Σε συμφωνία με εγχώριο «σοβαρό επενδυτή», ο οποίος θα βάλει έως 15 εκατ. ευρώ στην Creta Farms, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα περάσει στον έλεγχό του, ισχυρίζεται ότι έχει προχωρήσει ο Τάκης Δομαζάκης, τέως CEO και εκ των δύο βασικών μετόχων της εταιρείας.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Δομαζάκης σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, οι τράπεζες είναι ενήμερες για το ενδιαφέρον του νέου επενδυτή καθώς έχει υποβληθεί “Letter of Intend”. Όπως είπε, σχετική ενημέρωση για την ύπαρξη ενδιαφερόμενου επενδυτή έγινε χθες στην Τράπεζα Πειραιώς, ενώ σύμφωνα με τον κ. Δομαζάκη το όνομα θα αποκαλυφθεί σήμερα στην Εθνική Τράπεζα που ενεργεί για λογαριασμό των υπολοίπων τραπεζών.

Στη σημερινή συνάντηση, όπως είπε, θα παρουσιαστεί και το 5ετές business plan στο οποίο κατέληξε ο ίδιος και η ομάδα του. Ο ίδιος μάλιστα δεσμεύθηκε πως σήμερα, μετά τις επαφές με τους τραπεζίτες, θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις για το όνομα του επενδυτή που εμφανίζεται διατεθειμένος να τον βοηθήσει στην προσπάθεια του να αναλάβει τον έλεγχο της αλλαντοβιομηχανίας. Μία κίνηση που ουσιαστικά θα γίνει λίγες ώρες πριν απ’ την κρίσιμη έκτακτη ΓΣ των μετόχων που έχει συγκληθεί για την ερχόμενη Τετάρτη στην έδρα της εταιρείας στο Ρέθυμνο.

Όπως σημείωσε ο κ. Δομαζάκης ο στρατηγικός επενδυτής θα μπει στην εταιρεία μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ενώ και ο ίδιος είναι πρόθυμος να τοποθετήσει τα 11,5 εκατ. ευρώ που διεκδικεί από την εταιρεία για την Κεφαλαιακή της ενίσχυση.

Αποκάλυψε δε πως στο πλευρό του, πέραν από τον επενδυτή, βρίσκονται και 50 μέτοχοι της εταιρείας που ελέγχουν 600.000 μετοχές.

Ο Τάκης Δομαζάκης, ο οποίος αποπέμφθηκε πριν από περίπου έναν μήνα από την εταιρεία, με απόφαση της διοίκησης υπό τον αδελφό του, θεωρεί πως η εταιρεία έχει όλες τις προϋποθέσεις να εκτοξεύσει τα μεγέθη της υπό την καθοδήγησή του, ενώ άφησε αιχμές για τη σημερινή διοίκηση η οποία, όπως είπε, μετά την αποχώρησή του έχει φέρει την εταιρεία σε δεινή θέση υπό τη σκιά του περιορισμού του factoring, της μεταφοράς των δανείων της εταιρείας στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, του σφραγίσματος επιταγών, της μείωσης των αποθεμάτων της από τους 1.350 τόνους στους 500 τόνους και των προβλημάτων στην εξυπηρέτηση της αγοράς, όπως υποστήριξε ο ίδιος.

Κατήγγειλε δε πως η εταιρεία αδυνατεί να προβεί σε πληρωμές προς τους προμηθευτές με αποτέλεσμα οι προμήθειες να είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με τις ανάγκες παραγωγής. Εκτίμησε δε πως με το ρυθμό αυτό σε δύο εβδομάδες από τώρα η αλλαντοβιομηχανία θα ξεμείνει από αποθέματα και θα αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή.

Επίσης, ο κ. Δομαζάκης αποκάλυψε ότι κατέθεσε στο Πρωτοδικείο αίτημα για διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου σε βάθος 15ετίας προκειμένου να εξακριβωθούν οι ατασθαλίες που έγιναν στο διάστημα αυτό. Όπως είπε μάλιστα η δικάσιμος θα οριστεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος εξαπέλυσε εκ νέου τα βέλη του κατά του αδελφού του κ. Μάνου Δομαζάκη αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών της εισηγμένης στο ΧΑ επιχείρησης, τα οποία, όπως καταγγέλλει, εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους κερδίζοντας αρκετά χρήματα εις βάρος της. Ανέφερε επίσης ότι ο Μάνος Δομαζάκις απείλησε την Baker Tilly, ελεγκτική εταιρεία στην οποία ο Κώστας Δομαζάκης είχε αναθέσει να κάνει έλεγχο για τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι δάνεισε στην εταιρεία την περίοδο 2005-2006, ενώ σημείωσε πως “αν δεν είναι δόλος, τότε είναι ανικανότητα” του αδελφού του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η εταιρεία. Επίσης κατηγόρησε την PWC για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του ελέγχου που είχε αναλάβει για τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ο ίδιος ότι δάνεισε στην εταιρεία. Ανέφερε δε πως έχει καταθέσει ήδη δύο αγωγές, η μία κατά της ακυρότητας των αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου και η δεύτερη κατά των μελών αυτού, με τις οποίες ζητά ως αποζημίωση αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς όμως να προσδιορίσει το ύψος.

Σε κάθε περίπτωση τo «κλειδί» της επόμενης μέρας στην εταιρεία κρατούν οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες «ελέγχουν» το 19% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και οι οποίες θα κάνουν χρήση του δικαιώματος τους στην γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον κ. Δομαζάκη πάντως, η πληροφόρηση που υπάρχει από τις τράπεζες είναι ότι «θα εμπιστευτούν αυτόν που θα τους δώσει την λύση. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι αποδέχεται το αίτημα των τραπεζών να γίνει «εγκληματολογικός έλεγχος» (σσ forensic) σε βάθος 15ετίας στις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης, ενώ δεν είναι αρνητικός στην τοποθέτηση CRO και CFO στην Κρητική Αλλαντοβιομηχανία.