Τι θα ήταν το shopping χωρίς το Λονδίνο, μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες της μόδας και χωνευτήρι τάσεων, όπου μπορεί κανείς να ψωνίσει τα πάντα: από βικτωριανές αντίκες και vintage ρούχα έως είδη του πιο πρωτοποριακού design.

Αλλά και τι θα ήταν το Λονδίνο χωρίς το shopping, αφού ένα ταξίδι στη βρετανική πρωτεύουσα μοιάζει ανολοκλήρωτο χωρίς έστω μια βόλτα στα εκπληκτικά του καταστήματα.

Από τα καταξιωμένα ονόματα διεθνών σχεδιαστών έως τα διάσημα σε όλο τον κόσμο, τεράστια πολυκαταστήματα που συναγωνίζονται σε φήμη, μέγεθος και ποικιλία, από τα μικρά, πρωτότυπα μαγαζάκια του Covent Garden και του Soho ως τις πολύβουες υπαίθριες αγορές με τους αμέτρητους πάγκους, από τους ανεξάρτητους εμπόρους με τα μοναδικά χειροτεχνήματα ως τις γεμάτες κίνηση λεωφόρους με τις μεγάλες αλυσίδες, το Λονδίνο δίνει μια άλλη διάσταση στο όρο του «shopping» που αποτελεί πραγματική εμπειρία στην πόλη αυτή.

Εμπειρία η οποία είναι ανολοκλήρωτη χωρίς ένα πέρασμα από τις υπέροχες εμπορικές στοές, τις περίφημες Arcades, μερικές από τις οποίες συγκαταλέγονται στις παλαιότερες του κόσμου.

Κομψές όσο και καλαίσθητες, συνυφασμένες με τη λονδρέζικη ιστορία και μέρη όπου παραδοσιακά έκαναν τα ψώνια τους οι δανδήδες και η αριστοκρατία αιώνες πριν, παραμένουν εντυπωσιακές τόσο για την αρχιτεκτονική τους όσο και για τα κορυφαίας ποιότητας είδη που θα θαυμάσει κανείς στις βιτρίνες τους.

Burlington Arcade

Αντανακλώντας τον μοναδικό τρόπο που το Λονδίνο συνδυάζει την παράδοση με το νεωτερισμό, η πιο φημισμένη εμπορική στοά μοιάζει με μικρόκοσμο του εκλεκτικού Mayfair στο οποίο βρίσκεται.

Κάθετη στην πολυσύχναστη Piccadilly Street και δίπλα στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών, με την περίτεχνη αψιδωτή πρόσοψή της να φέρει αγάλματα, κολώνες και το βασιλικό θυρεό, η Burlington Arcade -που χρονολογείται στο 1819- αποτελεί μία από τις παλαιότερες εμπορικές στοές και παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής όπως αποδεικνύουν οι 4 εκατομμύρια αγοραστές που την επισκέπτονται ετησίως.

Διαβάστε τη συνέχεια στο travel.gr