Εβδομάδα με «πρωταγωνιστές» στο πεδίο των πλειστηριασμών δυο άλλοτε κραταιούς επιχειρηματίες των κατασκευών και των επίπλων είναι η επόμενη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνολικά για τις τρεις ημέρες (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) κατά τις οποίες διενεργούνται πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 980 περιπτώσεις. 

Τα πάρκινγκ των γυάλινων πύργων

Για τον κάποτε «βασιλιά των γυάλινων πύργων» Μπάμπη Βωβό η εβδομάδα που κανονικά ξεκινάει από την Τρίτη, καθώς προηγείται η Καθαρά Δευτέρα, επιφυλάσσει ένα ακόμη μπαράζ 75 σφυριών, τα οποία αφορούν κυρίως θέσεις στάθμευσης στα δύο μεγάλα συγκροτήματα επί της Λ. Κηφισίας.

Στον πρώτο σχετικό πλειστηριασμό που έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2022 βγήκαν 187 οριζόντιες ιδιοκτησίες, ως επί το πλείστον θέσεις στάθμευσης. Από αυτές κατακυρώθηκαν τότε οι 51 και στις περισσότερες περιπτώσεις για 1 ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης.

Στις 16 Μαρτίου 2023 χτύπησε το επαναληπτικό σφυρί για τις 136 εναπομείνασες οριζόντιες ιδιοκτησίες από τις οποίες κατακυρώθηκαν μόλις οι 14.

Στις 16 Ιουνίου 2023, έγινε ο τρίτος κατά σειρά πλειστηριασμός για τις υπόλοιπες 122 οριζόντιες ιδιοκτησίες-θέσεις στάθμευσης στους δύο πύργους. Και σε εκείνη την περίπτωση «έφυγαν» αρκετές.

Για την ερχόμενη Παρασκευή 22 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί άλλοι 75 πλειστηριασμοί για ισάριθμες οριζόντιες ιδιοκτησίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλέον οι τιμές πρώτης προσφοράς είναι περαιτέρω μειωμένες και ξεκινούν από τις 3.900 ευρώ για τις μεμονωμένες θέσεις στάθμευσης, ενώ φτάνουν μέχρι και τις 180.960 ευρώ για μεγαλύτερους χώρους που μπορούν να κατατμηθούν και να φιλοξενήσουν πολλά αυτοκίνητα.

Κατά τις προηγούμενες διαδικασίες, άλλαξαν χέρια τα ακριβότερα «κομμάτια», όπως ενιαίος χώρος 359 τ.μ., δυνάμενος να διαχωριστεί σε 29 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, που βγήκε με τιμή εκκίνησης 222.720 ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στις 222.721 ευρώ.

Ακόμη, χώρος 297 τ.μ. δυνάμενος να διαχωριστεί σε 23 θέσεις στάθμευσης, που βγήκε με τιμή εκκίνησης 176.704 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 233.500 ευρώ.

Οι «ουρανοξύστες» της Κηφισίας

Οι πλειστηριασμοί αφορούν υπόγειους χώρους στους δύο γνωστότερους και εμβληματικούς «ουρανοξύστες» του Μπ. Βωβού επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι και στρέφονται κατά των «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία και Σια Ο.Ε.» και «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία».

Το ένα από τα κτήρια, είναι το Atrina Center, το πρώτο από τα μεγάλα συγκροτήματα που έχτισε ο ισχυρός κάποτε κατασκευαστής το οποίο και «βάφτισε» από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών του, Άρη, Τριάδας και Ναταλίας.

Το συγκρότημα βασίστηκε σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Βικέλα και αποτελείται από δύο κτήρια, το ένα με πρόσοψη στη Λ. Κηφισίας και το δεύτερο (πύργος) είναι ύψους 70 μέτρων και περιλαμβάνει 18 ορόφους. Το ακίνητο έχει αναγερθεί επί οικοπέδου εκτάσεως 13.036,56 τ.μ. στο Δήμο Αμαρουσίου στη θέση «Παράδεισος» ή «Λογοθέτη» και επί της Λεωφ. Κηφισίας αρ. 32 και των οδών Ρωμανού Μελωδού, Αρτέμιδος και Επιδαύρου

Το Atrina Center πρωταγωνίστησε και στην τηλεόραση καθώς «υποδύθηκε» την περίφημη Giant του Γιάγκου Δράκου στα χιλιάδες επεισόδια του δημοφιλούς σήριαλ του ΑΝΤΙ1 «Λάμψη».

