search icon

Ενέργεια & Περιβάλλον

ΔΕΣΦΑ: Ισχυρό ενδιαφέρον για τη Ρεβυθούσα και τον σταθμό LNG την περίοδο 2023-2027

Για το έτος 2023, δεσμεύτηκαν και τα 26 slots που προσφέρθηκαν και αντιστοιχούν στην εκφόρτωση συνολικής ποσότητας 19ΤW

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει την επόμενη πενταετία η χρήση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα. Σύμφωνα με τον Διαχειριστή, στις δημοπρασίες για τη δέσμευση χρονοπαραθύρων (slot) εκφόρτωσης και δυναμικότητας αεριοποίησης στον Σταθμό για την περίοδο 2023-2027, καταγράφηκε ισχυρό ενδιαφέρον εγχώριων, αλλά και διεθνών χρηστών του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των δημοπρασιών έχουν ως εξής:

Όπως τονίζει ο ΔΕΣΦΑ: «Το σημαντικό ενδιαφέρον των χρηστών διαμορφώνει ευνοϊκή συνθήκη σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, δεδομένης και της σημαντικής αύξησης των εξαγωγών προς τη Βουλγαρία και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που καταγράφηκε κατά το προηγούμενο έτος.

Η διαδικασία ετήσιου προγραμματισμού εκφορτώσεων και δέσμευσης δυναμικότητας που εφαρμόζει ο ΔΕΣΦΑ από το 2020, βασίζεται σε μηχανισμούς αγοράς (δημοπρασίες) με στόχο την αποτελεσματική χρήση της εγκατάστασης LNG της Ρεβυθούσας βάσει των μεταβαλλόμενων συνθηκών στην ελληνική και διεθνή αγορά LNG».

Διαβάστε ακόμη

Η απάντηση της Ε.Ε. στο υψηλό κόστος ενέργειας και τις κρατικές επιδοτήσεις των ΗΠΑ

Alpha Bank: Άντλησε 400 εκατ. ευρώ από το ομόλογο AT1 – Σε 1,75 δισ. ευρώ οι προσφορές (upd)

Χατζηπέτρου: Άμεσα διαθέσιμη η πλατφόρμα Know your Customer της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB

 

Exit mobile version