search icon

Επιχειρήσεις

Αναπτυξιακός Νόμος: Κίνητρα για τη στήριξη των επενδύσεων στη γεωργική παραγωγή και στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων

Ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος ενισχύει τις επενδύσεις στην πρωτογενή γεωργική παραγωγή και στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Όπως αναφέρει η εταιρεία VK PREMIUM Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη ενισχύει τις επενδύσεις στην πρωτογενή γεωργική παραγωγή και στη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων.

Για την υπαγωγή στο καθεστώς «Αγροδιατροφή» του Αναπτυξιακού Νόμου, απαιτείται η ύπαρξη ελάχιστου ύψους του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου, το οποίο ορίζεται στις 100.000 ευρώ.

Μέγιστη ενίσχυση ανά επενδυτικό σχέδιο: 10.000.000 ευρώ

Τα επενδυτικά σχέδια του παρόντος καθεστώτος ενισχύονται από τον Αναπτυξιακό Νόμο με:

Βάσει του Νέου Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, προβλέπονται τα παρακάτω ποσοστά ενισχύσεων στο σύνολο σχεδόν των Περιφερειών της χώρας για την περίοδο 2022-2027:

Υπαγόμενα επενδυτικά σχέδια στο καθεστώς «Αγροδιατροφή»

Το επενδυτικό σχέδιο θα πρέπει να αφορά στους ακόλουθους τομείς:

1. Φυτική Παραγωγή
Εκμεταλλεύσεις όλων των τύπων και παραγωγικών συστημάτων φυτικής παραγωγής, όπως συμβατική, πιστοποιημένη – ολοκληρωμένη, βιολογική, κ.λπ. – υπαίθρια, υπό κάλυψη (θερμοκήπια, θάλαμοι καλλιέργειας μανιταριών θερμοκηπιακού τύπου, δικτυοκήπια κ.α.).

2. Ζωική Παραγωγή
Κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις για ίδρυση νέων, εκσυγχρονισμό υφιστάμενων εγκαταστάσεων όπως αυτές περιγράφονται στο Ν. 4056/2012 (ΦΕΚ 52Α΄/2012) και αφορούν ενδεικτικά σε:

3. Μεταποίηση Γεωργικών προϊόντων
Μπορούν να υπαχθούν επενδυτικά σχέδια του τομέα της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων στις οποίες η ενίσχυση του επενδυτικού σχεδίου καθορίζεται με βάση τις επιλέξιμες δαπάνες του σχεδίου, τα οποία αφορούν συγκεκριμένα σε:

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οι φορείς επενδύσεων που είναι εγκατεστημένοι ή έχουν υποκατάστημα στην ελληνική Επικράτεια κατά τη χρονική στιγμή έναρξης εργασιών του επενδυτικού σχεδίου.

Η VK PREMIUM – Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, διαθέτοντας την απαραίτητη εμπειρία και εξειδίκευση, είναι έτοιμη να υποστηρίξει την προετοιμασία του επενδυτικού σχεδίου για τα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ ή στο τηλέφωνο 210-6835560.

*Η κυρία Φωτεινή Μακραδήμα είναι διευθύντρια επενδυτικών προγραμμάτων της VK PREMIUM.

Exit mobile version