Κατακυρώθηκε και μάλιστα σε υψηλότατο ποσό η βίλα του Άλκη Δαυίδ στις Σπέτσες που βγήκε νωρίτερα σήμερα σε πλειστηριασμό.

Συγκεκριμένα, η βίλα του εκκεντρικού επιχειρηματία βγήκε με τιμή εκκίνησης στα 7,44 εκατ. ευρώ και μετά από τρίωρη μάχη που κράτησε από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι κατακυρώθηκε στα 13.120.014 ευρώ, δηλαδή με 5.680.014 ευρώ παραπάνω.

Ωστόσο, παραμένει ερώτημα εάν άλλαξε χέρια ή εάν τελικά συμμετείχε μέσω τρίτων στη διαδικασία και ο ίδιος ο Α. Δαυίδ.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση έλαβε διαστάσεις θρίλερ καθώς δεν κατέστη δυνατή η αναστολή του πλειστηριασμού.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει το newmoney.gr ο Άλκης Δαυίδ είχε καταθέσει αίτηση αναστολής του πλειστηριασμού μέσω του δικηγόρου του Θέμη Σοφού, η οποία όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε αποδεκτή.

Έτσι, ο πλειστηριασμός για το αγαπημένο σπίτι του πλούσιου γόνου στο νησί του Αργοσαρωνικού προχώρησε κανονικά  όπως είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές εμφανίστηκε «Οριστικοποιημένη Λίστα Συμμετοχών», που σημαίνει ότι υπήρχε δεδηλωμένο ενδιαφέρον για την απόκτηση του, ενώ από χθες ο πλειστηριασμός είχε την ένδειξη «έτοιμος προς διενέργεια».

 

Η καταδίκη που έφερε το σφυρί

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω πλειστηριασμός είναι το αποτέλεσμα μιας καταδίκης του Α. Δαυίδ στις ΗΠΑ για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης της Λόρεν Ρίβς, η οποία είναι και η επισπεύδουσα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων, τον Οκτώβριο του 2019 ο Άλκης Δαυίδ καταδικάστηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ να καταβάλει στην Λορεν Ρίβς 4,35 εκατ. δολ. ως αποζημίωση για σεξουαλική κακοποίηση. Η Λόρεν Ριβς, είχε εργαστεί ως σεναριογράφος και περφόρμερ για το FilmOn, ένα τηλεοπτικό δίκτυο που του ανήκει.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του πλειστηριασμού, επισπεύδουσα είναι η Λόρεν (Lauren) Ριβς (Reeves) κάτοικος Λος Άντζελες της Πολιτείας Καλιφόρνια των Η.Π.Α. και οφειλέτης ο Δαυίδ (DAVID) Αλκιβιάδης (ALKIVIADES) του Ανδρέα και της Δήμητρας, κάτοικος Μαλιμπού της Πολιτείας Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

H Λόρεν (Lauren) Ριβς (Reeves) κάτοικος Λος Άντζελες της Πολιτείας Καλιφόρνια των Η.Π.Α.

Εκτελεστός τίτλος είναι «το απόγραφο Α’ εκτελεστό της υπ’ αριθ. 2663/2022 Απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία Εκούσιάς δικαιοδοσίας – αριθμός απογράφου 248/2022) με την οποία αναγνωρίζεται και κηρύσσεται εκτελεστή στην Ελλάδα η με αριθμό BC 643099/10.09.2020 Απόφαση του Ανωτέρου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Καλιφόρνια της Επαρχίας του Λος Άντζελες των Η.Π.Α. (Πολιτική Διεύθυνση – 14ο Τμήμα)».

Ποσό επίσπευσης πλειστηριασμού είναι 5.000.000 δολάρια, ήτοι το ισόποσο σε ευρώ και συγκεκριμένα 4.565.167,76 ευρώ, (με βάση ισοτιμία από 03-02-2023), πλέον των εξόδων εκτέλεσης ύψους 1.150 ευρώ και συνολικά το ποσό των 4.566.317,76 ευρώ.

Τι βγήκε στον πλειστηριασμό

Ο πλειστηριασμός αφορά την εντυπωσιακή βίλα του επιχειρηματία στο πιο κεντρικό σημείο του νησιού και ειδικότερα:

-Το οικόπεδο 1 το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών, στη θέση Παναγιά Αρμάτα η Αρμάδα, στο οικοδομικό τετράγωνο 449, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, και έχει επιφάνεια 1847,64 τετραγωνικά μέτρα ενώ συνορεύει βορειανατολικά με εγκεκριμένο μη διανοιγμένο πεζόδρομο, βόρεια με όμορο οικόπεδο, δυτικά με ανώνυμη εγκεκριμένη οδό και νότια με εγκεκριμένο πεζόδρομο.

