search icon

Ελλάδα

Υπουργείο Εργασίας: Τα 7 μέτρα στήριξης για πολίτες και επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές

Αναλυτικά οι περιοχές που καλύπτει η υπουργική απόφαση - Μετρούν τις πληγές τους οι βιομηχανίες του Θεσσαλικού Κάμπου – Οι πρώτες ελλείψεις στην αγορά

Επτά στοχευμένα μέτρα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel περιλαμβάνει η απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνο Τσακλόγλου.

Συγκεκριμένα τα μέτρα για όλες τις επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους, που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα στις πληγείσες περιοχές, ανεξαρτήτως υλικών ζημιών, προβλέπουν τα εξής:

1. Κεφαλαιοποιούνται οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, περιόδου απασχόλησης μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2023 και δεν επιβαρύνονται με πρόσθετα τέλη, τόκους, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις.

2. Αναστέλλεται η καταβολή για τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές για δύο μήνες, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου 2023.

3. Ρυθμίζονται και δοσοποιούνται όλες οι ανωτέρω οφειλές, κεφαλαιοποιημένες και τρέχουσες, σε 12 έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Ειδικά, για επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους, που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα στις άνω περιοχές, που έχουν πληγεί καθολικά από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023, οι οποίες καθορίζονται από το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, η αναστολή έχει διάρκεια έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου 2023.

4. Για όλες τις επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους, που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα στις ανωτέρω περιοχές, η προστασία επεκτείνεται στους έξι μήνες, εφόσον έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημίες, που πιστοποιούνται με σχετική βεβαίωση της Περιφέρειας και ισχύουν επιπλέον οι κάτωθι ρυθμίσεις:

5. Kεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, περιόδου απασχόλησης μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα της φυσικής καταστροφής.

6. Aναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα, κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή.

7.  Eξόφληση των ανωτέρω εισφορών, κεφαλαιοποιημένων και τρεχουσών, σε 12 έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα, κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Ποιες περιοχές αφορούν τα μέτρα

H υπουργική απόφαση αφορά όλες τις επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα:

Διαβάστε ακόμη 

ΗΠΑ: Ξεκίνησε η «ιστορική» δίκη κατά της Google – Στόχος να «σπάσει» το μονοπώλιο της μηχανής αναζήτησης

Τα παιχνίδια του ΟΠΕΚ και το νέο ράλι προς τα 100 δολάρια το βαρέλι

ΕΚΤ: «Γόρδιος δεσμός» για τα επιτόκια – 10η συνεχόμενη αύξηση ή μια προσωρινή παύση; (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version