Οι ιδιοκτησίες των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου στην πολυκατοικία επί της Ηρώδου Αττικού 15 άλλαξαν χέρια κατά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ολοκληρώθηκαν νωρίτερα σήμερα, με επισπεύδοντα τον θείο τους Θεόδωρο Αγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα, με βάση και τη σειρά κατακύρωσης την οποία είχαν ορίσει οι ίδιοι σύμφωνα με το άρθρο 1001 εδ. β’ του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, την προτεραιότητα είχαν ακριβώς αυτές οι οριζόντιες ιδιοκτησίες οι οποίες τελικά κατακυρώθηκαν στο συνολικό ποσό των 7,78 εκατ. ευρώ, με καθεμιά να «κλείνει» με 10 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης. Για τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες τους στο Π. Ψυχικό και στο Χαλάνδρι υπήρξε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών.

Υπενθυμίζεται ότι η απαίτηση του Θεόδωρου Αγγελόπουλου ανέρχεται σε 9.719.298,79 ευρώ, ενώ μετά την ανακοπή που άσκησαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος η συνολική αξία των δικαιωμάτων τους επί των ακινήτων που βγήκαν στο σφυρί έφτανε τα 13.421.000 ευρώ. Σημειώνεται πως στην υπόθεση, δικηγόρος του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου είναι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ακόμη, όπως αποκάλυψε το newmoney.gr, οι πλειστηριασμοί σε βάρος της συζύγου του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Ευανθίας Παπαγιαννοπούλου και της κόρης της Αικατερίνης Πετροπούλου, κατόπιν προσφυγής τους στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Υποθέσεων Αναγκαστικής Εκτέλεσης-Διαδικασία Περιουσιακών Διαφορών), η οποία έγινε δεκτή, έχουν ακυρωθεί.

Η σειρά κατακύρωσης

Με βάση τη δήλωση των αδελφών Αγγελόπουλων η σειρά κατακύρωσης είναι:

Για τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο:

1- Το ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-διαμερίσματος 6ου ορόφου, 484 τ.μ., μαζί με αποθήκη 5 τ.μ. επί της πολυκατοικίας στην Ηρώδου Αττικού 15.

Σημειώνεται ότι το διαμέρισμα καταλαμβάνει ολόκληρο τον όροφο και αποτελείται από 8 κύρια δωμάτια, ένα δωμάτιο εργασίας, δωμάτιο μπουντουάρ, χωλλ υποδοχής, και χωλλ κοιτώνων, κουζίνα, οφφίς, δύο λουτρά και δύο δωμάτια υπηρεσίας. Έχει εξώστη τόσο προς την πρόσοψη της πολυκατοικίας, όσο και στην πίσω πλευρά (η τιμή εκκίνησης ήταν 3,3 εκατ. ευρώ και κατακυρώθηκε με 10 ευρώ παραπάνω).

2- Το ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-διαμερίσματος ισογείου 143,80 τ.μ. επί της πολυκατοικίας στην Ηρώδου Αττικού 15, που αποτελείται από τρία κύρια δωμάτια, είσοδο, χωλλ, τουαλέτα ξένων, λουτρό, κουζίνα, οφφίς, δωμάτιο υπηρεσίας και αποθήκη υπογείου (η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 500.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 500.010 ευρώ).

3- Το ¼ χώρου στάθμευσης 28,25 τ.μ. στην ίδια πολυκατοικία (τιμή εκκίνησης στις 60.000 ευρώ και κατακύρωσης στις 60.0010 ευρώ).

Για τον Γεώργιο Αγγελόπουλο:

1- Το ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-διαμερίσματος 6ου ορόφου, 484 τ.μ., μαζί με αποθήκη 5 τ.μ. επί της πολυκατοικίας στην Ηρώδου Αττικού 15 (η τιμή εκκίνησης στα 3,3 εκατ. ευρώ και κατακυρώθηκε με 10 ευρώ παραπάνω).

2- Το ¼ εξ αδιαιρέτου μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας-διαμερίσματος ισογείου 143,80 τ.μ. επί της πολυκατοικίας στην Ηρώδου Αττικού 15 (η τιμή πρώτης προσφοράς ήταν 500.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 500.010 ευρώ).

3- Το ¼ εξ αδιαιρέτου χώρου στάθμευσης 28,25 τ.μ. στην ίδια πολυκατοικία (Τιμή εκκίνησης στις 60.000 ευρώ και κατακύρωσης στις 60.010 ευρώ).

