Ο Παγκόσμιος Πρεσβευτής της FIBA, Καρμέλο Άντονι, αποκάλυψε το λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2027, μαζί με την καμπάνια «Step It Up». Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να ενώσει παίκτες, ομάδες και φιλάθλους, ενισχύοντας την κληρονομιά και την επιρροή της διοργάνωσης.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2027, το πιο δημοφιλές διεθνές τουρνουά μπάσκετ ανδρών, θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που μια διοργάνωση τέτοιου επιπέδου φιλοξενείται στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA), καθώς και η πρώτη φορά που πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου σε μία μόνο πόλη, τη Ντόχα.

Με τη συμμετοχή 32 χωρών, η διοργάνωση θα προσφέρει την ευκαιρία κατάκτησης του τίτλου, καθώς και πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028 ή στα Προκριματικά Τουρνουά της FIBA.

Το λογότυπο αντλεί έμπνευση από το Bisht, ένα σύμβολο κύρους και παράδοσης του Κατάρ, που τυλίγεται γύρω από το Naismith Trophy. Συμβολίζει την ενέργεια, την τιμή και το πάθος της παγκόσμιας μπασκετικής κοινότητας, ενώ αναδεικνύει τη σύνδεση της τοπικής κουλτούρας με το διεθνές μπάσκετ.

Το σχέδιο, που δημιουργήθηκε από την Unlock Brands, διαθέτει τη μοναδικότητα του Bisht, το οποίο μεταφέρει μηνύματα ανανέωσης, αντοχής και γιορτής. Καθώς η διοργάνωση προχωρά, το λογότυπο θα αλλάζει χρώματα – λευκό, καφέ και μαύρο – αντικατοπτρίζοντας τα διάφορα στάδια των αγώνων.

Η καμπάνια «Step It Up» δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, αλλά μια έκκληση για ενέργεια και συνεργασία. Αποτυπώνει την ουσία του μπάσκετ, συνδυάζοντας την ιστορία και τις φιλοδοξίες του Κατάρ, ενώ ενώνει παίκτες, προπονητές και φιλάθλους σε ένα κοινό όραμα.

Ο Καρμέλο Άντονι, τρεις φορές Ολυμπιονίκης, τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης, λέγοντας:

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της FIBA προσφέρει μια εμπειρία που ξεπερνά κάθε άλλο τουρνουά. Το 2027 θα θέσει νέα πρότυπα, ανεβάζοντας το άθλημα σε πρωτοφανές επίπεδο».

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 2023 στις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Ιαπωνία, η FIBA φιλοδοξεί να φέρει την κορυφαία της διοργάνωση ακόμα πιο κοντά στους φιλάθλους. Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, σημείωσε:

«Το λογότυπο αντικατοπτρίζει την ταυτότητα του τουρνουά, ενώ η διοργάνωση θα εμπνεύσει νέες γενιές και θα ενισχύσει την ανάπτυξη του αθλήματος παγκοσμίως».

Η διαδρομή για το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά τον Νοέμβριο του 2025 με τα Προκριματικά, τα οποία θα διαρκέσουν 15 μήνες, περιλαμβάνοντας 420 αγώνες με περισσότερους από 2.000 παίκτες. Στις 13 Μαΐου 2025, στη Ντόχα, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των Προκριματικών.

Με εκατομμύρια φιλάθλους να παρακολουθούν παγκοσμίως, το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2027 υπόσχεται να είναι μια διοργάνωση γεμάτη πάθος, δράση και ιστορική σημασία.

Διαβάστε ακόμη 

Νέα εργαλεία και ευκαιρίες ρύθμισης για κόκκινα δάνεια 

Uni Systems: Προσδοκίες από την αμυντική βιομηχανία – Ανοικτή σε συνέργειες 

ΔΝΤ: «Συγκράτηση» στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων ζητά το Ταμείο 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα