search icon

Ελλάδα

Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει μετά τα νέα μέτρα – Το ωράριο λειτουργίας (vid)

Τι ώρες μένουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ - Ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών για τις αγορές των καταναλωτών και ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων μετά τα νέα μέτρα - Όσα προτείνει ο ΙΕΛΚΑ και ο νέος κωδικός μετακίνησης στο 13033 για τα καταστήματα τροφίμων

Για τέταρτη συνεχή ημέρα, τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, με τους καταναλωτές να καλούνται να τηρούν τα μέτρα και να συμμορφώνονται με τους περιορισμούς στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Πλεόν από τις 18 Ιανουαρίου 2021, τα νέα μέτρα αφορούν και τα σούπερ μάρκετ, αφού οι καταναλωτές υποχρεώνονται να κάνουν τις αγορές στα σούπερ μάρκετ εντός 2 ωρών. Επιπλέον, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων, από 1 άτομο ανά 10 τ.μ. που ίσχυε μέχρι την Κυριακή 17/1, από τη Δευτέρα 18/1 έχει γίνει 1 άτομο ανά 25 τ.μ..

Το ωράριο λειτουργίας για τα σούπερ μάρκετ και ο κωδικός μετακίνησης

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί τα σούπερ μάρκετ μπορούν να είναι ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 20:00 (αντί έως τις 20:30 που ίσχυε μέχρι πριν τις 18 Ιανουαρίου). Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στα εμπορικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και στα σούπερ μάρκετ, να ανοίξουν την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021.

Η απόφαση ορίζει πως η λειτουργία την ερχόμενη Κυριακή είναι προαιρετική και μπορούν να ανοίξουν από τις 11:00 το πρωί. Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 2 για να κάνουν τις αγορές τους, ενώ έχουν στη διάθεσή τους δύο ώρες από τη στιγμή που θα λάβουν το απαντητικό μήνυμα.

Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια, να δημιουργείται έντονη ανησυχία σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ με το Ινστιτούτο Έρευνάς Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών και ζητάει να μπει νέος κωδικός στο 13033 (για παράδειγμα το 7) για τις συγκεκριμένες αγορές.

Το ΙΕΛΚΑ εκτιμά ότι οι συνέπειες θα είναι μεταξύ άλλων o συνωστισμός. Αναλυτικά τι εκτιμά:

Οι προτάσεις του ΙΕΛΚΑ:

Exit mobile version