Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, νιώθεις ότι πνίγεσαι από την ζέστη και την υγρασία της Κύπρου, μέχρι να βρεθείς μετά από σαράντα λεπτά στο Amara Resort & Spa, το νέο ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Εκεί όπου ο Δήμος Δημοσθένους δεν έστησε απλά ένα πανέμορφο resort, αλλά κατάφερε να έχει μέσα σε αυτό ένα Nobu μια «Αrmyra» και το Λονδρέζικο Ιταλικό Locatelli.

Κάτι όχι και τόσο εύκολο για την μικρή Κύπρο, αφού στην Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων υπάρχουν μόλις δύο Matsuhisa, ένα στον Αστέρα και ένα στο Belvedere της Μυκόνου.

Το νέο ξενοδοχείο απλώνεται πανοραμικά μπροστά σε μια αμμουδερή παραλία, νοτιοανατολικά της πόλης και σχεδιάστηκε από το γνωστό γραφείο SB Architects, ενώ την εσωτερική του διακόσμηση ανέλαβαν το Rockwell Studio της Νέας Υόρκης και η WA Interiors.

 

Διαθέτει ένα συγκλονιστικό spa και φυσικά κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια που σερβίρουν εξαιρετικό φαγητό, αρχής γενομένης από το βραβευμένο με αστέρια Michelin Locatelli.

Πρόκειται για το διάσημο Ιταλικό ρεστοράν του Λονδίνου που «μπήκε» στο νέο ξενοδοχείο, μαζί με τον Nobu και τον δικό μας Γιώργο Παπαϊωάννου, που έστησε την «Armyra» του μια ανάσα από την παραλία του ξενοδοχείου.

Εκεί που το περίφημο Black Code του Μatsuhisa-πρόκειται για το πιο διάσημο πιάτο του Ιάπωνα σεφ-προσγειώνεται στους ουρανίσκους των τυχερών πελατών, συνοδευόμενο από σάκε ή το κατάλληλο κρασί.

 

Κι επειδή η κάβα ενός ξενοδοχείου που απευθύνεται σε πελάτες με υψηλό εισόδημα είναι πλέον κάτι πολύ σημαντικό, μια βόλτα σε αυτήν είναι αρκετή για να σε φέρει αντιμέτωπο με κάποιες συγκλονιστικές ετικέτες.

Δεν ξέρω βέβαια ποιος τυχερός θα δώσει 5.500 ευρώ για ένα Chateau Petrus του 1992, το οποίο περιμένει υπομονετικά μάλλον κάποιο Ρώσο εκατομμυριούχο.

 

Δίπλα του αναπαυόταν ένα Chateau Auson του 1999 και ένα Chateau Mouton Rothschild του 2001, όμως αυτό που συζητήθηκε πιο πολύ σε αυτή την οινική ξενάγηση ήταν ένα λευκό Chateau D’ Yquem του 1995.

 

Μετά από είκοσι τέσσερα χρόνια μέσα στη φιάλη είχε πάρει ένα κεχριμπαρένιο χρώμα, αλλά και μια τιμή που αγγίζει τις 3.000 ευρώ!

 

Τέλος ο Γιώργος Παπαϊωάννου που κατέβηκε με την «Armyra» του στο Amara απέδειξε για άλλη μια φορά τι μπορεί να κάνει, εκπλήσσοντας τους καλεσμένους με τα όσα έπραξε στην κουζίνα του.

Εκτός από ένα συγκλονιστικό ριζότο με καραβίδες «περιποιήθηκε» με την δική του τεχνική έναν ροφό σερβίροντας συγκλονιστικά φιλέτα από το κορμί του και μια πάβλοβα που άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Δείγμα και αυτό του πόσο ψηλά έστησε τον πήχη το νέο ξενοδοχείο στο νησί της Αφροδίτης, που άνοιξε πριν πριν από λίγες εβδομάδες τις πύλες του για τους τυχερούς πελάτες του.