Το δεύτερο συγκρότημα (επί της Λ. Κηφισίας 60) είναι κτισμένο σε οικόπεδο έκτασης 3.400 τ.μ., στη θέση «Σωρός ή Ρουπάκι ή Παλιοσπίτι ή Γέφυρα», αναπτύσσεται σε τρία υπόγεια, στα οποία υπάρχει σταθμός αυτοκινήτων, ισόγειο, ημιώροφο, 7 ορόφους και δώμα, ενώ είναι κατασκευής της περιόδου 1991-95.

Με βάση την έκθεση εκτίμησης, ο σταθμός αυτοκινήτων είναι φυλασσόμενος και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας (διαστάσεις διαδρόμων και χώρων ελιγμών, πυρανίχνευση – πυρόσβεση, κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης CCTV, σήμανση, εξαερισμό, φρεάτια με αντλίες κ.λπ.).

Επισπεύδουσα των πλειστηριασμών είναι η Cepal ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Galaxy IV Funding Designated Activity Company» (ειδική διάδοχος της Alpha Bank).

Η KOCHEN

Στην περιπέτεια των πλειστηριασμών έχει εμπλακεί και η βιομηχανία επίπλων Kochen που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία με παράδοση κοντά 90 ετών στον χώρο του επίπλου ασχολείται με την παραγωγή όλων των ειδών επίπλων και ειδικών κατασκευών κατά παραγγελία, διαθέτοντας και σχετική Έκθεση Επίπλου 9.000 τ.μ.

Η αφετηρία της ήταν το 1936 όταν ξεκίνησε να λειτουργεί σαν μια οικοτεχνία που κατασκεύαζε χειροποίητα έπιπλα, με τα ελάχιστα εργαλεία χειρός της εποχής εκείνης.

Σιγά σιγά εξελίχτηκε σε μια δυναμική βιοτεχνία με σύγχρονα μέσα και αργότερα στην βιομηχανία Kochen με  ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό μαζικής παραγωγής.

Η εταιρεία ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την παραγωγή επίπλων κουζίνας, τα οποία διέθετε από τα δικά της καταστήματα  λιανικής αλλά και μέσω δικτύου αντιπροσώπων χονδρικής που ανέπτυξε σε όλη την χώρα.

Παράλληλα, αναλάμβανε επαγγελματικούς εξοπλισμούς, εξοπλισμούς ξενοδοχείων, κατασκευές bar , εστιατορίων κ.α., ενώ έλαβε μέρος σε εκθέσεις στο εσωτερικό  αλλά και στο εξωτερικό σε ευρωπαϊκές και βαλκανικές  χώρες  αλλά και στην  Ιαπωνία και στην Σαουδική Αραβία.

Από ένα σημείο και μετά, όμως, η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα.

 

Έτσι για την Τετάρτη 20 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί τρεις πλειστηριασμοί σε βάρος της Kochen με επισπεύδουσα την ΑΑΔΕ και συνολική τιμή εκκίνησης 2.481.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην κατασχετήρια έκθεση «η διωκόμενη οφειλέτης του Δημοσίου εταιρεία με την επωνυμία «ΚΟΧΕΝ ΑΒΕΕ BIOMHXANIA ΕΠΙΠΛΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΪΑΣ», που εδρεύει στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπισθεν ΕΚΟ ΤΚ 57009 και εκπροσωπείται νόμιμα, οφείλει στη Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Ε. Θεσσαλονίκης (4224) ποσό 11.103.850,15 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων και λοιπών εξόδων μέχρι το τέλος του πλειστηριασμού και για την ικανοποίηση του Δημοσίου».

Οι πλειστηριασμοί αφορούν τρία αγροτεμάχια μαζί με τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις στα Διαβατά.

Συγκεκριμένα:

-Αγροτεμάχιο στο αγρόκτημα Διαβατών με το επ’ αυτού βιομηχανικό κτίσμα.

