search icon

Επιχειρήσεις

Αναπτυξιακός Νόμος: Επιδοτήσεις έως 70% στον τουριστικό κλάδο (χάρτης)

Ο Αναπτυξιακός Νόμος παρέχει ενισχύσεις έως 70% στoν τουριστικό κλάδο για επενδύσεις από 100.000 ευρώ

Όπως αναφέρει η εταιρεία VK PREMIUM Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, ο Αναπτυξιακός Νόμος παρέχει σημαντικές ενισχύσεις για ανάπτυξη επιχειρήσεων στον κλάδο Τουρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, τα επενδυτικά έργα με επιλέξιμο προϋπολογισμό ύψους έως 10.000.000 € μπορούν να επιδοτηθούν με ανώτατο ποσοστό 70% από τον Αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.

Οι επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού νόμου στοχεύουν στην αναβάθμιση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος και μπορούν να ενισχύσουν με υψηλά ποσοστά επενδύσεις σε τουριστικές δραστηριότητες όπως:

Επίσης, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να ενισχυθεί η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εφόσον:

1. φέρουν διακριτικό τίτλο “Ξενώνας Φιλοξενίας”
2. υλοποιούνται εντός παραδοσιακών οικισμών σε ορεινές περιοχές ή σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση 30 χλμ. από τα σύνορα ή σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 3.100 κατοίκων
3. κατατάσσονται σε κατηγορίες 5 κλειδιών
4. διατηρούν τουλάχιστον 20 ενοικιαζόμενα δωμάτια

Με βάση το Νέο Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, προβλέπονται αυξημένα ανώτατα ποσοστά ενισχύσεων στο σύνολο σχεδόν των Περιφερειών της χώρας για την περίοδο 2022-2027, όπως παρακάτω:

Χάρτης Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ)

Για την ενίσχυση των επενδύσεων που θα υλοποιηθούν στις περιοχές που ανήκουν στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) οι οποίες βρίσκονται στις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, το ποσοστό της επιδότησης προσαυξάνεται κατά 10%.

Πώς μπορεί να συνδυαστεί η επιδότηση με χαμηλότοκο δάνειο

Οι επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου μπορούν να συνδυαστούν με τη χρηματοδότηση από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στον βαθμό που η επιδότηση δεν ξεπερνά τα ανώτατα ποσοστά ενισχύσεων του Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων (ΧΠΕ).

​Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις τουρισμού μπορούν να λάβουν δάνεια με ελάχιστο επιτόκιο 0,35% από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για επενδύσεις που αφορούν στους 5 επενδυτικούς πυλώνες του Ταμείου.

Η εταιρεία VK PREMIUM – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία και εξειδίκευση, αναλαμβάνει την εκπόνηση της απαιτούμενης τεχνικοοικονομικής μελέτης για την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου στις επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ ή στο τηλέφωνο 210-6835560.

*Η κυρία Φωτεινή Μακραδήμα είναι διευθύντρια επενδυτικών προγραμμάτων της VK PREMIUM

Exit mobile version