«Εβδομάδα ξενοδοχείων» μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή που ξεκινάει από σήμερα καθώς μέχρι την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί μεγάλα και μικρότερα συγκροτήματα, αλλά και παραθεριστικές βίλες.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι όλες ή τουλάχιστον οι περισσότερες τουριστικές μονάδες λειτουργούν κανονικά αυτή την περίοδο, ανεξαρτήτως της εμπλοκής τους με πλειστηριασμούς.

Το Kandia Castle στο Ναύπλιο

Την κούρσα σε επίπεδο υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς οδηγεί, για μια ακόμη φορά, το 5άστερο «Kandia’s Castle Resort & Thalasso» στο Ναύπλιο, της εταιρείας Παλαμήδης Α.Ε. (Κ. Μάρκου Α.Ε. Τουριστικών Επιχειρήσεων), από τα γνωστά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει μακρά προϊστορία, καθώς η Alpha Bank από το 2017 προσπάθησε να θέσει την επιχείρηση σε ειδική διαχείριση, αλλά η αίτησή της απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Ναυπλίου.

Παράλληλα, την 1η Ιουνίου 2021 το Πρωτοδικείο Ναυπλίου έκανε δεκτή την ανακοπή της εταιρείας διορθώνοντας αφενός το μέγεθος της έκτασης στην οποία αναπτύσσεται το συγκρότημα (σε 31.536,38 τ.μ. από 28.628,57 τ.μ.), αφετέρου υπερδιπλασιάζοντας την τιμή πρώτης προσφοράς σε 15 εκατ. ευρώ, από 6.023.642 ευρώ. Με αυτή την τιμή και με επισπεύδουσα τη Cepal Hellas άρχισε να βγαίνει στο σφυρί χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Έτσι, από τις 5 Μαΐου 2022 άρχισε να βγαίνει στο σφυρί με μειωμένη την τιμή πρώτης προσφοράς στο 65% της αρχικής, δηλαδή στα 9,75 εκατ. ευρώ. Με αυτή την τιμή εκκίνηση θα γίνει ο νέος πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Το σφυρί αφορά το δικαίωμα πλήρους κυριότητας ενός ενιαίου ακινήτου, συνολικής έκτασης 31.536,38 τ.μ. μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται στην παραλία Κάντια. Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων, δυναμικότητας 137 δωματίων, ορισμένα εκ των οποίων διαθέτουν ιδιωτική πισίνα.

Το Selyria Resort στη Ζάκυνθο

Για την Τετάρτη 20 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το σφυρί για το Selyria Resort στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για 5 αστέρων ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στη θέση «Τσιλιβί» της Τοπικής Κοινότητας Πλάνου, της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων, του Δήμου Ζακύνθου.
Η μονάδα αναπτύσσεται σε οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 4.351,42 τ.μ., ενώ αποτελείται από διώροφο κτιριακό συγκρότημα με υπόγειο. Επίσης υπάρχουν δύο πισίνες ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι πλακοστρωμένος με βιομηχανικό δάπεδο ή πλακόστρωση, ενώ η φύτευση αρκετά περιορισμένη.

Το ξενοδοχείο αποπερατώθηκε περί το έτος 2017 ενώ βάσει πρόχειρης εμβαδομέτρησης προκύπτει ότι η κάθε στάθμη είναι 1800τ.μ. περίπου.
Είναι δυναμικότητας 80 δωματίων, διαθέτει δύο κοινόχρηστες πισίνες, snack bar, εστιατόριο, bar και κέντρο spa ενώ λειτουργεί με all inclusive υπηρεσίες. Το κτίριο είναι καινούργιο και σε πολύ καλή κατάσταση.
Επισπεύδουσα είναι η NRG Supply and Trading και το ποσό για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση είναι 50.000 ευρώ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4.900.000 ευρώ.

Οι βίλες της ΣΤΕΜΑΡ στους Παξούς

Την ίδια μέρα, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το συγκρότημα βιλών της εταιρείας ΣΤΕΜΑΡ Α.Ε. στους Παξούς. Επισπεύδουσα είναι η Intrum, ενώ η κατάσχεση έγινε για 300.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης).
Πρόκειται για ένα οικόπεδο (ελαιόκτημα) άρτιο και οικοδομήσιμο, συνολικού εμβαδού 4.025,97 τ.μ. που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα “Λογγός” του Δήμου Παξών, της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, επί της επαρχιακής οδού που οδηγεί προς Λογγό και προς Γάιο Παξών. Το οικόπεδο είναι επικλινές με χαμηλότερη πλευρά, αυτή στην επαφή του με την επαρχιακή οδό. Είναι διαμορφωμένο κατά στάθμες και προς τούτο έχουν κατασκευασθεί τοιχία αντιστήριξης τόσο με οπλισμένο σκυροδέμα όσο και με λιθοδομή.

