Στο ηλεκτρονικό σφυρί οδηγείται ένα από τα δημοφιλή ξενοδοχειακά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής της  πρωτεύουσας, το “Kinetta Beach”. Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την doValue, έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουλίου, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής, και στρέφεται κατά της εταιρείας «Παραλιακά Ξενοδοχεία Α.Ε.».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει στις αρχές της χρονιάς, ενδιαφέρον για την εξαγορά των δανείων του Kinetta Beach Resort είχε εκδηλώσει ο ιρλανδικός όμιλος Κόμερ, ο οποίος ελέγχει το Καζίνο Λουτρακίου, ενώ από το 2019 εισήλθε και στην εγχώρια αγορά τουριστικών ακινήτων, με την απόκτηση μέσω πλειστηριασμού, του Mabely Grand Hotel στο Καμπί της Ζακύνθου. Ωστόσο δεν υπήρξε κάτι νεότερο στη συνέχεια.

Τι περιλαμβάνει το συγκρότημα

Το συγκρότημα περιλαμβάνει (Ακίνητα Α-Β-Γ) ένα οικόπεδο 38.267,32 τ.μ., επί του οποίου έχει ανεγερθεί το «Κinetta Beach», το οποίο βρίσκεται στην θέση «Λάκκα Κινέττας» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Μεγαρέων, στο 57ο χιλ. της ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα σύμφωνα με τεχνική έκθεση του 2002 αποτελείται από:

α. Ένα κεντρικό κτίριο συνολικού εμβαδού 2.650,50 τ.μ. στο ισόγειο του οποίου λειτουργούν το βεστιάριο του ξενοδοχείου, η κουζίνα, τα καθιστικά, το λογιστήριο, καφετέρια, χώρος υποδοχής πελατών και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στον Α όροφο υπάρχουν τα δωμάτια των πελατών και αίθουσα ψυχαγωγίας, εμβαδού 816,47 τ.μ. Στο υπόγειο υπάρχει αίθουσα ψυχαγωγίας (disco), αποθήκες και ψυκτικοί θάλαμοι, εμβαδού 400 τ.μ.
β. Έντεκα διώροφα κτίρια δωματίων πελατών, εμβαδού 4.069,68 τ.μ.
γ. Δεκαέξι ισόγεια κτίρια δωματίων πελατών, εμβαδού 1.601,61 τ.μ.
δ. Κτίριο κοιτώνων υπαλλήλων ξενοδοχείου, εμβαδού 127,92 τ.μ.
ε. Μία αποθήκη αποσκευών, εμβαδού 38,08 τ.μ.
στ. Κτίριο υποσταθμού ΔΕΗ, εμβαδού 33 τ.μ.

Επίσης λειτουργούν οι παρακάτω εγκαταστάσεις:

α. Ένας παιδότοπος εμβαδού 70 τ.μ.
β. Αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις, μπάσκετ και χώρος σκοποβολής).
γ. Μία πισίνα με μηχανικό εξοπλισμό, εμβαδού 500 τ.μ.
δ. Εγκατάσταση και δίκτυο βιολογικού καθαρισμού,
ε. Χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων, εμβαδού 3.000 τ.μ.
στ. Περιβάλλων χώρος με εσωτερικούς διαδρόμους από σταμπωτό σκυρόδεμα, εμβαδού 3.500 τ.μ., κεντρικούς δρόμους από άσφαλτο, εμβαδού 5.000 τ.μ. και κήπους με γκαζόν και καλλωπιστικά φυτά.

Στον πλειστηριασμό βγαίνουν μαζί:

Ακίνητο Δ: Ένα αγροτεμάχιο, το οποίο βρίσκεται στην θέση «Λάκκα ή Αντζινίδα ή Μιχάλη το Δέντρο» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Μεγαρέων Αττικής, εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης οικισμού Κινέττας, εκτάσεως 8.722,50 τ.μ.

Ακίνητο Ε: Ένα αγροτεμάχιο, το οποίο βρίσκεται στην θέση «Λάκκα» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Μεγαρέων Αττικής, εκτός σχεδίου και εντός ζώνης παλαιού οικισμού Κινέττας, εκτάσεως 940,44 τ.μ.
Ακίνητο ΣΤ: Τα 60,81/70 εξ αδιαιρέτου, ενός αγροτεμαχίου, το οποίο βρίσκεται στην θέση «Λίμνη» ή «Έλος» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Μεγαρέων Αττικής, εκτός σχεδίου και εντός ζώνης οικισμού Κινέττας Μεγάρων, εκτάσεως 3.555 τ.μ.

