search icon

Ελλάδα

Lockdown: Πάσχα στην πόλη με… χαλάρωση μέτρων, «όπως τα Χριστούγεννα»

Οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές τρέμουν το πασχαλινό «πήγαινε-έλα» των πολιτών στα χωριά και φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει αιτία αναζωπύρωσης της επιδημίας, που θα θέσει σε κίνδυνο την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου

Με το βλέμμα στραμμένο στους «σκληρούς» δείκτες – νοσηλείες, διασωληνωμένοι, νεκροί- της επιδημίας βρίσκονται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και η κυβέρνηση ενόψει του Πάσχα αλλά και της επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου της χώρας, στις 14 Μαΐου. Βαρύνουσα σημασία στις όποιες αποφάσεις ληφθούν, σε πρώτη φάση για το Πάσχα έχουν η τεράστια επιβάρυνση του συστήματος υγείας λόγω του κορωνοϊού, η ψυχική κόπωση των πολιτών λόγω των παρατεταμένων αυστηρών περιοριστικών μέτρων αλλά και οι οικονομικές επιπτώσεις του πολύμηνου lockdown.

Η αρνητική εισήγηση της Επιτροπής, κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, για την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων καθώς και των Κέντρων αισθητικής, δίνει το στίγμα της βαριάς επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα και η οποία δεν είναι αναστρέψιμη τις επόμενες δύο εβδομάδες. Μέχρι την περασμένη Παρασκευή στα νοσοκομεία βρίσκονταν 5.600 ασθενείς με λοίμωξη covid-19, με τους 824 διασωληνωμένους, εντός αλλά κι εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ιδιαίτερα ανησυχητικό κρίνεται από τους ειδικούς ότι 1 στους 4 διασωληνωμένους είναι κάτω των 55 ετών, με το μέσο όρο νοσηλείας στις ΜΕΘ να κυμαίνεται πλέον στις 17 ημέρες.

Διαβάστε περισσσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Οριστικό: Ποιοι απαλλάσσονται φέτος από τα τεκμήρια – Τι θα ισχύσει με τις φορολογικές δηλώσεις

Τα κρυπτονομίσματα εισβάλλουν και στον αθλητισμό – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Απολύσεις: Πότε ο εργαζόμενος δικαιούται έξτρα αποζημίωση έως και 24 μισθούς 

Exit mobile version