Μία νέα σειρά του Netflix αφηγείται την ιστορία της Γερμανίδας, με ρωσική καταγωγή, Άνα Σόροκιν, μίας γυναίκας που κατάφερε να εξαπατήσει την ελίτ της Νέας Υόρκης.

Διάσημοι και πλούσιοι, μέλη της καλής κοινωνίας στη Νέα Υόρκη – πετυχημένοι και συχνά έξυπνοι άνθρωποι έπεσαν θύματα απάτης της Άννα Σόροκιν, ή Άνα Ντέλβι, όπως συστηνόταν η ίδια στις ΗΠΑ παριστάνοντας ότι είναι μέλος της υψηλής κοινωνίας στο Μανχάταν.

Η Άνα Σόροκιν γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1991. Ο Ρώσος πατέρας της εργαζόταν ως φορτηγατζής στο Ντομοντέντοβο, λίγο έξω από τη Μόσχα. Το 2007 μαζί με την οικογένειά της η 16χρονη Σόροκιν μετακόμισε στη Γερμανία.

Θέλοντας να ξεφύγει από το Εσβάιλερ, όπου μετακόμισε η οικογένειά της όταν ήταν έφηβη, πήγε στο Βερολίνο και στη συνέχεια στο Παρίσι, καταλήγοντας τελικά το 2016 στη Νέα Υόρκη.

Εκεί κατάφερε να λάβει δάνεια ύψους δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από διάφορες τράπεζες, να ταξιδέψει δωρεάν με ιδιωτικά αεροπλάνα και να ζήσει σε πολυτελή ξενοδοχεία στο Μανχάταν για μήνες δίχως να πληρώσει.

Επιχείρησε επίσης να δημιουργήσει ένα πολιτισμικό πολυχώρο, με ένα ποσόν ύψους 22 εκατομμυρίων δολαρίων, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Απέλαση, ή απλά… «απομάκρυνση»;

«Μα, πώς εξαπατήθηκαν όλοι αυτοί», διερωτήθηκαν όλοι, όταν αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητά της.

Μετά από κάθειρξη τριών ετών σε φυλακές της Νέας Υόρκης, η Σόροκιν, αφέθηκε ελεύθερη τον Φεβρουάριο. Ενάμιση μήνα αργότερα συνελήφθη ξανά, καθώς είχε η λήξει η βίζα παραμονής της στις ΗΠΑ – αντιμετωπίζοντας έτσι σήμερα μία πιθανή απέλαση από τη χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στην DW