Η θέση του οικοπέδου προσφέρει εξαιρετική θέα στην θάλασσα και στον όρμο “Λεβρεχιό” από τον οποίο βρίσκεται σε απόσταση 25 μέτρων. Εντός του οικοπέδου έχουν ανεγερθεί μία διώροφη οικοδομή, συνολικού εμβαδού 198,66 τ.μ. και τρεις πισίνες. Το ακίνητο έχει κατασκευασθεί με τρόπο ώστε να αναπτύσσεται σε τρείς ανεξάρτητες διώροφες κεραμοσκεπείς κατοικίες, που συνδέονται μεταξύ τους με τοξωτό ημιϋπαίθριο χώρο (στο επίπεδο του ισογείου), σε κάθε δε διώροφη κατοικία, αντιστοιχεί μία πισίνα εμβαδού 33,75 τ.μ.
Οι διώροφες κατοικίες λειτουργούν αυτόνομα ως ενοικιαζόμενες επιπλωμένες κατοικίες – βίλες κατά την τουριστική περίοδο. Κάθε διώροφη κατοικία έχει συνολικό εμβαδό 75,38 τ.μ. και αποτελείται από ισόγειο εμβαδού 37,69 τ.μ. που περιλαμβάνει ένα ενιαίο χώρο, κουζίνα, σαλόνι και εσωτερικό κλιμακοστάσιο ανόδου και από όροφο εμβαδού 37,69 τ.μ. που περιλαμβάνει την απόληξη του κλιμακοστασίου, δύο κύρια δωμάτια, δύο λουτρά και δύο εξώστες. Ο περιβάλλων χώρος είναι πλήρως διαμορφωμένος και περιλαμβάνει οδοποιία για την πρόσβαση από την επαρχιακή οδό, χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων και εκτεταμένη πλακόστρωση. Η ποιότητα κατασκευής του συγκροτήματος χαρακτηρίζεται άριστη και ο βαθμός συντήρησης πολύ καλός.

Η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 1.189.781 ευρώ. Ωστόσο, μετά από ανακοπή της ιδιοκτήτριας εταιρείας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας αποφάσισε την αύξησή της στα 1.582.000 ευρώ.

Η “Bella Vita” που πουλάει και το Sotheby’s

Σε πρόσωπα της ίδιας οικογένεια που ελέγχει τη ΣΤΕΜΑΡ ανήκει και ένα ιδιαίτερο ακίνητο επίσης στους Παξούς. Το κτίσμα, γνωστό με την ονομασία «Bella Vita», έχει κατασκευαστεί περί το 1865 και έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο κτίριο ιστορικής σημασίας. Αποτελεί αυτοτελή και ανεξάρτητη διηρημένη (κάθετη) ιδιοκτησία, εντός οικοπέδου έκτασης 1.686,47 τ.μ. στον οικισμό Λογγού Παξών, με πρόσωπο στην επαρχιακή οδό Λογγού-Γάιου Παξών. Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα επτανησιακής αρχιτεκτονικής, κατασκευασμένο από επιχρισμένη λιθοδομή με κεραμοσκεπή και ξύλινα κουφώματα, είναι πολύ καλά συντηρημένο εσωτερικά και εξωτερικά. Είναι διαμορφωμένο σε τέσσερα αυτοτελή διαμερίσματα, συνολικού εμβαδού 245 τ.μ., τα οποία κατά την τουριστική περίοδο εκμισθώνονται σε τουρίστες.
Το οικόπεδο προσφέρει εξαιρετική θέα στη θάλασσα από την οποία απέχει μόλις 25 μέτρα, καθώς και στον όρμο του Λογγού.

Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό την Τετάρτη 20 Ιουλίου, με επισπεύδουσα την Intrum, μετά από κατάσχεση για ποσό 266.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης).
Η αρχική τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στα 1.062.000 ευρώ, αλλά κατόπιν προσφυγής του οφειλέτη διορθώθηκε σε 1.470.000 ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney, το συγκεκριμένο ακίνητο προσφέρεται προς πώληση και από τον ελληνικό βραχίονα του διεθνούς μεσιτικού οίκου Sotheby’s International Realty με τίμημα 2.800.000 ευρώ.

