search icon

Ελλάδα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή Χάρακας της Κερατέας (upd)

Η φωτιά είχε ξεσπάσει δίπλα στο δρόμο σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα - Λίγο μετά τις 12:00 οριοθετήθηκε

Last update 12:54

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Χάρακας της Κερατέας, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο. Στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν και εναέρια μέσα, αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ. Λίγο μετά τις 12:00 η πυρκαγιά τελικά οριοθετήθηκε. 

Σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς η φωτιά έχει ξεσπάσει δίπλα στο δρόμο σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. «Οι άνεμοι αυτή τη στιγμή σπρώχνουν τη φωτιά προς τη θάλασσα. Προσπαθούμε να την περιορίσουμε άμεσα σε περίπτωση που αλλάξουν οι άνεμοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα λίγο πριν τις 11:30 εστάλη μήνυμα από το 112.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, αυτή τη στιγμή ρίψεις πραγματοποιούν μόνο ελικόπτερα, καθώς τα αεροσκάφη που επιχειρούσαν νωρίτερα, λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν αποτελεσματικές ρίψεις νερού, αφού ο αέρας παρέσερνε το νερό και δεν έφτανε στο σημείο της φωτιάς.

Διαβάστε ακόμη

Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο μετρά τον «λογαριασμό» εξαγγελιών και παροχών

Από το λάδι, στις σοκολάτες και το έμενταλ: Τι συμβαίνει με τις κλοπές τροφίμων (pics + vid)

Η μεγάλη «απόβαση» των εταιρειών πληροφορικής στα έργα άμυνας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version