Η εξέλιξη της διαμάχης

Οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί αποτελούν ένα ακόμη επεισόδιο στις μακροχρόνιες εσωτερικές διαμάχες της οικογένειας Αγγελόπουλου.

Η αφετηρία του «εμφυλίου» μεταξύ των Θεόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Τότε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος άσκησε αγωγές εναντίον του μεγαλύτερου αδελφού του διεκδικώντας περί τα 3,3 δις δολάρια, με αιτία την κακοδιαχείριση, όπως ισχυριζόταν, της τεράστιας οικογενειακής περιουσίας.

Έκτοτε ξεκίνησε μια δικαστική αντιπαράθεση που πέρασε από διάφορες φάσεις. Το 2021 το Τριμελές Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο αποφασίζοντας ότι η πλευρά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, ο οποίος έφυγε πέρυσι από τη ζωή, υποχρεώνεται να του καταβάλει ποινικές ρήτρες αρκετών εκατομμυρίων.

Την απόφαση αυτή έχουν προσβάλει στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεσή της οι γιοί και κληρονόμοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου Παναγιώτης και Γιώργος, ενώ στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης εισήλθαν ως επίσης κληρονόμοι και η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου Ευανθία Παπαγιαννοπούλου, καθώς και η κόρη της Αικατερίνη Πετροπούλου.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, σοβούσε και η δεύτερη μεγάλη διαμάχη μεταξύ του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των δύο γιών του σχετικά με την διοίκηση της οικογενειακής περιουσίας. Η κόντρα μεταφέρθηκε και στα δικαστήρια ενώ έληξε κατά το βασικό μέρος της, με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, αλλά παραμένει «ενεργή» όσον αφορά την σύζυγό του Ευανθία Παπαγιαννοπούλου.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη δημοσίευση των πλειστηριασμών στις 17 και 18 Οκτωβρίου οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος σε δήλωσή τους διευκρίνισαν, μεταξύ άλλων, ότι η απαίτηση που επιχειρεί να ικανοποιήσει ο θείος τους πηγάζει «από την αντιδικία που είχε επί σειρά ετών με τον πατέρα μας και δεν αφορά προσωπική μας οφειλή».

Συγκεκριμένα ότι ανατρέχει σε αγωγή που ασκήθηκε κατά του Κ. Αγγελόπουλου το 2012 ζητώντας την καταβολή 200 εκατ. ευρώ «επικαλούμενος μία συμφωνία μεταξύ του ιδίου, του πατέρα μας και του αείμνηστου παππού μας, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, από τον Μάρτιο του 2000 για την περιέλευση της Χαλυβουργικής στον πατέρα μας, στην οποία προβλεπόταν, επίσης, η κατάπτωση ποινικής ρήτρας 10 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ για κάθε δικαστική ενέργεια που θα έκανε ο πατέρας μας στο μέλλον για την ίδια ή συναφή αιτία».

Το Εφετείο Αθηνών, τον Φεβρουάριο του 2020, έκρινε κατά πλειοψηφία εν μέρει δεκτή την αγωγή επιδικάζοντας ποινική ρήτρα ύψους 80 εκατ. ευρώ. Όπως επισήμαναν οι δύο αδελφοί «από την πλευρά μας, ως κληρονόμοι με το ευεργέτημα της απογραφής και χωρίς να ευθυνόμαστε με την ατομική μας περιουσία για την οφειλή του πατέρα μας, έχουμε ασκήσει κατά της απόφασης αυτής αναίρεση, η οποία επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του Αρείου Πάγου στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Πλην όμως, ο Θεόδωρος ζήτησε την αναβολή της προκειμένου να συνεκδικαστεί με την αναίρεση της δεύτερης συζύγου του πατέρα μας για την ίδια υπόθεση, που είχε σκοπίμως προσδιοριστεί από την τελευταία για τη μεταγενέστερη δικάσιμο της 24ης Απριλίου 2023».

Διαβάστε ακόμη 

Τα «κρυφά» μηνύματα της Goldman Sachs για Ελλάδα – Τι βλέπει για ανάπτυξη και επενδυτική βαθμίδα το 2023 (γραφήματα)

Intrum: «Πωλητήριο» σε δάνεια 140 εταιρειών στους κλάδους οινοποιίας και τροφίμων 

Από 14 Δεκεμβρίου το «Καλάθι του Άη Βασίλη» – Πρόστιμα έως €10.000 για τους παραβάτες