Σημειώνεται ότι τα ακίνητα Α, Δ, Ε & Τμήμα του ΣΤ αποτελούν το ενιαίο περιφραγμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Εντός του τμήματος του ΣΤ ακινήτου – γεωτεμαχίου διαπιστώθηκε από την εξωτερική αυτοψία ότι εκτός από τμήμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου υπάρχει και ανεξάρτητη διώροφη μονοκατοικία με πρόσβαση από κοινόχρηστη οδό και πρόσωπο στην παραλία.

Η πώληση και η ανακαίνιση

Στην σχετική έκθεση αναφέρεται ότι «μετά την αλλαγή της διευθύνσεως του συγκροτήματος το 2001 ξεκίνησε ριζική ανακαίνιση του συγκροτήματος σε όλα τα επίπεδα. H ανακαίνιση περιλάμβανε σε γενικές γραμμές:

1) την γενική επισκευή του κεντρικού κτιρίου που ξεκινούσε από τον φέροντα οργανισμό του και έφτανε σε αλλαγές κουφωμάτων, δαπέδων, μοντέρνες διαρρυθμίσεις των χώρων, κλιματισμό σε όλους τους χώρους κ.λ.π.,
2) την επισκευή όλων των μικρότερων κτισμάτων (κυρίας χρήσης και βοηθητικών),
3) την ανακατασκευή ολόκληρου του υδραυλικού και αποχετευτικού συστήματος,
4) τον κλιματισμό όλων των δωματίων,
5) την ριζική διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου,
6) την κατασκευή νέας σύγχρονης πισίνας.

Στην σημερινή του μορφή το συγκρότημα έχει χαρακτηριστεί Α κατηγορίας και έχει συνολική δυναμικότητα 381 κλινών. Σύμφωνα με την 17-2-2000 έκθεση ελέγχου της Διεύθυνσης Κτηματικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής αναφέρεται ότι συνεργείο της υπηρεσίας προέβη σε τοπογραφική αποτύπωση της παραλιακής περιοχής με εφαρμογή των γραμμών αιγιαλού και παραλίας και διαπιστώθηκε ότι τμήμα του κτιρίου του ξενοδοχείου (ισόγεια και διώροφα τμήματα) και διάφοροι άλλοι χώροι όπως βεράντες κιόσκια κλπ. κατασκευάσθηκαν εντός του χώρου του αιγιαλού».

Με βάση τα αναφερόμενα στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας πρόκειται για ξενοδοχείο 4*, δυναμικότητας 253 δωματίων και 508 κλινών, με περίοδο λειτουργίας από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Στην έκθεση εκτίμησης επισημαίνεται ότι «από πρόσφατες φωτογραφίες και κριτικές επισκεπτών του ξενοδοχείου φαίνεται ότι δεν έχει ανακαινιστεί επαρκώς και συντηρηθεί τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία του κυρίως στο θέμα των παροχών – υπηρεσιών».

Κατά την ίδια έκθεση, το ξενοδοχείο δύναται να επαναλειτουργήσει πλήρως την επόμενη περίοδο του 2024, δεν υπάρχουν τμήματα του που είναι κλειστά λόγω ανακατασκευής ή φθορών, δεν υφίσταται αλλαγή στη δυναμικότητα ή στην κατηγορία του ξενοδοχείου και υπάρχει εν ισχύ σήμα ΕΟΤ. Με βάση τα παραπάνω η η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 13.930.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για τη χρήση του 2022, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 3.872.761 ευρώ έναντι 2.524.654 το 2021, αλλά τα προ φόρων αποτελέσματα ήταν ζημίες 1.769.693 ευρώ, έναντι ζημιών 2.171.000 ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Σε βάρος της εταιρείας υπάρχουν αρκετές προσημειώσεις καθώς και η αναγκαστική κατάσχεση που οδηγεί στον πλειστηριασμό.

Διαβάστε ακόμη:

Lidl: 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα με 1,4 δισ ευρώ επενδύσεις και ισχυρό αποτύπωμα

Οι 4 θετικοί οιωνοί και τα 3 αγκάθια για τον ελληνικό τουρισμό το 2024 (γραφήματα)

Ξεκίνησε η αποκλιμάκωση των επιτοκίων – Ποιοι δανειολήπτες θα δουν μείωση στις δόσεις τους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