Σε νέο ιδιοκτήτη πέρασε μονάδα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στην περιοχή της Νάουσας, που βγήκε νωρίτερα σήμερα σε πλειστηριασμό. Αντίθετα, στα αζήτητα έμειναν το 50% εξ αδιαιρέτου του κτήματος και κτιριακού συγκροτήματος της οικογένειας Εμφιετζόγλου στα Ανάβρυτα που βγήκε με μειωμένη τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. ευρώ, καθώς και η παραθαλάσσια έκταση σχεδόν 100 στρεμμάτων του υπόδικου Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, γνωστού και ως «Έλληνα Εσκομπάρ» στη Δ. Αχαία.
Χωρίς…μνηστήρα παρέμειναν και οι 22 οριζόντιες ιδιοκτησίες του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα σε πολυκατοικία της Ν. Σμύρνης που επίσης βγήκαν σήμερα σε επαναληπτικό πλειστηριασμό με μειωμένη τιμή εκκίνησης.

Η ΕΝΚΛΩ
Όσον αφορά την, άλλοτε κραταιά, ΕΝΚΛΩ πρόκειται για μια ενιαία οικοπεδική έκταση που βρίσκεται στη θέση «Μπλάνα» της κτηματικής περιοχής Ναούσης, εκτός σχεδίου πόλης επί της οδού Αγίου Νικολάου και προήλθε από τη συνένωση 33 αγροτεμαχίων, συνολικής επιφάνειας κατά τους τίτλους κτήσης 49.522,54 τ.μ. κατά δε νεότερη καταμέτρηση 51.713,98 τ.μ.
Το βιομηχανικό κτήριο που έχει ανεγερθεί επί του ανωτέρου γηπέδου, συνολικής επιφάνειας 26.089,72 τ.μ., κατασκευάστηκε τμηματικά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, με σειρά οικοδομικών αδειών από το 1964 έως το 1988 και αποτελείται από:

ΤΜΗΜΑ Α: Πρόκειται για μονώροφο κτίσμα που χρησιμοποιείται ως Βιομηχανικός χώρος. Ο στατικός φορέας και η επικάλυψη του κτηρίου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Η περικάλυψη είναι από τσιμεντόλιθους επιχρισμένους και υδροχρωματισμένους εσωτερικά και εξωτερικά. Έχει συνολικό εμβαδόν 1140 τ.μ.
ΤΜΗΜΑ Β: Πρόκειται για μονώροφο κτίσμα χρησιμοποιούμενο για βιομηχανικό χώρο. Ο στατικός φορέας και η επικάλυψη είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το δάπεδο είναι πλακοστρωμένο. Η περικάλυψη του κτηρίου είναι μπατικός τοίχος επιχρισμένος και υδροχρωματισμένος μέσα-έξω. Έχει συνολικό εμβαδόν 13.323,67 τ.μ.
ΤΜΗΜΑ Γ: Πρόκειται για μονώροφο κτίσμα με τα γραφεία της επιχείρησης. Ο στατικός φορέας είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Το δάπεδο είναι στρωμένο με πλάκες μαρμάρου. Η περικάλυψη του κτηρίου είναι μπατική οπτολινθοδομή με μόνωση επιχρισμένη μέσα έξω και βαμμένη με πλαστικό χρώμα. Το κτίσμα αυτό κλιματίζεται. Έχει συνολικό εμβαδόν 1312,50 τ.μ.
ΤΜΗΜΑ Δ: Πρόκειται για μονώροφο κτίσμα χρησιμοποιούμενο σαν κλιματιστικός χώρος. Στατικός φορέας και δώμα από οπλισμένο σκυρόδεμα, περικάλυψη από τσιμεντόλιθους επιχρισμένους και υδροχρωματισμένους μέσα έξω. Έχει συνολικό εμβαδόν 748,50 τ.μ.
ΤΜΗΜΑ Ε1 και Ε2: Πρόκειται για δυο μονώροφες αποθήκες, στατικός φορέας από οπλισμένο σκυρόδεμα, δώμα οπλισμένο σκυρόδεμα περικάλυψη από τοίχο με τσιμεντόλιθους μη επιχρισμένους. Έχει συνολικό εμβαδόν 2.323,75 τ.μ.
ΤΜΗΜΑ ΣΤ: Πρόκειται για μονώροφα κτίσματα που στεγάζουν την κλιματιστική μονάδα στατικός φορέας από οπλισμένο σκυρόδεμα επικάλυψη δώμα, περικάλυψη μπατική οπτοπλινθοδομή επιχρισμένη – υδροχρωματισμένη μέσα έξω. Έχει συνολικό εμβαδόν 477,00 τ.μ.
ΤΜΗΜΑ Ζ: Πρόκειται για διώροφο κτίσμα που αποτελείται από υπόγειο Βιομηχανικό χώρο και ισόγειο αποθήκη. Στατικός φορέας οπλισμένο σκυρόδεμα, επικάλυψη δώμα οπλισμένου σκυροδέματος. Δάπεδο βιομηχανικού χώρου πλακάκι βιομηχανικό, περικάλυψη μπατική οπτοπλινθοδομή επιχρισμένη και βαμμένη με πλαστικό χρώμα μέσα έξω. Έχει συνολικό εμβαδόν 2691,80 τ.μ.
ΤΜΗΜΑ Η: Πρόκειται για διώροφο κτίσμα που αποτελείται από υπόγειο βιομηχανικό χώρο και ισόγεια αποθήκη στατικός φορέας από οπλισμένο σκυρόδεμα επικάλυψη πάνελς 8 cm μονωμένα εδραζόμενα σε μεταλλική στέγη. Περικάλυψη πάνελς 8 cm. Έχει συνολικό εμβαδόν 1299,10 τ.μ.
ΤΜΗΜΑ Θ: Πρόκειται για διώροφο κτίσμα κλιματισμού. Στατικός φορέας από οπλισμένο σκυρόδεμα, δώμα από οπλισμένο σκυρόδεμα, περικάλυψη τοίχος επιχρισμένος και βαμμένος μέσα έξω. Έχει συνολικό εμβαδόν 207,20 τ.μ.
ΤΜΗΜΑ Ι: Πρόκειται για διώροφο κτίσμα που αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο χρησιμοποιούμενο για βιομηχανικό χώρο. Στατικός φορέας από οπλισμένο σκυρόδεμα επικάλυψη και περικάλυψη πάνελς πάχους 8 cm. Στέγη μεταλλική δάπεδο πλακάκι. Έχει συνολικό εμβαδόν 2292,24 τ.μ.
ΤΜΗΜΑ Κ: Πρόκειται για υπόγειο χώρο ράμπα που οδηγεί στους υπόγειους βιομηχανικούς χώρους τμημάτων. Η κατασκευή του υπόστεγου είναι μεταλλική και η επικάλυψη από πάνελς 8 cm. Περικάλυψη δεν υπάρχει. Έχει συνολικό εμβαδόν 258,30τ.μ.
Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 750.000 ευρώ και η κατακύρωση έγινε με 1 ευρώ παραπάνω, στις 750.001 ευρώ.

