business stories

Προχωρά το resort του Καμπουρίδη στη Τζια

  • Στεφανία Σούκη


Η υλοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στον όμιλο της Dolphin Capital και στην Kerzner International Holdings Limited

Στη φάση της κατασκευής μπήκε από την περασμένη Δευτέρα 8/7 το πρώτο One & Οnly στην Ελλάδα, το υπερπολυτελές resort που προβλέπεται να είναι έτοιμο, σε μία διετία από σήμερα, για τη θερινή σεζόν του 2021.

Το τουριστικό projectOne & Only Kea Island’’ στην Κέα που θα περιλαμβάνει και τις πρώτες κατοικίες με την υπογραφή της One & Only στην Ελλάδα, έρχεται σε υλοποίηση της συμφωνίας που είχε υπογραφεί προς το τέλος του 2017, ανάμεσα στον όμιλο της Dolphin Capital και στην Kerzner International Holdings Limited, τον γνωστό, διεθνή επενδυτή και διαχειριστή υπερπολυτελών ξενοδοχείων και κατοικιών με έδρα στο Ντουμπάι.

Το έργο αφορά την κατασκευή ξενοδοχείου και πολυτελών βιλών προς πώληση σε παραθαλάσσια περιοχή 640 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού, σε μία επένδυση η οποία προβλέπεται ότι θα αγγίξει τα 150 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση αποτελεί σύνθετο τουριστικό κατάλυμα και θα περιλαμβάνει 75 resort villas και έως 40 ιδιωτικές κατοικίες One&Only Private Homes. Η πρώτη φάση της επένδυσης αφορά, κατά τις πληροφορίες, το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ η κατασκευή των κατοικιών θα γίνεται σταδιακά, ανάλογα και με τις πωλήσεις των κατοικιών. Η διαχείριση του ξενοδοχείου και των παραθεριστικών κατοικιών θα γίνει από το διεθνές brand One & Only ενώ τη συνολική διαχείριση του έργου και των πωλήσεων θα τη διατηρεί η Dolphin Capital Partners.

Την κατασκευή έχει αναλάβει η Redex, του ομίλου Κοπελούζου, η οποία, από την πλευρά της, έχει εντατικοποιήσει τα τελευταία χρόνια την παρουσία της στο κομμάτι των τουριστικών έργων.

Στην τελετή θεμελίωσης παρευρέθηκε η Αυτού Εξοχότης Mohammed Al Shaibani, Διευθύνων Σύμβουλος του Investment Corporation of Dubai (ICD), ο οποίος είναι παράλληλα πρόεδρος της Dubai Islamic Bank, αντιπρόεδρος του Dubai Expo 2020 και θεωρείται ένας από τους 10 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Μέση Ανατολή. Παραβρέθηκαν επίσης ο  Μίλτος Καμπουρίδης Founder and Managing Partner της Dolphin Capital Partners, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Γιάννης Ευαγγέλου, Δήμαρχος Κέας και νεοεκλεγείς Έπαρχος Κέας-Κύθνου και η Ειρήνη Βελισσαροπούλου, νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Κέας.

Η Kerzner International Holdings Limited, μέσω των θυγατρικών της, έχει συνδέσει το όνομά της με την ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων παγκοσμίου βεληνεκούς. H ναυαρχίδα της Kerzner είναι το εμπορικό σήμα Atlantis, που περιλαμβάνει το Atlantis και  το The Palm Dubai, ένα θέρετρο 1.500 δωματίων στο Ντουμπάι,  το υπό κατασκευή Atlantis, Sanya Hainan στην Κίνα, καθώς και το Royal Atlantis Resort & Residences στο Ντουμπάι.

Κάτω από το εμπορικό σήμα της One&Only, η Kerzner διαχειρίζεται οκτώ από τα κορυφαία  θέρετρα πολυτελείας στον κόσμο, που βρίσκονται στις Μπαχάμες, στο Μεξικό, στον Μαυρίκιο, στις Μαλδίβες, στη Νότια Αφρική, στο Ντουμπάι και στην Αυστραλία.

Στους βασικούς μετόχους της Kerzner συγκαταλέγεται το Investment Corporation of Dubai (ICD), το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Dubai Τα περιουσιακά του στοιχεία ξεπερνούν το 1 τρισ. δολάρια. Ενδεικτικά στο χαρτοφυλάκιο του ανήκουν μεταξύ άλλων οι Emirates Airlines, το Burj Khalifa, το Dubai Mall, το Atlantis Palm Jumeirah, η τράπεζα με τα υψηλότερα πάγια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων NBD, η πρώτη Ισλαμική τράπεζα του κόσμου Dubai Islamic Bank κ.α. 

Η Kerzner συμμετέχει και στη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του project στην Ελλάδα, ενώ πέραν τoυ ομίλου της Dolphin συμμετοχή στο project θα έχουν και τρίτοι επενδυτές. Επισημαίνεται εδώ ότι το έργο ανασχεδιάστηκε προκειμένου να πληροί τα κριτήρια της Οne & Only.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος της Dolphin Capital Partners (DCP) ιδρύθηκε το 2004 από τους Μίλτο Καμπουρίδη και Pierre Charalambides έχει ολοκληρώσει στην Ελλάδα δύο έργα, το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli, ενώ στα επόμενα έργα θα πρέπει να συμπεριληφθεί και αυτό για το Kilada Hills στο Πόρτο Χέλι.

Απόρρητο Απόρρητο