Το Alianthos Beach στην Κρήτη

Την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί ένα ακόμη ξενοδοχείο, το “Alianthos Beach Hotel” που βρίσκεται στη «ΛΙΜΝΙΑ» εντός των ορίων οικισμού Πλακιά, Ρεθύμνου στην Κρήτη.
Πρόκειται ειδικότερα για τρία οικόπεδα στη θέση «ΛΙΜΝΙΑ» επιφάνειας 1.755,32 τ.μ., 4.500 τ.μ., 2.455,31 τ.μ. και για οικόπεδο στην τοπική κοινότητα Μύρθιου δημοτικής ενότητας Φοίνικα Δήμου Αγ. Βασιλείου, επίσης στον Πλακιά εμβαδού 582,34 τ.μ. Στο τελευταίο υπάρχει και το εν λόγω ξενοδοχείο Γ’ τάξης, που αποτελείται από ένα διώροφο και ένα τριώροφο κτίριο.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν οριστεί αντίστοιχα σε 353.000 ευρώ, 600.000 ευρώ, 465.000 ευρώ και 850.000 ευρώ, με τη συνολική τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται σε 2.268.000 ευρώ.


Οφειλέτρια είναι η εταιρεία «Ιωσήφ Βαρδάκης Α.Ε.» και επισπεύδουσα η Εθνική Τράπεζα, η οποία προχώρησε σε κατάσχεση για ποσό 400.000 ευρώ, ως μέρος συνολικής απαίτησης 6.342.560 ευρώ.
Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός και δεύτερης ξενοδοχειακής μονάδας (“Anthos”) στην ίδια περιοχή και των ίδιων συμφερόντων, με τιμή εκκίνησης 600.000 ευρώ.

Ακόμη, την Τετάρτη αναμένεται να βγει στο σφυρί ένα μικρό ξενοδοχείο στην Ελασσόνα. Η μονάδα βρίσκεται στη συνοικία «Αμπελόκηποι» και αποτελείται από τρεις ορόφους με επτά δίκλινα και πέντε τρίκλινα δωμάτια καθώς και ένα διαμέρισμα.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 500.000 ευρώ.

Το συγκρότημα της Pianeta Terra στη Μύκονο

Πάντως και η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει αρκετούς πλειστηριασμούς για ξενοδοχεία και συγκροτήματα παραθεριστικών κατοικιών. Ενδεικτικό είναι ότι για την Τετάρτη 27 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για έξι οριζόντιες ιδιοκτησίες του συγκροτήματος που ανήκει στην εταιρεία “Pianeta Terra”. Το εν λόγω συγκρότημα βρίσκεται στο Μύκονο και στην δημοφιλή τουριστικά περιοχή του Ορνού.

Πρόκειται ειδικότερα για πέντε μεζονέτες και ένα διαμέρισμα που αναπτύσσονται σε δύο ξεχωριστά οικόπεδα και οι οποίες διαθέτουν κοινή πισίνα. Το εμβαδό τους κυμαίνεται από 55,33 τ.μ. έως 63,65 τ.μ. ενώ οι επιφάνειες αποκλειστικής χρήσης τους από 9,63 τ.μ. έσω 88,49 τ.μ.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς για τις δύο εξ αυτών στις 293.000 ευρώ, και για τις άλλες στις 282.000 ευρώ, 283.000 ευρώ και 287.000 ευρώ, ενώ για το διαμέρισμα στις 266.000 ευρώ.

Η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 1.704.000 ευρώ.

Στην έκθεση εκτίμησης σημειώνεται ότι διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες, με το ενδεικτικό κόστος τακτοποίησης τους να υπολογίζεται σε 17.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Επιδότηση ρεύματος: Χαμένοι όσοι… δεν είχαν ρήτρα αναπροσαρμογής

Φοιτητική Στέγη: Αυξημένα ενοίκια και μικρή διαθεσιμότητα «οδηγούν» σε συγκατοίκηση και ενδιαφέρον για αγορά

Τι περιλαμβάνει το τουριστικό project των 69 εκατ. ευρώ της οικογένειας Τσατσαρωνάκη στη Φαλάσαρνα