Χωρίς… μνηστήρα ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα ο πλειστηριασμός για το κτήμα και το κτιριακό συγκρότημα της οικογένειας Εμφιετζόγλου στα Ανάβρυτα.

Ειδικότερα, ο σημερινός πλειστηριασμός στρεφόταν σε βάρος του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για το 50% εξ αδιαιρέτου της κυριότητας του ακινήτου. Ωστόσο, ενώ αρχικά στη διαδικασία, με επισπεύδουσα την Cepal, η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 4.815.000 ευρώ, κατόπιν ανακοπής που έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αυτή…εκτοξεύθηκε στα 12.500.000 ευρώ, αναπροσαρμόζοντας την εκτιμώμενη συνολική αγοραία αξία στα 25.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το κτήμα είναι επιφάνειας 49.202,94 τ.μ. και περιλαμβάνει κτιριακό συγκρότημα αποτελούμενο από 9 κτίρια συνολικού εμβαδού 4.035,06 τ.μ., με εκθεσιακούς χώρους έργων τέχνης, μονοκατοικία – βίλλα, γραφεία, βοηθητικά κτίσματα, εγκαταστάσεις κ.α.

Στη δικαστική απόφαση, που εκδόθηκε στις αρχές Οκτωβρίου, αναφέρεται ότι πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα υψηλής αισθητικής και υπερπολυτελούς κατασκευής, με καλό επίπεδο συντήρησης.

Επιπλέον, τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως «λαμβανομένου υπόψη ότι η έκταση των συνενωμένων αγροτεμαχίων ξεπερνά τα 50 στρέμματα, ενώ βρίσκεται σε προνομιακή θέση μεταξύ Αμαρουσίου και Κηφισιάς Αττικής, σε πευκόφυτη οικιστική περιοχή, με σύγχρονες κατοικίες και μεγάλη αξία γης, χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα μοναδικό ακίνητο, πιθανολογείται ότι η πραγματική εμπορική αξία του ανέρχεται στο ποσό των 25.000.000 ευρώ για το συνολικό ακίνητο και συνεπώς στο ποσό των 12.500.000 ευρώ για το ποσοστό κυριότητας ½ εξ αδιαιρέτου που ανήκει στον ανακόπτοντα – καθ’ ου η εκτέλεση, ποσό στο οποίο πρέπει να οριστεί και η τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό».

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο ακίνητο είναι αναρτημένος ένας ακόμη πλειστηριασμός για τις 26 Νοεμβρίου, με επισπεύδουσα την Intrum. Σε αυτή την περίπτωση η εμπορική αξία και αντίστοιχα η τιμή πρώτης προσφοράς «για το ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας που κατασχέθηκε συνολικά ως ενιαίο ακίνητο μετά του επ αυτού κτιριακού συγκροτήματος» είναι 11.600.000 ευρώ.

Τα σφυριά για την κλωστοϋφαντουργία

Παράλληλα, γνωστά ονόματα του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας δίνουν το «παρών» στις λίστες των πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα από σήμερα Τετάρτη 15 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου.

Εκκοκιστήρια Θράκης

Το πιο βαρύ σφυρί αφορά τα Εκκοκιστήρια Θράκης, συμφερόντων της οικογένειας Ακκά, για τα οποία αναμένεται να «κληρώσει» την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, εκτός εάν μέχρι τότε υπάρξει κάποια αναστολή.

Η οικογένεια Ακκά μέχρι τα τέλη του 2013 ήταν κυρίαρχη στον κλάδο και ιδιαίτερα στην παραγωγή και εξαγωγή denim, του υφάσματος με το οποίο τα δημοφιλή ξένα brands κατασκευάζουν τα τζιν.

Στα…βαθιά της κρίσης όμως θυσιάστηκαν βασικοί βραχίονες του ομίλου, όπως η εμβληματική Ελληνική Υφαντουργία, που λύγισε υπό το βάρος μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους 92 εκατ. ευρώ, με τα ακίνητα και τον εξοπλισμό της να καταλήγουν στο σφυρί…

Ακολούθησαν πολυετείς διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για τις υπόλοιπες εταιρείες και συμφωνήθηκαν σχέδια εξυγίανσης, που σε ορισμένες περιπτώσεις τηρήθηκαν και σε άλλες όχι, όπως στα Εκκοκιστήρια Θράκης, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στους πλειστηριασμούς.

