Σε πλειστηριασμό οδηγείται το μεγάλο ακίνητο του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου που βρίσκεται στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου. Συγκεκριμένα, αυτός έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου 2023, με επισπεύδουσα την Cepal και με τιμή εκκίνησης 6.792.000 ευρώ.

Οφειλέτες είναι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου και η σύζυγός του Ελένη και το ποσό για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση είναι 500.000 ευρώ, μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου ύψους 5.564.623,89 ευρώ. Πρόκειται για έκταση επιφάνειας 49.202,94μ2 όπου τα 48.211,45μ2 είναι εκτός σχεδίου και τα 991,49μ2 εντός σχεδίου.

Τι περιλαμβάνει το συγκρότημα

Στην έκταση υφίσταται, σύμφωνα με την έκθεση, ειδικό πολυτελές κτηριακό συγκρότημα αποτελούμενο από επιμέρους πολιτιστικά κτήρια με εκθεσιακούς χώρους – εκθετήρια έργων τέχνης και εικαστικών έργων, μονοκατοικία – βίλλα, γραφεία, βοηθητικά κτίσματα, εγκαταστάσεις, ήτοι συνολικής επιφάνειας 4.035,06 μ.τ.

Αναλυτικά:

ΚΤΗΡΙΟ I (πινακοθήκη) το οποίο κατά στάθμη περιλαμβάνει: -Στάθμη υπογείου ΙΑ-Ι συνολικής επιφάνειας 1.090,93μ2 όπου περιλαμβάνει χώρους εκτεταμένων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (Η/Μ), χώρο εισόδου-προθάλαμου και χώρους πινακοθήκης με λοιπούς βοηθητικούς χώρους. -Στάθμη ισογείου, επιφάνειας 565,60μ2, όπου περιλαμβάνει αίθουσα έκθεσης πινάκων – γλυπτών και συναφών έργων τέχνης, κλίμακες επικοινωνίας, ανελκυστήρα, κουζίνα και τραπεζαρία, δωμάτια προσωπικού με w.c., και λοιπούς βοηθητικούς χώρους -Στάθμη ορόφου – μεσόροφος επιφάνειας 210,61 μ2, όπου περιλαμβάνει δωμάτια ξενώνα με λουτρά και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, πλέον κλιμακοστάσιο επικοινωνίας και ανελκυστήρα.

Το κτίριο έχει ανεγερθεί περί τα 1992-1996, είναι πλήρες αποπερατωμένο, πολυτελούς κατασκευής και άριστης συντήρησης. Εχει κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα με πλάκα οροφής με πρόβολο, έχει σκυροδέματα με επεξεργασμένο ξυλότυπο ανεπίχριστου όψεως με εμφανή μπετά και αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία με μορφολογικά και δομικά στοιχεία υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

ΚΤΗΡΙΟ II (κατοικία Διευθυντή) το οποίο περιλαμβάνει:

-Στάθμη ισογείου ορόφου επιφάνειας 222,34μ2 όπου περιλαμβάνει χώρο υποδοχής-καθιστικό, κουζίνα με τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο, λουτρό, διάδρομο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το κτίριο έχει ανεγερθεί περί τα 1992-1996, είναι πλήρες αποπερατωμένο, πολυτελούς κατασκευής και άριστης συντήρησης. Εχει κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα με πλάκα οροφής με πρόβολο, έχει σκυροδέματα με επεξεργασμένο ξυλότυπο ανεπίχριστου όψεως με εμφανή μπετά και αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία με μορφολογικά και δομικά στοιχεία υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

ΚΤΗΡΙΟ III (γλυπτοθήκη) το οποίο ανά στάθμη περιλαμβάνει:

-Στάθμη υπογείου ορόφου επιφάνειας 227,32μ2 όπου περιλαμβάνει αποθήκη γλυπτών έργων, αποθήκη λεβητοστάσιο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. -Στάθμη ισογείου ορόφου επιφάνειας 241,75μ2 όπου περιλαμβάνει αίθουσα γλυτπών, w.c., αποθήκη, εργαστήριο, κλίμακα επικοινωνίας, διάδρομο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους που χρησιμοποιούνται ως play room και γυμναστήριο με κλειστή πισίνα. ΄Εχει γίνει αυθαίρετη αλλαγή χρήσης της γλυπτοθήκης σε γυμναστήριο, η οποία αποτελεί άρσιμη αυθαιρεσία. Το κτίριο έχει ανεγερθεί περί τα 1992-1996, είναι πλήρες αποπερατωμένο, πολυτελούς κατασκευής και άριστης συντήρησης. ΄Εχει κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα με πλάκα οροφής με πρόβολο, έχει σκυροδέματα με επεξεργασμένο ξυλότυπο ανεπίχριστου όψεως με εμφανή μπετά και αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία με μορφολογικά και δομικά στοιχεία υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