Το ακίνητο βρίσκεται εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Διαβατών του Δήμου Δέλτα και στην περιοχή του αγροκτήματος Διαβατών, βορείως των εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ. Είναι περιοχή εκτός σχεδίου, με εικόνα περιβαλλοντικής υποβάθμισης, λόγω των εγκατεστημένων χρήσεων, στην οποία εκτός από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ βρίσκονται εγκατεστημένες δεκάδες επιχειρήσεις σχετιζόμενες με ανταλλακτικά αυτοκινήτων καθώς και αποθήκες ενώ σε άμεση γειτνίαση υπάρχει εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγής (Elpedison). Στην ευρύτερη περιοχή επίσης υπάρχουν και αρκετά εγκαταλειμμένα κτιριακά συγκροτήματα πρώην βιομηχανοστάσια.

Το αγροτεμάχιο έχει επίμηκες σχήμα, είναι διαμορφωμένο επίπεδο, και σε αυτό βρίσκονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας που αντικείμενό της είναι η κατασκευή και εμπορία επίπλων.

Τα κτίρια είναι α’ 2250 τ.μ. μεταλλικού φορέα βιομηχανικό κτίριο, κτίριο β’ 175 τ.μ. ισόγειο κτίριο γραφείων σε επαφή με το προηγούμενο, κτίριο γ’ 1440 τ.μ, βιομηχανικό ισόγειο κτίριο παραγωγής, κτίριο δ’ 5368 τ.μ. το μεγαλύτερο κεντρικά τοποθετημένο κτίριο έκθεσης-αποθήκευσης, και σε συνέχειά του κτίριο 1800 τ.μ., κτίριο ε’ διώροφο κτίριο γραφείων συνολικά 592 τ.μ.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι συντηρημένες και σε λειτουργία.

Ο ακάλυπτος χώρος είναι ασφαλτοστρωμένος σε επιφάνεια 9000 τ.μ. περίπου και οι εγκαταστάσεις περιφραγμένες με συρματόπλεγμα.

Επι του αγροτεμαχίου υφίσταται δουλεία διέλευσης γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας 150KV, πλάτους 40μ στην οποία υπάρχει περιορισμός δόμησης. Εντός του αγροτεμαχίου βρίσκονται δυο μεταλλικοί πυλώνες της ΑΔΜΗΕ.

Το δεύτερο αγροτεμάχιο είναι τριγωνικού σχήματος στην νοτιοανατολική πλευρά του προηγούμενου και είναι αδόμητο. Το τρίτο αγροτεμάχιο είναι σε επαφή με την νοτιοδυτική πλευρά του αρχικού αποτελεί ενιαίο σύνολο με αυτό και εξυπηρετεί την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις ενώ σε αυτό υπάρχει μεταλλικό στέγαστρο στάθμευσης οχημάτων επιφάνειας 500 τ.μ. περίπου και τρία μικρότερα συνολικής επιφανείας 150 τ.μ. περίπου.

Σε αναστολή ο Παζαρόπουλος

Για αυτή την εβδομάδα είχαν προγραμματιστεί και 7 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσα την ΑΑΔΕ οι οποίοι στρέφονταν κατά της «Κόσμος Αυτοκίνηση Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία», πρώην «S.P. Rent a Car Εμπορία και Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων», όπως με τη σειρά της προήλθε από αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας «Σπύρος Κ. Παζαρόπουλος Ε.Π.Ε» (“Pazaropoulos”).

 

Οι εν λόγω πλειστηριασμοί αφορούσαν 7 ακίνητα, με βασικότερο το πολυώροφο κτήριο επί της λεωφ. Κύμης στη Νέα Ιωνία που αποτελούσε την καρδιά των δραστηριοτήτων της επιχείρησης του Σπ. Παζαρόπουλου, αλλά τέθηκαν σε αναστολή.

Διαβάστε ακόμη

Golden Visa: Στις €800.000 για Αττική, Θεσσαλονίκη και μεγάλα νησιά

Αεροπορικές: Με σχεδόν 27 εκατ. θέσεις αυξάνουν 10% τις πτήσεις για Ελλάδα τη θερινή σεζόν 2024

Τιμ Μπέρνερς Λι: Τι προβλέπει ο «πατέρας» του Παγκόσμιου Ιστού για το μέλλον της τεχνολογίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