search icon

business stories

Specisoft-RDC Informatics: Νέα συμμαχία στην πληροφορική -Σε ποιον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν από κοινού

Η προμήθεια Πλατφόρμας Επιχειρηματικής Προσομοίωσης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και η καινοτόμος λύση που σχεδιάσθηκε - Το project Smart Agro Hub και το χαρτοφυλάκιο των + 2.000 πελατών

Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης αποτελούν την μια όψη του νομίσματος για τον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας στην Ελλάδα, στην εποχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Από την άλλη, κορυφαία στελέχη ισχυρών «παικτών» της αγοράς έχουν προειδοποιήσει πως αν δεν υπάρξουν μεγάλες (ή και μικρότερου μεγέθους, όπου απαιτείται) συμπράξεις εταιρειών και δεν κινητοποιηθεί το σύνολο του εγχώριου δυναμικού πληροφορικής, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην καταφέρουν αυτές να απορροφήσουν το σύνολο των διαθέσιμων κονδυλίων, για έργα ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ…

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αναφέρουν πληροφορίες του newmoney, δυο εταιρείες του χώρου με μακρά πορεία, αποφάσισαν να συμπορευθούν. Οι Specisoft και RDC Informatics ήρθαν σε συμφωνία για μεταξύ τους συνεργασία στην αγορά της πληροφορικής και μάλιστα θεωρείται ήδη δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος μαζί στον επαναληπτικό διαγωνισμό του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, που αναμένεται δηλαδή να επαναπροκηρυχθεί.

Συγκεκριμένα, οι Specisoft και RDC Informatics ενώσαν τις δυνάμεις τους για τη συμμετοχή τους στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για την προμήθεια Πλατφόρμας Επιχειρηματικής Προσομοίωσης, στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια οργάνων & ερευνητικών συσκευών στο ΕΑΠ».

Η λύση η οποία σχεδιάστηκε βασίζεται σε λύση λογισμικού B Game– Business Game, που είναι της κατηγορίας Serious Games σε θέματα επιχειρηματικότητας, της Specisoft, και ολοκληρώνεται με υπηρεσίες και τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό που θα παρέχει η RDC Informatics.
«Πρόκειται για τεχνικά άρτια λύση, υψηλού επιπέδου και οδηγός και για άλλες περιπτώσεις προμήθειας από Πανεπιστήμια», τονίζεται εκ μέρους τους.

Ποιες είναι οι δυο εταιρείες

Η Specisoft Α.Ε. είναι εταιρία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού που λειτουργεί από το 1987 με κύριο χαρακτηριστικό την ανάπτυξη λογισμικού σε θέματα που περιέχουν γνώση, υψηλή εξειδίκευση, ειδικούς αλγορίθμους βελτιστοποίησης και πολύ μεγάλης κλίμακας επεξεργασίας στοιχείων. Στρατηγικό στόχο της αποτελεί η κατάκτηση σημαντικής θέσης στην διεθνή αγορά του εξειδικευμένου λογισμικού. Η Specisoft έχει αναπτύξει σταθερές και στιβαρές συνεργασίες με μια ευρεία γκάμα πελατών, έχοντας σήμερα στο portfolio της πάνω από 2.000 πελάτες, όπως Επιχειρήσεις, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Λογιστικά γραφεία, Δημόσιους Οργανισμούς, Δήμους, Εταιρίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) καθώς και Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Πανεπιστήμια, Κολέγια, Οργανισμούς Σεμιναρίων κλπ.

H RDC Informatics δραστηριοποιείται για περισσότερα από 20 έτη στην αγορά Πληροφορικής & Επικοινωνιών παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις Πληροφορικής σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του ιδιωτικού & δημοσίου τομέα, πιστοποιημένη ως επίσημος συνεργάτης διεθνών «κολοσσών», όπως οι Google, Microsoft κ.α., με πελάτες σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία (www.rdc.gr).

Το project της Smart Agro Hub

Σε ένα άλλο «μέτωπο», πρόσφατα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλες επιχειρήσεις που ειδικεύονται στον πρωτογενή τομέα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της, Θεόκλης Βασιλειάδης, υπέγραψε τη συμμετοχή της Specisoft Α.Ε. στο μετοχικό κεφάλαιο της Smart Agro Hub Α.Ε. ενώ παράλληλα ο ίδιος αποτελεί Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της σχετικά
νεοσύστατης εταιρείας.

Θεοκλής Βασιλειάδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Specisoft

Στόχος του νέου φορέα είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Ικανοτήτων στον αγροτικό κλάδο για τις ψηφιακές τεχνολογίες. Σκοπός της Smart Agro Hub Α.Ε. να λειτουργήσει ως κοινός χώρος για τις εταιρείες του αγροδιατροφικού τομέα και τις εταιρείες που σχετίζονται με τις έξυπνες τεχνολογίες για να δοκιμάσουν, να αξιολογήσουν και να βελτιώσουν σχετικές τεχνολογίες (Living Lab), να παρέχουν υπηρεσίες, ανάπτυξη προϊόντων και συναφείς τεχνολογίες.

Η συνεχής ανάπτυξη της Specisoft υπαγορεύεται από τις νέες συνεργασίες αλλά και τις συμμετοχές της σε πανευρωπαϊκά προγράμματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η συμμετοχή της σε μια σημαντική πανευρωπαϊκή ομάδα εταίρων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για το
Horizon Europe 2021, όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας και προσθέτουν ότι: Η έρευνα για προσαρμοσμένες υποδομές, για υποδομές αυτοματοποιημένης κινητικότητας και τεχνολογίες σε μικτή κυκλοφορία με συμβατικά αυτοκίνητα και άλλους χρήστες του δρόμου καθώς και τρόπους μεταφοράς είναι το επίκεντρο αυτού του μοναδικού έργου.

Η περιγραφή και ανάπτυξη των υπηρεσιών φυσικών και ψηφιακών υποδομών για συστήματα και υπηρεσίες αυτοματοποιημένης κινητικότητας και η συμφωνημένη ταξινόμηση των επιπέδων στήριξης αυτών, δημιουργούν το περιβάλλον για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια εναρμόνιση καθώς και την ταξινόμηση των υποστηρικτικών υποδομών.

Διαβάστε ακόμα:

Fitch Ratings: Δεν θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων για την ευρωζώνη μέχρι το 2023 (πίνακες)

Deal JPM – Viva Wallet: Ο συνωστισμός brand name βάζει την Ελλάδα στον χάρτη των επενδύσεων

Τουρισμός: H πανδημία «τροφοδοτεί» τη βραχυχρόνια μίσθωση

Exit mobile version