Με λίγες εξαιρέσεις από τον «κανόνα» που θέλει τους περισσότερους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να καταλήγουν άγονοι κύλησε και η σημερινή διαδικασία, στην οποία περιλαμβάνονταν περιουσιακά στοιχεία του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου, του ισχυρού άλλοτε επιχειρηματία Ανδρέα Κορασίδη, της οικογένειας Χατζηιωάννου που ήλεγχε την αλυσίδα ένδυσης Sprider Stores, της οικογένειας Λοίσιου καθώς και 5 ξενοδοχειακές μονάδες.

Όσον αφορά τις τελευταίες, -μεταξύ των οποίων τα ξενοδοχεία «Μύθος» στην Κατερίνη, «Ναιάδες» στην Κοζάνη και «Αρχοντικό» στην Ανδρίτσαινα-, καμία δεν πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη καθώς και οι πέντε πλειστηριασμοί οδηγήθηκαν σε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών.

Άλλαξε χέρια το ακίνητο του Χριστοδουλόπουλου

Σε νέο ιδιοκτήτη, όμως, πέρασε το ακίνητο του δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου, που βγήκε επίσης σήμερα στο σφυρί. Υπήρξε μάλιστα και έντονο ενδιαφέρον, λόγω του οποίου δόθηκε παράταση μιας περίπου ώρας στη διαδικασία. Έτσι το ακίνητο βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς 254.150 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 350.003 ευρώ, δηλαδή με 95.853 ευρώ παραπάνω.

Ο πλειστηριασμός στρεφόταν σε βάρος του Ασημάκη Χριστοδουλόπουλου και της συζύγου Αναστασίας, και αφορούσε το δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου εκάστου των καθ’ ων «ενός οικοπέδου άρτιου κατά κανόνα και οικοδομήσιμου καθώς και πάντων των παραρτημάτων, παρακολουθημάτων, προσαυξημάτων, παραπηγμάτων, έργων, πραγμάτων, εγκαταστάσεων και συστατικών μερών αυτού», που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα και Ενότητα Κηφισιάς, και ειδικότερα στη θέση Φοίνιξ-Αδάμες Νέας Κηφισιάς επί της οδού Ήρας 1.

Πρόκειται για οικόπεδο 392,51 τ.μ., επί του οποίου, σύμφωνα με σχετικές τεχνικές εκθέσεις, υπάρχει διώροφη οικία που παραμένει σε ημιτελή κτιριακή ετοιμότητα περί τα 50-85% με υπολειπόμενες οικοδομικές εργασίες τους γενικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χρωματισμούς, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου κ.α. Η οικία αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 119,39 τ.μ., ισόγειο 119,39 τ.μ. και πρώτο όροφο 115,24 τ.μ. Έτσι, η συνολική διαμορφωμένη μικτή επιφάνεια οικοδομής είναι 354,02 τ.μ.

Κατά την έκθεση εκτίμησης (του 2024), «διαπιστώθηκαν εμφανείς φθορές, βανδαλισμοί στα εξωτερικά κουφώματα και δεν δύναται να γνωρίζουμε την παρούσα κτιριακή ετοιμότητα». Προστίθεται ότι πρόκειται για οικοδομή που έχει ανεγερθεί περί το 2010 και παραμένει έκτοτε ημιτελής. Ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα, με επικάλυψη από στέγη- κεραμοσκεπή. Είναι τυπικής κατασκευής και αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του 2010 με ανύπαρκτή συντήρηση και φθορές.

Επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό ήταν η doValue Greece ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Cairo No. 1 Finance Designated Activity Company».

Πάντως, το εν λόγω ακίνητο δεν αποτελεί την κατοικία του δημοφιλούς τραγουδιστή, αλλά έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολυετούς διαμάχης του με τις τράπεζες και τους servicers, καθώς έβγαινε στο σφυρί τουλάχιστον από το 2017. Συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου 2017 είχε βγει με το παλαιό σύστημα πλειστηριασμών, με επισπεύδουσα τη Eurobank και με τιμή πρώτης προσφοράς 375.420 ευρώ. Ωστόσο ούτε τότε, ούτε και στη συνέχεια προσέλκυσε αγοραστικό ενδιαφέρον.

Η τελευταία προσπάθεια μάλιστα έγινε στις 18 Δεκεμβρίου 2024, αλλά ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών. Έτσι και καθώς είχαν προηγηθεί τρεις πρόσφατοι άγονοι πλειστηριασμοί, σήμερα η τιμή πρώτης προσφοράς είχε μειωθεί στο 65% της αρχικής, δηλαδή στις 254.150 ευρώ.