Στην Κηφισιά
Σήμερα έγινε και ο επαναληπτικός πλειστηριασμός ενός ιδιαίτερου ακινήτου στην περιοχή της Κηφισιάς.
Η διαδικασία, με επισπεύδουσα την Cepal, στρεφόταν σε βάρος της εταιρείας “Interaxia Α.Ε.” και αφορούσε οικόπεδο επιφάνειας 2.594,54 τ.μ. και κατά το κτηματολογικό γραφείο Αττικής 2.613 τ.μ., που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του Δήμου Κηφισιάς επί της οδού Δεληγιάννη αρ. 11 (πρώην 5).
Επί του οικοπέδου υφίσταται παλαιά διατηρητέα διώροφη οικία, που αποτελείται από υπόγειο επιφάνειας 150τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 250 τ.μ. και πρώτο όροφο πάνω από το ισόγειο επιφάνειας 250 τ.μ. Σημειώνεται ότι το ακίνητο έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο από το έτος 1982.

Η εν λόγω περιοχή δεν είναι πυκνοκατοικημένη και χαρακτηρίζεται από οικιστικά κτίρια και εκτάσεις πρασίνου. Πιο συγκεκριμένα, το ακίνητο απέχει 180 μέτρα από την Λεωφόρο Κηφισίας, 330 μετρά από την οδό Εμμανουήλ Μπενάκη και 550 μέτρα από το Άλσος Κηφισιάς.
Όπως σημειώνεται, το ακίνητο αποτελεί διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο συνολικής επιφανείας 1.133,95 τ.μ., η οποία έχει ανεγερθεί περί το 1920. Ωστόσο, σύμφωνα με μακροσκοπικές επιμετρήσεις, εκτιμάται ότι το ισόγειο έχει επιφάνεια 350 τ.μ., ο 1ος όροφος 350 τ.μ., ενώ το υπόγειο έχει επιφάνεια 433,95 τ.μ. Κατά την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιείται ως παιδικός σταθμός και ότι ο βαθμός συντήρησης κρίνεται πολύ καλός.
Όσον αφορά την τιμή πρώτης προσφοράς ήταν μειωμένη στα 3.367.600 ευρώ από τα 4.547.000 ευρώ της αρχικής και η κατακύρωση έγινε με 1 ευρώ παραπάνω.
Διαβάστε ακόμη
ΝΑΤΟ: Δεν αντέχουμε έναν μακροχρόνιο πόλεμο με τη Ρωσία
Αλέξανδρος Εξάρχου: Στους προσκεκλημένους του Ντόναλντ Τραμπ στο Κένεντι Σέντερ
ΑΙ: Γιατί οι επενδυτές αναζητούν νέες ευκαιρίες στην Ασία (πίνακες)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.