search icon

Ελλάδα

ΙΣΝ: Νέες δωρεές στην Ελλάδα και τον κόσμο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Με έναν νέο κύκλο δωρεών που υπερβαίνει τα €5,7 εκατ., το σύνολο των παγκόσμιων δωρεών του ΙΣΝ στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης Covid-19, υπερβαίνουν τα €79,4 εκατ.

Με τις προσπάθειες εμβολιασμού να συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο, και ενώ οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού αλλάζουν διαρκώς το τοπίο στο μέτωπο της πανδημίας, οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) κατευθύνονται κυρίως στην κάλυψη βασικών αναγκών για όσους έχουν πληγεί περισσότερο, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για ανάκαμψη.

Μέσα από τη Διεθνή Πρωτοβουλία Δράσης COVID-19, ύψους $100 εκατ. του ΙΣΝ, έχουν ήδη διατεθεί δωρεές ύψους €79,4 εκατ. ($88,8 εκατ.) σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Με τον πιο πρόσφατο, έκτο κατά σειρά, κύκλο δωρεών που ανακοινώνεται σήμερα (2/3/2021), θα υποστηριχθούν 32 δράσεις ύψους άνω των €5,7 εκατ. ($6,9 εκατ.). Οι νέες δωρεές στοχεύουν στην ενίσχυση της εκπαίδευσης, στην καταπολέμηση της αυξημένης επισιτιστικής ανασφάλειας και στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.

«Πριν από έναν χρόνο, δεν θα μπορούσαμε να είχαμε προβλέψει πού θα βρισκόμασταν σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τους επόμενους μήνες θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ηγετική ικανότητα που θα επιδείξουν φορείς σε διάφορους τομείς της κοινωνίας. Οι οργανισμοί που στηρίζουμε αποδεικνύουν την ανάληψη πρωτοβουλίας στην πράξη με τον πιο ισχυρό τρόπο: Βοηθώντας με αφοσίωση και αποφασιστικότητά τους πιο ευάλωτους, προς όφελος του κοινού καλού. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους και ευγνώμονες για το έργο που επιτελούν».

Ευρώπη

Ελλάδα

Από τη Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη και με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, οι νέες δωρεές του ΙΣΝ στην Ελλάδα βοηθούν ιδιαίτερα ευάλωτους πληθυσμούς και στηρίζουν οικογένειες με παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπείες κατά του καρκίνου, σε αυτή την ακόμα πιο δύσκολη περίοδο.

Ισπανία και Γαλλία

Στην Ισπανία και στη Γαλλία, οι δωρεές παρέχουν άμεση βοήθεια για την κάλυψη βασικών αναγκών για την αντιμετώπιση δύο ζητημάτων, ταυτόχρονα: Της ανεργίας των νέων και της κοινωνικής απομόνωσης των ηλικιωμένων.

Ηνωμένες Πολιτείες

Βοήθεια στους μαθητές

Από τις μεγαλύτερες ως τις μικρότερες πόλεις, οι νέες δωρεές στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς που βοηθούν τους νέους να προχωρήσουν, παρά τις δυσκολίες της πανδημίας.

Υποστήριξη βασικών αναγκών σε τοπικό επίπεδο

Η τοπική υποστήριξη, μέσω οργανισμών που είναι γνωστοί και έμπιστοι εντός των κοινοτήτων τους, θα βοηθήσει στην κάλυψη βασικών αναγκών, όπως η επισιτιστική ασφάλεια, η στέγη και η απασχόληση.

Φροντίδα στο σπίτι και σε όλη τη χώρα

Οι δωρεές επιδιώκουν να παρέχουν δωρεάν υγειονομική περίθαλψη σε ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση σε αυτήν, καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες φροντιστών ευάλωτων ατόμων.

Ενίσχυση σε καλλιτέχνες αλλά και μέσω των τεχνών

Οι δωρεές αναγνωρίζουν τον ουσιαστικό ρόλο των τεχνών, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσφέροντας έκτακτη στήριξη στους καλλιτέχνες και βοηθώντας να φτάσουν στο κοινό ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν.

Αφρική και παγκοσμίως

Οι δωρεές στους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στη Ζάμπια, στη Γκάνα και στη Μαδαγασκάρη βοηθούν στην ενδυνάμωση κοριτσιών και γυναικών, στηρίζουν την πρόσβαση στην εκπαίδευση, σε καθαρό νερό και τρόφιμα. Μια παγκόσμια δωρεά, με σημαντικό σκέλος της υπό την ηγεσία αφρικανικών οργανισμών, στοχεύει να συμβάλει στην ευρύτερη ανταλλαγή τεχνολογιών έρευνας και θεραπείας.

Μεταξύ των δωρεοδόχων που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πέντε κύκλων της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ περιλαμβάνονται οργανισμοί, όπως οι Robin Hood, the Greater New Orleans Foundation, the San Antonio Food Bank, Bangor Region YMCA, Big Brothers Big Sisters of America, GrowNYC, Sant Joan de Déu Barcelona Children’s Hospital, The Rockefeller University, the French Red Cross, Μπορούμε, Médecins Sans Frontières, City Parks Foundation, Figure Skating in Harlem, και πολλοί ακόμη.

Διαβάστε ακόμη

Το δυσμενές σενάριο για τον τουρισμό και το κόστος στην Οικονομία

Το ράλι των Greeks στη Wall Street

Ποια εισοδήματα «σκανάρει» η Εφορία

Exit mobile version