ΚΤΗΡΙΟ IV (γραφείο Διοίκησης) το οποίο περιλαμβάνει ανά στάθμη: -Στάθμη υπογείου ορόφου επιφάνειας 14,60μ2 όπου περιλαμβάνει μηχανοστάσιο, κλίμακα επικοινωνίας και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. -Στάθμη Ισογείου ορόφου επιφάνειας 105,41 μ2 όπου περιλαμβάνει γραμματεία διοίκησης, w.c., κλίμακα επικοινωνίας, ανελκυστήρα, διάδρομο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. -Στάθμη Α’ ορόφου επιφάνειας 81,16μ2 όπου περιλαμβάνει γραφεία διοίκησης με w.c., λοιπούς βοηθητικούς χώρους, κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα. Το κτίριο έχει ανεγερθεί περί τα 1992-1996, είναι πλήρες αποπερατωμένο, πολυτελούς κατασκευής και άριστης συντήρησης. Εχει κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα με πλάκα οροφής με πρόβολο, έχει σκυροδέματα με επεξεργασμένο ξυλότυπο ανεπίχριστου όψεως με εμφανή μπετά και αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία με μορφολογικά και δομικά στοιχεία υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

ΚΤΗΡΙΟ V (φυλάκιο εισόδου) το οποίο περιλαμβάνει ανά στάθμη: -Στάθμη ισογείου επιφάνειας 41,58μ2 περιλαμβάνει χώρο φυλακίου με w.c. και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το κτίριο έχει ανεγερθεί περί τα 1992-1996, είναι πλήρες αποπερατωμένο, πολυτελούς κατασκευής και άριστης συντήρησης. Εχει κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα με πλάκα οροφής με πρόβολο, έχει σκυροδέματα με επεξεργασμένο ξυλότυπο ανεπίχριστου όψεως με εμφανή μπετά.

ΚΤΗΡΙΟ VII (κατοικία φύλακα – αποθήκη) το οποίο περιλαμβάνει ανά στάθμη: -Στάθμη ισογείου επιφάνειας 133,05μ2 όπου περιλαμβάνει την κατοικία του φύλακα, με είσοδο – προθάλαμο, καθιστικό, κουζίνα με καθημερινό, υπνοδωμάτιο με λουτρό, αποθήκη και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το κτίριο έχει ανεγερθεί περί τα 1992-1996, είναι πλήρες αποπερατωμένο, έχει κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα και έχει σκυροδέματα με επεξεργασμένο ξυλότυπο ανεπίχριστου όψεως με εμφανή μπετά.

ΚΤΗΡΙΟ IX (χώρος έκθεσης «ΚΙΒΩΤΟΥ») το οποίο περιλαμβάνει ανά στάθμη: -Στάθμη ισογείου επιφάνειας 307,44μ2 όπου περιλαμβάνει αίθουσα εκθέματος «ΚΙΒΩΤΟΥ» του καλλιτέχνη Τσόκλη fayer, w.c. και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το κτίριο έχει ανεγερθεί περί τα 1992-1996, είναι πλήρες αποπερατωμένο, πολυτελούς κατασκευής και άριστης συντήρησης.

Εχει κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα, έχει σκυροδέματα με επεξεργασμένο ξυλότυπο ανεπίχριστου όψεως με εμφανή μπετά και αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία με μορφολογικά και δομικά στοιχεία υψηλής αισθητικής και ποιότητας.

ΚΤΗΡΙΟ VIII (υποσταθμός Ηλεκτρικού ρεύματος) το οποίο περιλαμβάνει: -Στάθμη υπογείου επιφάνειας 40,76μ2 όπου περιλαμβάνει χώρους μετασχηματιστών και πινάκων, τα οποία έχουν ενταχθεί στη δόμηση.

