search icon

Ελλάδα

ΕΕΤΤ: Οι βασικές τάσεις στην αγορά κινητών επικοινωνιών

Πώς βλέπουν οι καταναλωτές τα προγράμματα απεριόριστων δεδομένων - Τι δείχνει πανελλαδική έρευνα

Πανελλαδική έρευνα καταναλωτών με αντικείμενο τη χρήση προγραμμάτων απεριόριστων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, πραγματοποίησε η ΕΕΤΤ, την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2023. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, τηλεφωνικά και με online συνεντεύξεις σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005 ατόμων, ανδρών και γυναικών 18-65 ετών, που είναι κάτοχοι συσκευής smartphone.

Στόχος της έρευνας ήταν να αναδείξει βασικές τάσεις στην αγορά κινητών επικοινωνιών, εστιάζοντας κυρίως στα προγράμματα απεριόριστων δεδομένων. Ειδικότερα, αντικείμενο της έρευνας αποτέλεσε η διερεύνηση της διείσδυσης και των ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών των προγραμμάτων απεριόριστων δεδομένων, η ανίχνευση των προτιμήσεων των χρηστών, καθώς και η ανάδειξη των τάσεων στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας:

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τη Metron Analysis για λογαριασμό της ΕΕΤΤ, εντάσσεται στο πλαίσιο παρακολούθησης της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών από την Αρχή. Η παρουσίαση των πορισμάτων αποσκοπεί στην ενημέρωση της αγοράς και των καταναλωτών αναφορικά με την εμπειρία χρήσης προγραμμάτων απεριόριστων δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, καθώς και την ανάδειξη των μελλοντικών τάσεων, με δεδομένη την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και τις αλλαγές που αυτή επιφέρει στις καθημερινές συνήθειες χρήσης της τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Κυβερνητικό «πρέσινγκ» για επιτόκια δανείων και προμήθειες στα POS

Στη Βομβάη ο Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα της κρίσης δεν υπάρχει πια» 

«Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή» για επιχειρήσεις: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τα κριτήρια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version