Η Εκκοκιστήρια Θράκης Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1996 με στόχο, σύμφωνα με το «βιογραφικό» της, την αξιοποίηση του εξαιρετικής ποιότητας σύσπορου βάμβακος της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, σε οικόπεδο 70 στρεμμάτων και καλύπτουν 16.500 τ.μ..

Η μονάδα παραγωγής της αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα και τεχνολογικά προηγμένα εκκοκκιστήρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πλειστηριασμός γίνεται με επισπεύδουσα την Cepal και με τιμή πρώτης προσφοράς 2.230.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο γήπεδα επιφανείας 49.647 τ.μ. και 19.557 τ.μ., αντίστοιχα μετά του επ’ αυτού βιομηχανικού συγκροτήματος που βρίσκεται εντός της ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει 24 κτίρια και διάφορες εγκαταστάσεις (υπόστεγα κλπ), που έχουν ανεγερθεί τμηματικά από το 1996 έως το 2006, ενώ υφίστανται και δύο γεφυροπλάστιγγες συνολικής επιφανείας 108 τ.μ. (54,00 τ.μ. εκάστη).

Σημειώνεται ότι τα δύο γήπεδα, αποτελούν εν τοις πράγμασι ένα ενιαίο λειτουργικά ακίνητο, συνολικού εμβαδού 69.204 τ.μ.

Κλωστήρια – Πλεκτήρια Σίνδου

Μακρά ιστορία εμπλοκής σε πλειστηριασμούς έχει και το ακίνητο της εταιρείας «Δημοσθένης Τουφεξής ΑΒΕΕ- Κλωστήρια- Πλεκτήρια Σίνδου» στη ΒΙΠΕ Σίνδου Θεσσαλονίκης.

Η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς ήταν στα 1.992.000 ευρώ. Ωστόσο, κατόπιν ανακοπής της οφειλέτιδας εταιρείας, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης διέταξε την αύξηση της τιμής εκκίνησης στα 2.910.000 ευρώ. Για την ερχόμενη Παρασκευή 17 Οκτωβρίου η τιμή είναι μειωμένη στα 1.891.500 ευρώ.

Το οικόπεδο επιφάνειας 14.658 τ.μ., είναι διαμπερές και σχεδόν επίπεδο, χωρίς αξιόλογες, υψομετρικές διαφορές, ενώ η πρόσβαση σε αυτό εξασφαλίζεται από δύο ασφαλτοστρωμένες οδούς. Οι ακάλυπτοι χώροι του γηπέδου είναι τμηματικά διαμορφωμένοι, με κηπευτικά έργα, και ασφαλτοστρωμένοι για την κίνηση και στάθμευση οχημάτων, ενώ μεγάλο τμήμα τους καταλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού.

Στην εγκατάσταση και στη συνολική δομημένη επιφάνεια των 8.549,86 τ.μ., που υφίσταται τώρα, λειτούργησε παλαιόθεν βιομηχανικός χώρος πλεκτηρίων – βαφείων – φινιριστηρίων. Πρόκειται για ακίνητο που περιλαμβάνει τόσο κτίρια συμβατικής κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα με πλήρωση, από εμφανή οπτοπλινθοδομή, όσο και μεταλλικά κτίρια με πλαγιοκάλυψη και επικάλυψη από θερμομονωτικά πάνελς πολυουρεθάνης.

Στην οροφή υπάρχει διαμορφωμένος «παπαφίγκος» για τον άμεσο φωτισμό του χώρου, ενώ στα πλάγια του κτιρίου υφίστανται περσίδες, οι οποίες επιτρέπουν τη φυσική εισαγωγή του αέρα και τον πλήρη και σωστό αερισμό του χώρου.

Το κτίριο περιμετρικά εξυπηρετείται από 5 ράμπες φορτοεκφόρτωσης, και εσωτερικά για την κάθετη επικοινωνία των επιπέδων από δύο υδραυλικούς ανελκυστήρες, ήτοι έναν για πρόσωπα και έναν για εμπορεύματα, καθώς και κλιμακοστάσια.

Το συγκρότημα είναι εξοπλισμένο με βιολογικό καθαρισμό, πλήρες σύστημα πυρανίχνευσης, πυρόσβεσης κ.α. Σημειωτέον ότι υφίσταται υπόλοιπο δόμησης 20.767,38 τ.μ..

Καλτσοποιεία Γιάννα

Για την ίδια μέρα, δηλαδή την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το βιομηχανικό ακίνητο της Καλτσοποιείας Γιάννα («Δημήτριος Κωνσταντίνου Καλτσοποιεία-Πλεκτική-Κλωστουφαντουργία ΑΕΒΕ), με τιμή πρώτης προσφοράς 739.875 ευρώ.

