωστό πολυιατρείο της Αθήνας. Για το ακίνητο, ιδιοκτησίας τριών ιδιωτών, το οποίο περιλαμβάνει και μεγάλους χώρους γραφείων, έχει συμφωνηθεί ένα τίμημα της τάξεως των 6,3 εκατ. ευρώ (σ.σ. οι τελικές υπογραφές δεν έχουν μπεί ακόμη), ενώ στόχος του GreCO Fund, κατά τις πληροφορίες, είναι η μετατροπή του σε «πράσινο» κτίριο, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί αυτή την περίοδο στην αγορά για την αγορά και αναβάθμιση του υφιστάμενου αποθέματος ελλείψει, ούτως ή άλλως, νέων κατασκευών.

Αυτή θα είναι και η τρίτη επένδυση στην ελληνική αγορά για το fund που διαχειρίζεται η Dromeus Capital, με το συνολικό ύψος των κεφαλαίων να ξεπερνά τα 32 εκατ. ευρώ. Το fund μπήκε στο εγχώριο real estate και πρωτοέγινε γνωστό όταν πριν από μερικούς μήνες «χτύπησε» το διαγωνισμό της Εθνικής Leasing επενδύοντας συνολικά 26 εκατ. ευρώ για το συγκρότημα όπου στεγάζεται η Wind στη λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι (23,6 εκατ. ευρώ) και τις οριζόντιες ιδιοκτησίες γραφείων στο πρώην κτήμα ΘΩΝ στους Αμπελοκήπους, ιδιοκτησίας, στο μακρινό παρελθόν, στον όμιλο Βωβού, ο οποίος, ως γνωστόν, κατέρρευσε μέσα στην κρίση.

Στόχος του fund, όπως επισημαίνουν στο newmoney.gr αρμόδιες πηγές, είναι να συνεχίσει τις επενδύσεις σε ακίνητα εισοδήματος, κυρίως στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων και δή στην κατηγορία των γραφείων. Η επιτελική ομάδα του GreCO Fund έχει προϊδεάσει για τη συνέχεια, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να επενδύσει, σε πρώτη φάση, στο ελληνικό real estate κεφάλαια της τάξεως των 200-250 εκατ. ευρώ, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα των γραφείων. Παράλληλα, δεδομένου του ενδιαφέροντος που υφίσταται αυτή την στιγμή για την ελληνική αγορά ακινήτων από εγχώριους αλλά και ξένους επενδυτές και για άλλες κατηγορίες ακινήτων (βλ. καταστήματα και τουριστικά ακίνητα) εξετάζονται οι πρώτες επενδύσεις και στους συγκεκριμένους τομείς, χωρίς να αποκλείεται σε δεύτερο χρόνο κι εφόσον έχει συγκεντρωθεί ένας κρίσιμος «όγκος» ακινήτων εισοδήματος, η δημιουργία ΑΕΕΑΠ.