Ένα ακόμη επεισόδιο- κρίσιμο είναι αλήθεια- παίζεται σήμερα στο σήριαλ για την πώληση του Πόρτο Καρράς, για την οποία η διαδικασία έχει ξεκινήσει σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν.

Αν και η συγκυρία λόγω κορωνοϊού δεν ευνοεί ιδιαίτερα για τέτοιου είδους deals και μάλιστα στον τουριστικό κλάδο, ο οποίος υφίσταται μεγάλους κλυδωνισμούς λόγω της πανδημίας, ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη έχει επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση, για την αγορά του συγκροτήματος από την οικογένεια Στέγγου του ομίλου της Τεχνική Ολυμπιακή και σήμερα αναμένεται, κατά τις πληροφορίες, οι καθοριστικές επαφές.

Η πρόταση που περιλαμβάνει και τα 40 εκατ. ευρώ από το ομολογιακό που έχει λάβει ο όμιλος από τη Fortress για την κάλυψη τρεχουσών υποχρεώσεων, τοποθετείται στα πέριξ των 210 εκατ. ευρώ και μένει να φανεί αν η οικογένεια Στέγγου θα την αποδεχθεί ώστε να κλείσει και η συμφωνία.

Σημειωτέον ότι προ ημερών και λόγω κορωνοϊού υπήρξε προσφορά χαμηλότερη για το ιστορικό συγκρότημα της Χαλκιδικής από τον όμιλο Σαββίδη στα πέριξ των 180- 190 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή από την πλευρά Στέγγου. Γεγονός, το οποίο έδωσε αφορμή για πληροφορίες που έκαναν λόγο για ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, δεδομένης και της δύσκολης συγκυρίας λόγω της κρίσης της πανδημίας. Ωστόσο, με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο, η Τεχνική Ολυμπιακή γνωστοποίησε ότι δεν έχουν πάψει οι συζητήσεις, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια με τη βελτιωμένη πρόταση της πλευράς Σαββίδη.

Ο όμιλος Σαββίδη – σε περίπτωση που προχωρήσει τελικά στην εξαγορά του συγκροτήματος – θα προχωρήσει σε ευρύ πρόγραμμα ανακαινίσεων στο συγκρότημα, με ορισμένες πληροφορίες να τοποθετούν το νούμερο σε επίπεδο άνω των 100 εκατ. ευρώ. Ερωτηματικό, εν μέσω της πανδημίας, αποτελεί το αν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξει το συγκρότημα, ενώ η πλευρά Στέγγου έχει θέσει το ορόσημο για φέτος μετά την 20η Μαΐου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Ο όμιλος του ομογενούς επιχειρηματία, εφόσον καταστεί ο νέος ιδιοκτήτης, θέλει συνολικά να προχωρήσει σε ολική επανατοποθέτηση (repositioning) του συγκροτήματος στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά με στόχο την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών με «γερά» πορτοφόλια. Ενδεχομένως λοιπόν και με το δεδομένο της αβεβαιότητας που φέρνει η πανδημία είναι πιθανό να επιλέξει να το κλείσει για την πρώτη χρονική περίοδο, ώστε να διευκολυνθεί το πρόγραμμα των ανακαινίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά Σαββίδη ήδη έχει παρουσία στον ελληνικό τουρισμό μέσω του Μακεδονία Παλάς στη Θεσσαλονίκη, ενώ προωθεί και την έτερη επένδυση στο Παλιούρι Χαλκιδικής, σε συνέχεια του σχετικού διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ προ εξαετίας, αν και ο δρόμος των εγκρίσεων σε αυτή την περίπτωση έχει αποδειχθεί μακρύς.