Πρόκειται για ένα επαγγελματικό κτίριο, πρώην βιοτεχνία, που βρίσκεται στη θέση Βακαλόπουλο της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Παλλήνης, εκτάσεως 3.649 τ.μ., σύμφωνα με τον τίτλο κτήσης, με εμβαδόν ρυμοτομούμενου τμήματος 391,71 τ.μ. και εμβαδόν εναπομένοντος τμήματος ιδιοκτησίας 3.257,29 τ.μ,

Το εν λόγω ακίνητο έχει πρόσωπο μήκους 53,70 μ στην Λεωφ. Μαραθώνος (18ο χλμ). Εντός του γηπέδου έχει κατασκευασθεί, με βάση οικοδομική άδεια του 1978, ισόγειο (υπερυψωμένο) επαγγελματικό κτίριο με ημιυπόγειο συνολικής επιφάνειας 1477,08 τ.μ. και με ύψος 4,50 μ. Ο υπερυψωμένος ισόγειος χώρος διακρίνεται σε τρία τμήματα, τον χώρο παραγωγής με wc, τον χώρο γραφείων (προς την πρόσοψη) με κουζινάκι, χώρους υγιεινής και χώρο έκθεσης/πώλησης στην δυτική πλευρά.

Η πρόσβαση στο κτίριο γίνεται από την πρόσοψη μέσω εξωτερικής κλίμακας, από την πίσω πλευρά με ράμπα φορτοεκφόρτωσης ή την δυτική πλευρά όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση στον χώρο πώλησης.

Ο υπόγειος χώρος (728 τ.μ.) αποτελείται από αποθήκες και wc. Ουσιαστικά πρόκειται για ημιυπόγειο αφού διαθέτει τμήμα 0,80 μ εκτός φυσικού εδάφους με παράθυρα, φυσικό φωτισμό και αερισμό. Σημειώνεται ότι προβλεπόταν η προσθήκη Α’ ορόφου αλλά κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι δεν κατασκευάσθηκε ποτέ.

Πατραϊκή Βιομηχανία Υφασμάτων

Σήμερα, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, χτύπησε το σφυρί σε βάρος της Πατραϊκής Βιομηχανία Υφασμάτων, με τιμή πρώτης προσφοράς 692.000 ευρώ.

Πρόκειται για γήπεδο συνολικής έκτασης 48.543 τ.μ. στη θέση «Τσαγγαρούλια Γιαννόπουλου-Φεγγιές-Κυδωνιές», της Τοπικής Κοινότητας Βασιλικού, της Δημοτικής Ενότητας Φαρρών, του Δήμου Ερυμάνθου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, επί της Εθνικής οδού Πατρών-Τριπόλεως, σε απόσταση 18 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας.

Επί του γηπέδου έχει ανεγερθεί ισόγειο βιομηχανικό κτίριο (λευκαντήριο-βαφείο-φινιριστήριο υφασμάτων) επιφάνειας 3.506,72 τ.μ.

Η πρόσβαση στο ακίνητο πραγματοποιείται άμεσα μέσω της Εθνικής Οδού στην οποία έχει πρόσωπο. Ο περιβάλλων χώρος είναι τσιμεντοστρωμένος και ασφαλτοστρωμένος στην έκταση πλησίον της βιομηχανικής μονάδας. Στην δυτική πλευρά και συνεχόμενα του ισογείου βιοτεχνικού κτιρίου, υπάρχει άλλο ισόγειο κτίριο το οποίο επικοινωνεί με το κύριο, δεξαμενές βιολογικού καθαρισμού και λοιπές κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 4.122 τ.μ.

Κατά την εξωτερική παρατήρηση διαπιστώθηκε ότι το ακίνητο παραμένει εκτός λειτουργίας, και δεν υπάρχει καμία συντήρηση με εμφανείς ζημιές στα περισσότερα κτίρια.

Τελικά το ακίνητο άλλαξε χέρια με 1 ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς, στις 692.001 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Ψάχνουν σπίτια χωρίς κληρονόμους για να τα δώσουν σε ευάλωτους

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ελληνικά Facebook groups: Εκατομμύρια Ελληνες ακόλουθοι στα πιο δημοφιλή ψηφιακά καφενεία

Κυβέρνηση: Αντίδοτο στον αγροτικό «πυρετό» με τις πρώτες πληρωμές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα