Η σουηδική εταιρεία fast fashion H&M άνοιξε το Σάββατο το πρώτο της φυσικό κατάστημα στη Βραζιλία και ξεκίνησε τις online πωλήσεις στη χώρα, όπου ήδη παράγει ορισμένα προϊόντα σε τοπικό επίπεδο, όπως υποδήματα και μαγιό, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της H&M στη Βραζιλία, Ζοακίμ Περέιρα, στόχος για το προσεχές διάστημα είναι το άνοιγμα τεσσάρων καταστημάτων στην πολιτεία του Σάο Πάολο.

«Το φλερτ με τη Βραζιλία κρατάει χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περέιρα, σημειώνοντας πως η είσοδος στην αγορά ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιου σχεδιασμού.

Η H&M στοχεύει να ενταχθεί δυναμικά στην τοπική αγορά, χωρίς να ανταγωνιστεί άμεσα κινεζικές φίρμες όπως η Shein, που διακρίνονται για τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές τους.

«Η Βραζιλία διαθέτει πολλές εθνικές μάρκες που είναι πραγματικά εξαιρετικές — τόσο σε τιμή όσο και σε ποιότητα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, είτε αυτό αφορά κινεζικές είτε τοπικές εταιρείες», επισήμανε.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε το ύψος της επένδυσής της στη χώρα. Το πρώτο κατάστημα, το οποίο άνοιξε σε πολυτελές εμπορικό κέντρο του Σάο Πάολο, εστιάζει στη γυναικεία μόδα, ενώ το δεύτερο —που αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα— θα διαθέτει ευρύτερη γκάμα προϊόντων: ρούχα για γυναίκες, άνδρες και παιδιά, καθώς και αξεσουάρ και υποδήματα.

«Θέλουμε οι τιμές μας να είναι προσιτές και συμπεριληπτικές», δήλωσε από την πλευρά του ο Μάγκνους Όλσον, περιφερειακός διευθυντής της H&M για το νότιο ημισφαίριο.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την τοπική παραγωγή, διατηρώντας παράλληλα τα ποιοτικά της πρότυπα. Προς το παρόν, παράγει στη Βραζιλία παπούτσια, μαγιό και τζιν, ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα εισάγονται από αγορές όπως η Ινδία, το Μπανγκλαντές και η Πορτογαλία.

Αν και δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες, τα στελέχη της H&M επιβεβαίωσαν ότι μελλοντικά θα επεκταθούν και σε άλλες πολιτείες της Βραζιλίας.

Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει κέντρο διανομής 25.000 τετραγωνικών μέτρων στην πολιτεία Μίνας Ζεράις, με δυνατότητα επέκτασης στα 40.000 τ.μ.

Διαβάστε ακόμη:

TikTok: Τι ξέρει ο θηριώδης αλγόριθμος για μας – Οι 10 λόγοι που είναι μια οικονομία από μόνο του (pics)

ΔΕΘ: Διορθώσεις για τους αδικημένους της μεσαίας τάξης

Έκθεση Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Το 97% των ελληνικών εταιρειών θεωρεί ότι η διαφθορά είναι ευρέως διαδεδομένη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα