search icon

Ελλάδα

Πανεπιστήμια: Όλα τα μέτρα για τo άνοιγμα από 1/10 – Τι ισχύει για μάσκες, πιστοποιητικά, rapid test (vid)

Επιστροφή φοιτητών και καθηγητών στα αμφιθέατρα - Όλη η ΚΥΑ με τα μέτρα - Ταχύτατες διαδικασίες για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στα ΑΕΙ

Την 1η Οκτωβρίου τα πανεπιστήμια θα υποδεχθούν ξανά τους φοιτητές στα αμφιθέατρα. Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, που θα προβλέπει την ομαλή και με ασφάλεια λειτουργία της δια ζώσης διδασκαλίας των μαθημάτων στους φοιτητές, ενώ αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Σύνοδος των πρυτάνεων που τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των Πανεπιστημίων.

Στην Υπουργική Απόφαση προβλέπεται ότι το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία των ΑΕΙ, οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις

Ήδη, τα ΑΕΙ δύνανται με ταχύτατες διαδικασίες να προσλάβουν έκτακτο προσωπικό που θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη διασφάλιση της τήρησης των μέτρων. Έχουν εκταμιευθεί 2,6 εκατομμύρια ευρώ προς τα Πανεπιστήμια για τον σκοπό αυτό.

Κατόπιν σύστασης της επιτροπής των ειδικών, το πρωτόκολλο για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει ως εξής:

Λειτουργία αιθουσών πολυμέσων – αναγνωστηρίων – βιβλιοθηκών:

Είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού αποτελέσματος. – Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Φοιτητικά γυμναστήρια:

Λειτουργία σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των γυμναστηρίων.

Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος:

Εφαρμόζονται τα μέτρα και οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα φοιτητικά εστιατόρια και τα κυλικεία (σε εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες) – Δυνατότητα λήψης φαγητού σε πακέτο για τους μη εμβολιασμένους ή μη (διευκρινιστικά) νοσήσαντες φοιτητές, υπό την προϋπόθεση μη παραμονής στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων.

Φοιτητικές εστίες:

• Τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Καθαριότητας σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της εστίας.
• Απομόνωση σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ τυχόν διαμένοντος φοιτητή σε φοιτητική εστία που έχει διαγνωσθεί ως θετικός στον covid-19 σε μονόκλινο δωμάτιο, εφόσον δεν διαμένει ήδη σε τέτοιο τύπο δωματίου.

Τελετές ορκωμοσίας με φυσική παρουσία:

Η είσοδος εκπροσώπων του ΑΕΙ, φοιτητών και επισκεπτών θα πραγματοποιείται κατόπιν επίδειξης βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού εργαστηριακού αποτελέσματος και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Προγράμματα ανταλλαγής – κινητικότητας φοιτητών, διδακτικού και λοιπού προσωπικού των ΑΕΙ (π.χ. Erasmus) θα διενεργούνται σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τα ταξίδια. Ίδιοι όροι λειτουργίας ισχύουν και για τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και τα Κολέγια.

Διαβάστε ακόμη:

Το ΥΠΕΝ απαντά για τη ΔΕΗ: Γιατί προχωρήσαμε σε αύξηση κεφαλαίου – Συνειδητή επιλογή η διάθεση του 17%

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Νέα πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ για την υπόθεση Folli Follie

Δημόσιοι υπάλληλοι: Πρόστιμο €300 στους ανεμβολίαστους αν δεν κάνουν τεστ

Exit mobile version