Την εξαγορά της Attica Properties από το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, η συμφωνία αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο πεδίο συνεργιών, αλλά και  έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα για τον τεχνικό κόσμο.

Πρόκειται για μία απόφαση, κόντρα στον αρχικό σχεδιασμό  της τράπεζας που προέβλεπε την δημιουργία Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ),  με την οποία, όπως εκτιμάται, ενισχύεται σημαντικά η στρατηγική ανάπτυξη του ΤΜΕΔΕ (συμμετέχει με 32,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank), σε συνέχεια μάλιστα σημαντικών δράσεων για ουσιαστική στήριξη των μελών του, στη μετά – κορωνοϊό εποχή. Να σημειωθεί ότι το χαρτοφυλάκιο της Attica Properties αποτελείται κυρίως από επαγγελματικά ακίνητα (κτίρια γραφείων, εμπορικά καταστήματα, αποθήκες κ.α).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εξαγοράς, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη συνεργιών για την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, διεύρυνση των έργων, αλλά και  παροχή ολοκληρωμένων τραπεζικών και συναφών υπηρεσιών, προς τα μέλη του ΤΜΕΔΕ.

Όπως υπογραμμίζουν πηγές της Attica Bank, η απόφαση αυτή αποτελεί μία κίνηση θεσμικού χαρακτήρα για την Τράπεζα. «Σε μία εποχή υψηλών προκλήσεων, η Attica Bank επιλέγει έναν αξιόπιστο στρατηγικό εταίρο, το ΤΜΕΔΕ, προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία δημιουργεί ισχυρές επιχειρηματικές προοπτικές».

Η στρατηγική αυτή κίνηση έρχεται σε συνέχεια σειράς δράσεων του Ταμείου, με στόχο την ουσιαστική στήριξη του Τεχνικού Κόσμου και της πραγματικής οικονομίας, καθιστώντας το πλέον ως έναν σύγχρονο και σταθερό πυλώνα ανάπτυξης της αγοράς, ενώ από την ίδρυσή του, το 2017, παρουσιάζει μία σταθερά ανοδική πορεία, με συνεχή θετικά οικονομικά αποτελέσματα, με βάση τα διεθνή χρηματοοικονομικά standard που εφαρμόζει.

Ειδικότερα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από το ΤΜΕΔΕ η κατά 30% μείωση του ποσού της προμήθειας για τις ενεργές εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης για το επόμενο τρίμηνο, καθώς επίσης και η βελτίωση του Ομαδικού Ασφαλιστηρίου, που προσφέρεται ανταποδοτικά στους πιστούχους – μέλη του.

Σημειώνεται επίσης, ότι το ΤΜΕΔΕ είναι από τους πρώτους οργανισμούς στην Ευρώπη που επέλεξαν τη μετατροπή τους σε ολοκληρωμένο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, εφαρμόζοντας την ψηφιακή εγγυοδοσία και πιστοδοσία όχι μόνο σε συνθήκες lock down, αλλά και σε συνθήκες τραπεζικής ασφυξίας.

Όπως αναφέρεται, η ενεργός συμμετοχή του Ταμείου στον Πανευρωπαϊκό Φορέα Εγγυοδοσίας AECM, δημιουργούν ένα πλέγμα δράσεων με ουσιαστικές προοπτικές ανάκαμψης, μέσω της μόχλευσης κονδυλίων από σύγχρονα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.