Ανδρέας Κορασίδης

Χέρια άλλαξε και το οικόπεδο του Ανδρέα Κορασίδη, άλλοτε επικεφαλής της ομώνυμης αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών, με μόλις 1 ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς. Το οικόπεδο βρίσκεται στη Βούλα, στην περιοχή που αναπτύσσεται στα ανατολικά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και είναι γνωστή ως «Δικηγορικά». Η περιοχή παρουσιάζει γενικά πολύ καλή ρυμοτομία, η πλειονότητα των κτιρίων περιλαμβάνει δυο έως τρεις ορόφους και αφορά σε κτίρια κατοικίας, ενώ εντοπίζονται και αρκετές κατοικίες υψηλής ποιότητας κατασκευής (μονοκατοικίες).

Πρόκειται περί ενός οικοπέδου εκτάσεως 676,20τ.μ κατά τον τίτλο κτήσης και 677τ.μ κατά το Κτηματολόγιο επί της οδού Κρόνου αριθμ.4. Είναι αδόμητο και βρίσκεται σε θέση ήπιας κλίσης εδάφους. Δεν είναι περιφραγμένο με σταθερή περίφραξη. Περιήλθε στον Α. Κορασίδη κατά πλήρη κυριότητα με ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου, δυνάμει συμβολαίου αγοράς τον Ιούνιο του 1990.

Επισπεύδουσα στον πλειστηριασμό ήταν η Cepal και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 15.000 ευρώ «ως μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου έντοκης απαίτησης».

Η τιμή πρώτης προσφοράς για την πλήρη κυριότητα σε ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου είχε οριστεί σε 281.000 ευρώ, ενώ κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στις 281.001 ευρώ.

Το ακίνητο της οικογένειας Λοΐσιου

Σε νέο ιδιοκτήτη πέρασε και ακίνητο της οικογένειας Λοίσιου στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο διακεκριμένος γυναικολόγος Νικόλαος Λοίσιος ήταν ο εμπνευστής του Ερασίνειου Ογκολογικού Νοσοκομείου, που θα στηνόταν στο Κορωπί, μέσα από μια μεγάλη επένδυση ύψους 90 εκατ. ευρώ. Ένα εγχείρημα το οποίο, ωστόσο, ναυάγησε με αποτέλεσμα το «φάντασμα» του Ερασινείου βγαίνει ακόμη και σήμερα κάθε τόσο στο σφυρί.

Παράλληλα, όμως, τη δική της περιπέτεια με τους πλειστηριασμούς ζει και η οικογένεια Λοΐσιου. Αρχικά στο στόχαστρο βρέθηκαν ιδιοκτησίες της στην περιοχή της Σαρωνίδας. Σήμερα, όμως, το σφυρί χτύπησε για οριζόντια ιδιοκτησία – διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου μετά της αποθήκης του υπογείου, μιας πολυκατοικίας, η οποία βρίσκεται επί της διασταύρωσης των οδών Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 110 (πρώην Κηφισίας) και Καισαρείας.

Αυτό το διαμέρισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων εδρεύει και η εταιρεία «Ερασίνειο-Ογκολογική Θεραπευτική Κλινική Α.Ε.», έχει επιφάνεια 154 τ.μ. και στην αποκλειστική χρήση του ανήκει και αποθήκη του υπογείου επιφάνειας 4 τ.μ.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Intrum, η κατάσχεση επιβλήθηκε για 100.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης) και η τιμή πρώτης προσφοράς για την πλήρη κυριότητα έχει οριστεί σε 649.200 ευρώ. Τελικά κατακυρώθηκε σε 4 ευρώ παραπάνω στις 649.204 ευρώ.

Αντίθετα το οικόπεδο των 7.593,21 τ.μ., στη θέση Άνω Μελίσσι, της Κτηματικής Περιφέρειας του Δήμου Παλλήνης, της Δημοτικής Ενότητας Ανθούσης, που ανήκε σε μέλη της οικογένειας Χατζηιωάννου (της αλυδίσας Sprider Stores) έμεινε στα αζήτητα.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Νέα δεδομένα, αυστηρά πρόστιμα και αλλαγές στη διαδικασία

Στην Ομόνοια από τον Μάρτιο (και) η Hilton (pics)

Ρεύμα: Γιατί οι τιμές του φυσικού αερίου «τσιμπούν» προς τα πάνω  

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα