Στυλοβάτης και αρωγός της ελληνικής κοινωνίας είναι η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα. Και αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι ανάγκες είναι πολλές κυρίως για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο Γιώργος Προκοπίου έδωσε 1,2 εκατομμύρια ευρώ  για  την αγορά ιατρικού εξοπλισμού. Πιο συγκεκριμένα αγόρασε από την Κίνα 30.000 ολόσωμες προστατευτικές στολές, 130.000 αδιάβροχες στολές μιας χρήσης και 2.500.000 γάντια.

Επίσης, ο Θανάσης Μαρτίνος ο οποίος είναι και διοικητής του Αγίου Όρος αγόρασε πρόσφατα αναπνευστήρες οξυγόνου.

Οικονομική βοήθεια έχει δώσει και ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος για ιατρικό εξοπλισμό κα υγειονομικό υλικό, πιο συγκεκριμένα για την Καστοριά, αλλά και για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Χίο.

Την περασμένη εβδομάδα τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος προσέφεραν το ποσό του  1.000.000 ευρώ, για την ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. «Θεωρούμε ότι η συμβολή όλων μας είναι αναγκαία σήμερα περισσότερο από ποτέ» δήλωσαν.

Το παραπάνω ποσό κατατέθηκε  άμεσα και θα διατεθεί μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μέσω του συλλογικού της οργάνου, την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ»  έχει αρχίσει εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων για την στήριξη τους εθνικού συστήματος υγείας.

«Στην πρωτόγνωρη αυτή δοκιμασία που βιώνει η πατρίδα μας μαζί με ολόκληρο τον πλανήτη, βαλλόμενη από την πανδημία του κορωνοϊού, η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω του συλλογικού της οργάνου, την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» και παράλληλα με την ιδιωτική πρωτοβουλία, ξεκίνησε εκστρατεία ειδικού σκοπού συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας με αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα προϊόντα» επισημαίνει  ο Πρόεδρος της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ,  Θεόδωρος Βενιάμης:

 «Σε στενή συνεργασία με την ελληνική πολιτεία, η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια δηλώνει παρούσα να ενισχύσει με εφόδια το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας που βρίσκεται με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία. Ενδεικτικά, ήδη προσφέρθηκαν 105 αναπνευστήρες ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…»