ΚΤΗΡΙΟ παλαιό – ΒΙΛΛΑ (Νούφαρο) το οποίο περιλαμβάνει ανά στάθμη: -Στάθμη υπογείου επιφάνειας 133,45μ2 όπου περιλαμβάνει χώρους βιβλιοθήκης, αρχείου – αποθήκης και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

-Στάθμη ισογείου επιφάνειας 229,28μ2 όπου περιλαμβάνει ανοικτούς εκθεσιακούς χώρους γλυπτών και συναφών έργων. Το κτίριο έχει ανεγερθεί περί τα 1890, είναι πλήρως αναπαλαιωμένο με το υπόγειο στεγασμένο και το ισόγειο ασκεπές για χρήση εκθεσιακού χώρου. Είναι πολυτελούς κατασκευής και άριστης συντήρησης, έχει σκελετό από φέρουσες λιθοδομές, τοιχοποιίες από λιθοδομές οι οποίες είναι αρμολογημένες, έχει αξιόλογα αρχιτεκτονικά στοιχεία της τότε εποχής υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Υπάρχουν επιπλέον βοηθητικά κτίσματα όπως το Ιερό Παρεκκλήσι της Αγίας Σοφίας και μεταλλικό θερμοκήπιο άνευ αδείας

 

Σχετικά με την διαμόρφωση και τα έργα του περιβάλλοντος χώρου περιγράφονται κατασκευές και έργα που αφορούν την περίφραξη του οικοπέδου με μανδρότοιχους, πασσάλους και πλέγμα, κεντρική αυλόπορτα και βοηθητική, διαμόρφωση πρανών και πλατωμάτων, πλακοστρώσεις με πλάκες, στρογγυλή πλατεία – ελικοδρόμιο, εκτεταμένα έργα κηποτεχνίας, δίκτυα ύδρευσης, πυρόσβεσης, άρδευσης, ηλεκτροφωτισμού, παρακολούθησης με κάμερες, σύστημα συναγερμού, κολυμβητική δεξαμενή-πισίνα επιφάνειας 305,50μ2 (άνευ αδείας) με υπόγειο μηχανοδιάδρομο 77,50μ2 πλέον βοηθητικού κτίσματος.

Στη δίνη των πλειστηριασμών

Το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο οικοδομήθηκε το 1995 και έχει λάβει το πέμπτο βραβείο σε οικοδομικό διαγωνισμό αρχιτεκτονικής, έχει βγει στο σφυρί και άλλες φορές, ενώ βαρύνεται με προσημειώσεις και υποθήκες συνολικού ύψους 15,4 εκατ. ευρώ καθώς και με αρκετές κατασχέσεις.

Η οικογένεια Εμφιετζόγλου, έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στο πλαίσιο αυτό, πριν έναν χρόνο, στις 8 Ιουνίου 2022 άλλαξε χέρια το ακίνητο-κατοικία της κας Μελίνας Εμφιετζόγλου στην Κηφισιά που κατακυρώθηκε, με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 2.900.001 ευρώ.

Την ίδια μέρα έγινε ο επαναληπτικός πλειστηριασμός και για το ακίνητο της εταιρείας «Ελληνικά Σωληνουργεία», μια έκταση 450 στρεμμάτων περίπου στη θέση «Γλύφα» Δροσιάς κοντά στη Χαλκίδα, που κατακυρώθηκε και αυτή με ένα ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης, στα 5.510.001 ευρώ. Στην ίδια περιπέτεια ενεπλάκη και το βιομηχανικό ακίνητο της Βαλκάν Εξπόρτ στη Θεσσαλονίκη.

Με σφυρί απειλήθηκαν και οι κατοικίες της οικογένειας στη Μύκονο, ωστόσο οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί ανεστάλησαν.

Πιο πρόσφατα έχουν προγραμματιστεί άλλοι δύο, για ακίνητο του Πρ. Εμφιετζόγλου στο Ν. Φάληρο καθώς για το μηχανολογικό εξοπλισμό της «Ελληνικά Σωληνουργεία».

Σημειώνεται ότι ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ηγείται του σχήματος Πατριωτικός Συνασπισμός, το οποίο θα συμμετάσχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη

Ο Ναζωραίος και η Θεούσα, η Alpha Bank ετοιμάζει βαλίτσες, οι εγγυήσεις τoυ κ. Παντελή και οι εξελίξεις στην IDEAL 

Ετσι θα είναι το νέο ξενοδοχείο των 114 δωματίων αξίας €15 εκατ. του ομίλου Ευμορφίδη στο Κουκάκι (pics)

Πλειστηριασμοί: Αυτοί είναι οι πίνακες του Π. Νίκα που βγαίνουν ξανά στο σφυρί (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