search icon

Ελλάδα

ΚΙΝΑΛ: Πρόταση με 14 μέτρα για τη δημόσια υγεία και τη στήριξη των εργαζομένων

Ο Κ. Μητσοτάκης «δεν είπε ούτε μια λέξη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία», ενώ «επιχείρησε και πάλι να μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες» και «ανακοίνωσε μόνο περιοριστικά μέτρα που θα έχουν σκληρές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους»

Προτάσεις με «απαραίτητα και αναγκαία πρόσθετα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων» από τις επιπτώσεις της πανδημίας καταθέτει το Κίνημα Αλλαγής, ενώ εκτιμά πως η κατάσταση «είναι εκτός ελέγχου».

Σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση για «ανικανότητα ή αδιαφορία» αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης στο χθεσινό διάγγελμα του «δεν είπε τίποτα, για την χαλάρωση και τον εφησυχασμό που καλλιέργησε η κυβέρνηση του», «δεν είπε ούτε μια λέξη για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία», ενώ «επιχείρησε και πάλι να μεταφέρει την ευθύνη στους πολίτες» και «ανακοίνωσε μόνο περιοριστικά μέτρα που θα έχουν σκληρές επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους».

Τονίζει ότι «η επαρκής στήριξη τώρα εργαζομένων και επιχειρήσεων είναι αναγκαία όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους αλλά και για οικονομικούς». «Να αποφύγουμε τα ερείπια για να μπορεί να έρθει το ταχύτερο η ανάκαμψη» σημειώνει χαρακτηριστικά και υποστηρίζει οι απαραίτητοι πόροι για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων μπορούν να αντληθούν από τα αδιάθετα του ΕΣΠΑ μετά την χαλάρωση των κανόνων από την ΕΕ, από το απόθεμα της υπερφορολόγησης και από την ΕΕ με αξιοποίηση νέων πόρων ή προκαταβολές του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Το Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να αναδεικνύει την ολιγωρία και την ανικανότητα της Κυβέρνησης και να προτείνει τα απαραίτητα και αναγκαία πρόσθετα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και για την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων» τονίζει και καταθέτει προτάσεις άμεσης εφαρμογής

Oι προτάσεις

 

Exit mobile version