search icon

Ελλάδα

Ντεμπούτο Μητσοτάκη στο κλαμπ των ισχυρότερων ανθρώπων στον κόσμο

Υπό τη σκιά του βρετανικού δημοψηφίσματος που ενδέχεται να οδηγήσει και σε Brexit αρχίζει σήμερα στη Δρέσδη της Γερμανίας η συνεδρίαση της λεγόμενης «παγκόσμιας Κυβέρνησης» ή αλλιώς της λέσχης Bliderberg, παρουσία της πολιτικής και οικονομικής ελίτ του πλανήτη.

Υπό τη σκιά του βρετανικού δημοψηφίσματος που ενδέχεται να οδηγήσει και σε Brexit αρχίζει σήμερα στη Δρέσδη της Γερμανίας η συνεδρίαση της λεγόμενης «παγκόσμιας Κυβέρνησης» ή αλλιώς της λέσχης Bliderberg, παρουσία της πολιτικής και οικονομικής ελίτ του πλανήτη.

Στη σιδερόφραχτη και αστυνομοκρατούμενη Δρέσδη, μεταξύ των VIP προσκεκλημένων, θα βρεθούν από σήμερα το απόγευμα και για τέσσερις ημέρες και τρεις Έλληνες: ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο 41χρονος Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου Libra που αποτελείται από 30 θυγατρικές με παρουσία σε έξι χώρες, και ο 54χρονος Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, δ/νων σύμβουλος του Τιτάνα. Για τον κ. Μητσοτάκη αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετέχει στο κλαμπ των ισχυρότερων ίσως ανθρώπων του κόσμου, ενώ θα είναι και ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός.

Ο Γιώργος Λογοθέτης της Libra

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος της ΤΙΤΑΝ

Πρόκειται για την πρώτη εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για τον επικεφαλής της ελληνικής κεντροδεξιάς ειδικά σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία όπου επικρατούν η προσφυγική κρίση, η οικονομική δυσπραγία στην Ευρώπη, η συνεχιζόμενη αναταραχή στη Μέση Ανατολή και το επαπειλούμενο Brexit, το οποίο και αναμένεται να αποτελέσει ένα εκ των βασικών θεμάτων μιας ατζέντας που ωστόσο, ως είθισται, θα παραμείνει κρυφή για τους πολλούς.

Όπως εκτιμούν στη Συγγρού, η πρόσκληση προς τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ενισχύσει το διεθνές προφίλ του, να προωθήσει τις δικές του θέσεις για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, αλλά και να θέσει τις πρώτες βάσεις για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Το σιδερόφραχτο «Hotel Taschenbergpalais» τις επόμενες τέσσερις ημέρες θα φιλοξενήσει περίπου 130 σημαίνοντα πρόσωπα της διεθνούς σκακιέρας, ανάμεσά τους δύο πρωθυπουργούς, της Ολλανδίας και του Βελγίου, τους υπουργούς Οικονομικών, της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, της Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και Μπενουά Κερέ (μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ).

Στους καλεσμένους, που προέρχονται από 20 χώρες, συγκαταλέγονται φέτος και ο πρώην επικεφαλής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, ο Αμερικανός πρώην υπ. Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ και ο συνιδρυτής του Linkedin, με τους δημοσιολόγους να λένε ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες καταστρώνεται η παγκόσμια κυριαρχία, αφού πιστεύεται ότι έχει ήδη αποφασιστεί και το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη Λέσχη πάντως, απλώς έρχονται «για να ανταλλάξουν απόψεις».

O Henry Kissinger

O Reid Garrett Hoffman του Linkedin

Στο παρελθόν την Ελλάδα είχαν εκπροσωπήσει οι κκ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Λουκάς Παπαδήμος, Θόδωρος Πάγκαλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Στέφανος Μάνος, Γκίκας Χαρδούβελης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Γιάννης Παπαθανασίου και Παναγιώτης Πικραμμένος.

Exit mobile version