Ο  υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από την εταιρία BSH, όπου ανήκει η Πίτσος, να επανεξετάσει την ειλημμένη εδώ και πολλούς μήνες απόφασή της, να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους   η Τουρκία, ενώ παράλληλα έχει θέσει το ζήτημα στην Γερμανική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας και τον υπουργό  Πέτερ Αλτμάιερ.

Η BSH (πρώην Πίτσος) είχε ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεση της να κλείσει το εργοστάσιο που διατηρεί στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2017, όταν ανακοίνωσε το τέταρτο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Το αρχικό πλάνο του εργοστασίου προέβλεπε παύση εργασιών στο τέλος του 2018 με την παραγωγή να μεταφέρεται σε εργοστάσια που διατηρεί ο Γερμανικός όμιλος σε άλλες χώρες.

Αυτή η απόφαση άλλαξε, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα, στις 23 Μαΐου και στις 31 Ιουλίου του 2018, ότι η λειτουργία της παραγωγής μονάδας θα συνέχιζε έως τις αρχές του 2021. Το 2012, η Γερμανική μητρική, προχώρησε σε αγορά ενός μεγάλου οικοπέδου στην περιοχή της Ελευσίνας με σκοπό τη δημιουργία ενός  μεγάλου εργοστασίου, ώστε να μεταφέρει τη γραμμή παραγωγής στην Ελλάδα.

Την επίτευξη της συμφωνίας με την Κοινότητα για την επένδυση «μπλόκαρε» ο μετέπειτα δήμαρχος, αναγκάζοντας τη BSH να δημιουργήσει εκ νέου γραμμή παραγωγής στην Πολωνίας, ενώ από το 2013 ξεκίνησε να αποχωρεί σταδιακά από την Ελλάδα.

Στα τέλη της περασμένης δεκαετίας, η μητρική της BSH (Πίτσος), είχε εγκρίνει επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού εργοστασίου, με την παραγωγή 300.000 οικιακών συσκευών από το 2013.

Σήμερα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου αποτελείται από 220 εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμη:

www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/oristiki-i-apofasi-gia-louketo-sto-ergostasio-tis-pitsos/