-Το οικόπεδο 2 το οποίο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών, στη θέση Παναγιά Αρμάτα η Αρμάδα, στο οικοδομικό τετράγωνο 449, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, έχει επιφάνεια 1412,90 τετραγωνικά μέτρα και συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το οικόπεδο 1, ανατολικά με εγκεκριμένο πεζόδρομο νότια και νοτιοανατολικά με το όμορο οικόπεδο 3 όμορης ιδιοκτησίας και δυτικά με εγκεκριμένη οδό

-Το γήπεδο εκτάσεως 1.183,51 τετραγωνικών μέτρων το οποίο βρίσκεται εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του δήμου Σπετσών και σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις δεν είναι άρτιο, ούτε οικοδομήσιμο, ή δε απόσταση του από τη θάλασσα είναι μικρότερη των 100 μέτρων. Συνορεύει βόρεια με όμορη ιδιοκτησία, βορειοανατολικά με παραλία, νότια και νοτιοανατολικά με διανοιγμένο πεζόδρομο και δυτικά με πεζόδρομο.Η εν λόγω έκταση έχει συνδεθεί με τα παραπάνω αναφερθέντα οικόπεδα 1 και 2 και αποτελεί χώρο φυτεμένο με γκαζόν με διάδρομο πρόσβασης προς την ακτή.

Όπως σημειώνεται τα οικόπεδα 1 και 2 συνενώθηκαν σε ένα ενιαίο οικόπεδο με έκταση 3260,54 τετραγωνικά μέτρα προκειμένου να ανεγερθούν τέσσερα αυτοτελή κτίσματα και κολυμβητική δεξαμενή επ’ αυτών.

Έτσι έχουν ανεγερθεί τέσσερα αυτοτελή και ανεξάρτητα διώροφα με υπόγεια κτίρια, συνολικού εμβαδού 862,86 τετραγωνικών μέτρων και μία πισίνα επιφάνειας 98 τετραγωνικών μέτρων.

Αναλυτικά, το κτίριο Α αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 72,06 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 95,78 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος όροφος 12,25 τετραγωνικά μέτρα.

Το κτίριο Β αποτελείται από δύο ορόφους και υπόγειο. Το υπόγειο έχει επιφάνεια 57 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από αποθηκευτικούς χώρους. Το ισόγειο έχει επιφάνεια 278,84 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος όροφος 112 τ.μ.

Το κτίριο Γ αποτελείται από μία ημιυπόγεια κατοικία, μία ισόγεια κατοικία και τον πρώτο πάνω από το ισόγειο όροφο. Η ημιυπόγεια κατοικία έχει επιφάνεια 77,97 τετραγωνικά μέτρα, ισόγεια κατοικία 41,50 τετραγωνικά μέτρα και ο πρώτος όροφος 61,60 τετραγωνικά μέτρα.

Το κτίριο Δ αποτελείται από υπόγειο, έχει έκταση 53,86 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει βοηθητικά κτίρια πισίνας.

Κατά την έκθεση εκτίμησης, τα ακίνητα βρίσκονται στη θέση Παναγιά Αρμάτα εντός του εγκεκριμένου σχεδίου του δήμου Σπετσών και απέχουν μόλις λίγα μέτρα από το Παλιό Λιμάνι που συγκεντρώνει πληθώρα χώρων εστίασης και αποτελεί και μαρίνα πολυτελών σκαφών. Επιπλέον απέχουν 1 χλμ από την γνωστή παραλία της Αγίας Μαρίνας και 2 χλμ από την Ντάπια, τον κεντρικό οικισμό του νησιού και το λιμάνι. Η πρόσβαση στο ακίνητο γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο με ταξί ή άμαξα καθώς απαγορεύονται τα ιδιωτικά οχήματα στο νησί. Η περιοχή περιλαμβάνει μεγάλες πολυτελείς βίλες με πισίνες και θεωρείται από τις πιο προνομιούχες του νησιού λόγω της εύκολης πρόσβασης στο Παλιό Λιμάνι, στην Ντάπια και σε παραλίες.

Διαβάστε ακόμη

Νέες ταυτότητες: Αυτή είναι η διαδικασία για την έκδοσή τους (vid)

Ασφάλεια κατοικίας: Σε ποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωτική – Τι πρέπει να γνωρίζετε, ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

18 στρέμματα, 12.000 φιάλες και το μυστικό μιας απόλυτης σαμπάνιας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