της Στεφανίας Σούκη

Δύο ηχηρά ονόματα του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν, η ΤΕΜΕΣ και η Grivalia, διεκδίκησαν σήμερα και ανέλαβαν τις εκτάσεις ακτή Β Βούλας καιΑκτή Α Βούλας που είχε βγάλει προς μακροχρόνια παραχώρηση ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Τα έργα που προγραμματίζουν οι δύο όμιλοι αντιστοιχούν σε ένα συνολικό ύψος 15 εκατ. ευρώ και ειδικά ως προς την επένδυση του ομίλου Grivalia σηματοδοτεί και τη δημιουργία του πρώτου camping 5 αστέρων της Αττικής. 

Ειδικότερα, η ΤΕΜΕΣ, των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, διεκδίκησε σήμερα και κέρδισε το διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης ακτή Β’ Βούλας.

Με το τρόπο αυτό, η εταιρεία η οποία είναι ιδιοκτήτρια, ως γνωστόν, του Χίλτον Αθηνών και διαχειρίζεται το πολυτελές συγκρότημα Costa Navarino στην Μεσσηνία, ενισχύει το αποτύπωμα της στο τουρισμό της Αθήνας.

Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης είχε προκηρύξει το σχετικό διαγωνισμό για την μακροχρόνια παραχώρηση της έκτασης όπου θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα (εγκαταλελειμμένα) κτίρια, θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και θα αναπτυχθούν ομπρελοκαθίσματα.

Επίσης προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν χώροι πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς επίσης και πισίνα στην οποία θα έχει δικαίωμα αποκλειστικότητας ο Δήμος κάθε χρόνο την περίοδο της χαμηλής σεζόν και κατόπιν συνεννόησης στην υψηλή περίοδο.

Η επένδυση που προβλέπεται να υλοποιήσει ο όμιλος της ΤΕΜΕΣ αντιστοιχεί σε 7 εκατ. ευρώ για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στην έκταση.

Η Grivalia, μέσω της εταιρείας Ναυσικά (που θα τρέξει τη μεγάλη επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας) αναλαμβάνει την αξιοποίηση της έκτασης της Α’ πλαζ Βούλας, όπου θα δημιουργηθού χώρος camping 5 αστέρων, χώροι αναψυχής, 8 γήπεδα τεννις, παιδότοπος, βοηθητικοί χώροι για την εξυπηρέτηση των λουόμενων κ.α.

Στο διαγωνισμό περιλαμβάνοταν και η δημιουργία θερινού κινηματογράφου τη διαχείριση του οποίου αναλαμβάνει ο γνωστός όμιλος Tanweer Alliances. 

Η ανακοίνωση της ΤΕΜΕΣ

«Στην Athens Beach Club A.E, 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., κατακυρώθηκε η υπομίσθωση των τριών τμημάτων (Ζώνες 1, 2 και 3) της έκτασης της Ακτής Β΄ Βούλας, έπειτα από την ολοκλήρωση της πλειοδοτικής δημοπρασίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, που έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασιών.

Η Athens Beach Club συμμετείχε στη διαδικασία διεκδικώντας και τα τρία ως άνω υπομισθούμενα τμήματα της έκτασης, μαζί με τα αντίστοιχα ακίνητα και τις εμπορικές εκμεταλλεύσεις, όπως αυτά αποτυπώνονται στη Μελέτη Διαμόρφωσης που έχει εκπονήσει ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Κεντρικός πυρήνας της ανάπτυξης που προγραμματίζει η Athens Beach Club για την Ακτή Β΄ Βούλας είναι η ανάπλαση της Ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα, θα δημιουργηθεί και ένας παραθαλάσσιος χώρος για τους ενοίκους του ξενοδοχείου και των μελλοντικών κατοικιών του νέου προορισμού στο κέντρο της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις που σήμερα διαχειρίζεται η Hilton.

Σύμφωνα με τη σχετική Μελέτη Διαμόρφωσης, η αξιοποίηση των Ζωνών 1, 2 και 3 της Ακτής Β’ Βούλας που υπομισθώνονται στην Athens Beach Club προϋποθέτει συνολική επένδυση που αναμένεται να ξεπεράσει τα €7.000.000 και η οποία θα συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής, μέσω και της προσέλκυσης υψηλού προφίλ επισκεπτών, αλλά και θα σημάνει άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη για τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Επιπλέον, ως πρόσθετη παροχή, η Athens Beach Club αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκτελέσει επ’ ωφέλειά του Δήμου τις εργασίες που είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων της έκτασης που δεν αποτελούν αντικείμενο της υπομίσθωσης.
Η υπομίσθωση των ως άνω τμημάτων της Ακτής Β’ Βούλας τελεί υπό την προϋπόθεση της υπογραφής των σχετικών συμβάσεων υπομίσθωσης με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου μήνα.»