Λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του Giorgio Armani, ο διάσημος ιταλικός οίκος μόδας κινεί διαδικασίες πώλησης ποσοστού μετοχών, με ισχυρούς παίκτες της βιομηχανίας στο προσκήνιο.
Η αυτοκρατορία Armani, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands της παγκόσμιας μόδας, εισέρχεται σε νέα φάση. Εκπρόσωποι του ομίλου έχουν ήδη προσεγγίσει πιθανούς αγοραστές για την πώληση μειοψηφικού μεριδίου, σύμφωνα με πηγές του Reuters, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια διαδικασία δημοπρασίας λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατο του Giorgio Armani στις 4 Σεπτεμβρίου.
Συζητήσεις με κολοσσούς – Ο ρόλος της Rothschild
Στο τραπέζι βρίσκεται η L’Oréal, που έχει ήδη προσεγγιστεί, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν έχουν ακόμη κληθεί επενδυτικά funds. Η Rothschild αναμένεται να αναλάβει τον ρόλο του συμβούλου στη διαδικασία, καθώς η τράπεζα διατηρεί σύνδεση με το Ίδρυμα Armani μέσω του εταίρου Ίρβινγκ Μπελότι, μέλους του διοικητικού του συμβουλίου. Οι συνομιλίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και η όποια πρόοδος μπορεί να διαρκέσει μήνες.
Στη διαθήκη του, ο Giorgio Armani έδωσε σαφή οδηγία στους κληρονόμους του να πουλήσουν το 15% της εταιρείας μέσα σε 18 μήνες, ενώ προβλέπεται και η μεταβίβαση επιπλέον ποσοστού 30% έως 55% στον ίδιο αγοραστή ή η εισαγωγή στο χρηματιστήριο.
Η διαθήκη αναφέρει ως προτιμώμενους αγοραστές την LVMH, τη L’Oréal και την EssilorLuxottica – με την οποία ο οίκος έχει ήδη εμπορική συνεργασία. Εναλλακτικά, μπορεί να επιλεγεί άλλη εταιρεία «ισάξιου κύρους» που θα εγκρίνει το ίδρυμα Armani με τη συναίνεση του στενού συνεργάτη και συντρόφου του σχεδιαστή, Πανταλέο Ντελ’ Όρκο.
Ποιος ελέγχει σήμερα τον όμιλο
Σήμερα, το Ίδρυμα Armani κατέχει 30% των δικαιωμάτων ψήφου και ο Ντελ’ Όρκο 40%, ελέγχοντας έτσι συνολικά το 70% του ομίλου. Η διαθήκη προβλέπει ότι το ίδρυμα θα διατηρήσει ποσοστό 30,1% σε περίπτωση πώλησης ή εισαγωγής.
Αποτίμηση έως και 12 δισ. ευρώ
Η πιθανή πώληση προκαλεί έντονο ενδιαφέρον, καθώς ο οίκος παραμένει εμβληματικός στη βιομηχανία της μόδας. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αξία της εταιρείας θα μπορούσε να κυμανθεί από 5 έως 12 δισ. ευρώ (περίπου 14 δισ. δολάρια). Οι όροι της διαθήκης είναι ουσιαστικά δεσμευτικοί και, όπως σημειώνει η Ένωση Ιταλών Συμβολαιογράφων, θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε δικαστικές προσφυγές αν δεν τηρηθούν.
Διαβάστε ακόμη
Energean: Αγώνας δρόμου για να μη χαθούν οι πόροι του RRF για το project Prinos CO2 άνω του 1 δισ.
Εφορία: Το 0,25% των οφειλετών κρατά στα χέρια του το 76% του χρέους
Κυβέρνηση: Κωδικός συσπείρωση με «όπλο» τη νεολαία και «βατήρα» την επέτειο
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.