Αντιμέτωπη με την απειλή των πλειστηριασμών βρίσκεται για ακόμη μια φορά η επιχειρηματίας κυρία Βιργινία Βεντουράκη, σύζυγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου Σεραφείμ Φυντανίδη.

Ο εν λόγω πλειστηριασμός αφορά ακίνητό της στη Φιλοθέη και έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 7 Ιουνίου, εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή του.

Υπενθυμίζεται ότι η κα Βεντουράκη βρέθηκε ξανά στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το 2019 για το εκπληκτικό εξοχικό που διατηρούσε ο σπουδαίος δημοσιογράφος και διευθυντής εφημερίδων στην Τήνο. Ο Σεραφείμ Φυντανίδης, που έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2014, υπήρξε, άλλωστε, ένας από τους πρώτους που από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, «ανακάλυψαν» την Τήνο ως ξεχωριστό προορισμό και εκεί, στην Καρδιανή και μπροστά στη θάλασσα έχτισε ένα σπίτι από το οποίο πέρασαν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της εποχής.

Τον σχεδιασμό και τη διακόσμηση του ακινήτου των 400 τ.μ. που ήταν χτισμένο σε δυο όμορα οικόπεδα συνολικής έκτασης 5,600 τ.μ. είχε επιμεληθεί η ίδια η κα Βεντουράκη. Ο τρόπος κατασκευής και τα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί το καθιστούσαν απόλυτα ταιριαστό με το ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής.

Τον Φεβρουάριο του 2019 το σπίτι βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1,4 εκατ. ευρώ και αποκτήθηκε από την κα Κλέλια Χατζηιωάννου, της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, έναντι 1,8 εκατ. ευρώ.

Ο νέος πλειστηριασμός

Ο νέος πλειστηριασμός αφορά τη μεζονέτα της κας Βεντουράκη στη θέση «Καλογρέζα», (σήμερα “Συνοικισμός Υπαλλήλων Εθνικής Τραπέζης”)του Δήμου Φιλοθέης. Πρόκειται για ένα ακίνητο με χώρους 304 τ.μ. το οποίο βρίσκεται σε οικόπεδο 1.099,53 τ.μ. και αποτελείται από:

-Υπόγειο 42,05 τ.μ. με αποθήκη πλυντήριο, μηχανοστάσιο, ανελκυστήρα και έναν χώρο όπου βρίσκεται το κλιμακοστάσιο ανόδου.
– Ισόγειο 17,63 τ.μ. με χώρο όπου βρίσκεται η κλίμακα καθόδου στο υπόγειο και ανόδου στον Α’ όροφο και ημιυπαίθριο στον βορειοανατολικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.
-Α’ όροφο 114,68 τ.μ., με καθιστικό-τραπεζαρία, κουζίνα, w.c., μηχανοστάσιο πισίνας, οφφίς, χώρο όπου βρίσκεται η κλίμακα καθόδου στο ισόγειο και ανόδου στον Β’ όροφο, δώμα στον βορειοανατολικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου, βεράντες στον βορειοδυτικό και νοτιοανατολικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου και εξώστη στον νοτιοδυτικό ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου.
-Β’ όροφο 108,28 τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια, 2 λουτρά, χώρο κλίμακας καθόδου στον Α’ όροφο και ανόδου προς την απόληξη του κλιμακοστασίου, 2 οφφίς, εξώστη βορειοανατολικά, δώμα, διαφώτιστο και εξώστη
-Απόληξη του κλιμακοστασίου με έναν χώρο επιφάνειας 21,28 τ.μ.

Ολόκληρη η αυτοτελής και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία έχει συνολικό ποσοστό εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 390/1000 και της ανήκει η αποκλειστική χρήση τμήματος του ακάλυπτου, του δεύτερου ορόφου (ζαρντινιέρα) επιφάνειας 11 τ.μ., του βατού δώματος επιφάνειας 13 τ.μ. και του βατού δώματος της απόληξης του κλιμακοστασίου επιφάνειας 93 τ.μ. όπου προβλέπεται ότι θα τοποθετηθούν οι εξωτερικές κλιματιστικές μονάδες της κατοικίας. Σημειώνεται ότι έχει κατασκευαστεί και εξωτερική πισίνα.

Επίσης στην κατοικία ανήκουν ως παραρτήματα και μεταβιβάζονται με αυτήν τρεις υπόγειες θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, επιφάνειας 10,13 τ.μ. εκάστη.

Το ακίνητο περιήλθε στην κα Βεντουράκη το 2005 και σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης «είναι προσεγμένης αρχιτεκτονικής και βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης».

Η κατάσχεση, η τιμή και τα βάρη

Επισπεύδουσα είναι η Intrum ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Phoenix NPL Finance Designated Activity Company» (ειδικής διαδόχου της Τράπεζας Πειραιώς), και η κατάσχεση επιβλήθηκε για 500.000 ευρώ που είναι μέρος της συνολικής οφειλής.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 1.186.018 ευρώ, ενώ το ακίνητο φέρει περισσότερες από 10 προσημειώσεις και υποθήκες υπέρ τραπεζών, εφορίας και ιδιωτικής εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη

Μια πολυκατοικία στο Κεφαλάρι που έχει πάρει τρία διεθνή βραβεία μόνο από τα σχέδια

Ποιοι μπορούν να «κουρέψουν» ή και να αποφύγουν το τέλος επιτηδεύματος

Επίσκεψη Καραγιάννη σε εργοτάξια της Εγνατίας Οδού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