Μειωμένη κατά 5,7% είναι από τον Φεβρουάριο η αξία της θέσης που έχει στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) η Fidelity Investements, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο. Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κίνηση αυτή υποδηλώνει ότι από τότε που αγόρασε την εταιρεία ο Έλον Μασκ, ο επενδυτικός κολοσσός την αποτιμά κατά 72% χαμηλότερα.

Πιο συγκεκριμένα, το Blue Chip Growth Fund της Fidelity ανέφερε ότι η αποτίμηση της αξίας της θέσης του στο X εξακολουθεί να μειώνεται, καθώς τον Ιανουάριο υπήρξε επίσης μείωση 10% σε σχέση με τον Δεκέμβριο.

Η Fidelity απέκτησε μερίδιο στο X βοηθώντας τον Έλον Μασκ να ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισ. δολαρίων τον Οκτώβριο 2022. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο και αναφέρει τις συμμετοχές του αμοιβαίου κεφαλαίου της, στις 29 Φεβρουαρίου 2024, η Fidelity αποτίμησε τη θέση της στα 5,28 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, μετά τη χαοτική εξαγορά του Έλον Μασκ η X προσπαθεί να προσελκύσει ξανά διαφημιστές, καθώς πέρυσι οι διαφημιστικές πωλήσεις της εκτιμήθηκαν σε περίπου 2,5 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τον στόχο της εταιρείας για 3 δισ. δολάρια. Οι δύο εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα του Bloomberg για σχολιασμό.

Διαβάστε ακόμη 

Νέα «παράθυρα» για όσους έχασαν ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία 

Ρεύμα: Σταθερό το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Απρίλιο αυξήσεις αλλά και μειώσεις από  άλλους παρόχους 

Οι (υπερβολικές) αυξήσεις μισθών βλάπτουν την εργασία και την αγοραστική δύναμη 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