Νέα σειρά κατεψυγμένων προϊόντων, με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, σιδήρου και ασβεστίου αξίας 5 δολαρίων αναμένεται να διαθέσει η Nestle στην αγορά των ΗΠΑ.  Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, τα τρόφιμα αυτά σχεδιάστηκαν ειδικά για άτομα που λαμβάνουν φάρμακα όπως το Wegovy ή το Ozempic για την απώλεια βάρους.

Ο πρόεδρος του τμήματος γευμάτων της Nestle USA, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters, ότι θα προωθήσει τα γεύματα σε μια νέα μάρκα, Vital Pursuit, ως «διατροφικές λύσεις» για ανθρώπους που θέλουν να συμπληρώσουν τη χρήση των φαρμάκων με «τη σωστή διατροφή – υψηλή πρωτεΐνη, καλές φυτικές ίνες, τα σωστά μέταλλα», όπως κάλιο και βιταμίνη C.

Τα προϊόντα, τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν στα σούπερ μάρκετ τον Οκτώβριο, κοστίζουν από 4,99 δολάρια και κάτω, ελάχιστα ακριβότερα από μια πίτσα DiGiorno, η οποία πωλείται στο Target προς 4,79 δολάρια.

Η Nestle άρχισε να εργάζεται σε συνοδευτικά προϊόντα των φαρμάκων που αναστέλλουν την όρεξη, πέρυσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle, Mark Schneider, δήλωσε τον Οκτώβριο ότι η εταιρεία παρακολουθεί «προσεκτικά» κατά πόσον η εξάπλωση της χρήσης των φαρμάκων μπορεί να μειώσει τη ζήτηση για τα προϊόντα διατροφής της. Είπε επίσης τότε ότι η Nestle εργαζόταν πάνω σε «συνοδευτικά προϊόντα» που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για τον περιορισμό της «απώλειας μυϊκής μάζας» σε άτομα που λαμβάνουν τα φάρμακα.

Ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι οι εταιρείες τροφίμων θα χάσουν πωλήσεις λόγω των φαρμάκων που καταστέλλουν την πείνα. Ωστόσο στελέχη και άλλων εταιρειών όπως η Mondelez δήλωσαν ότι οι μπάρες σνακ τους ταιριάζουν απόλυτα στη διατροφή ενός ασθενούς με GLP-1.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΑΔΕ: Επεκτείνεται η ισχύς των πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ – Ποιους αφορά

ProCredit Bank: Δάνεια €500 εκατ. σε ΜμΕ το 2023

UBS: Οι αλλαγές στις επενδύσεις των family offices

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