search icon

Επιχειρήσεις

Air France-KLM: Ζημιές πάνω από 1 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο

Τα έσοδα του γαλλο-ολλανδικού αερομεταφορέα κατέγραψαν πτώση 67% το γ' τρίμηνο, ενώ το χρέος αυξήθηκε κατά 1,34 δισ. ευρώ

Σημαντικές ζημιές λόγω των περιοριστικών μέτρων και των ταξιδιωτικών περιορισμών ανακοινώνουν οι αεροπορικές εταιρείες η μία μετά την άλλη.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία Air France ανακοίνωσε λειτουργικές ζημιές ύψους 1,05 δισ. ευρώ. Εξαιτίας μάλιστα του νέου κύματος της πανδημίας αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη πτώση στα έσοδά της μέσα στους επόμενους μήνες.

Αν και η AirFrance σημείωσε λειτουργικές ζημιές περίπου 1 δισ. ευρώ πηγαίνοντας κόντρα στις προβλέψεις που ήθελαν το ύψος των ζημιών της να ανέρχεται στο 1,24 δισ. ευρώ, ωστόσο, η γαλλο-ολλανδική εταιρεία καταγράφει πτώση ύψους 67% στα έσοδα της στο γ’ τριμήνου του 2020. 

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε ζημιές 442 εκατ. ευρώ και θα είναι «σημαντικά χαμηλότερα» το δ’ τρίμηνο, όπως προειδοποίησε η Air France-KLM, η οποία εμφάνισε καθαρές ζημιές 1,67 δις. ευρώ, λόγω χρεώσεων αναδιάρθρωσης ύψους 565 εκατ. ευρώ.

Η AirFrance και η KLM στοχεύουν στη μείωση συνδυαστικά του εργατικού τους δυναμικού κατά 9.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι η Air France έχει ανακοινώσει περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας ως απάντηση στην κρίση, ενώ η KLM αναμένεται να μειώσει το εργατικό δυναμικό της των 33.000 εργαζομένων κατά περίπου 20% μέχρι το επόμενο έτος.

Exit mobile version