search icon

Επιχειρήσεις

Απόστολος Κάκκος (Lamda Hellix): «Αυτά είναι τα τρία μαθήματα που μας έχει δώσει η εποχή»

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος και CEO της Lamda Hellix στην ενότητα THE DIGITAL PATH TO BUSINESS RESILIENCE του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Τρία είναι τα μαθήματα που έχει δώσει η εποχή στους ανθρώπους της αγοράς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος και CEO Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος, στην ενότητα THE DIGITAL PATH TO BUSINESS RESILIENCE του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Πάντα θα πάει κάτι στραβά, άρα θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να το αντιμετωπίσεις και εμείς νομίζω στην Ελλάδα ότι τα τελευταία 10-12 χρόνια νομίζω το έχουμε πάρει αυτό το μάθημα πάρα πολύ καλά.

Το δεύτερο μάθημα είναι και για τους επιχειρηματίες και για τις τράπεζες η επένδυση στην ποιότητα, στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στην καινοτομία και στην γνώση και νομίζω ότι αυτό πάντα θα γυρίζει θετικά. Και το τρίτο είναι μάθημα ότι υπάρχουν δυο τρόποι να αντιμετωπίσεις το κύμα της αλλαγής, της βελτίωσης και της εξέλιξης. Ο ένας τρόπος είναι να κάτσεις απέναντι του με τα πόδια καρφωμένα, να σε παρασύρει και να πνιγείς και υπάρχει και ο δεύτερος, να ανέβεις επάνω στην σανίδα σου και να κατέβεις το κύμα και να φτάσεις σώος και ασφαλής στην παραλία», ήταν η τοποθέτησή του.

Ο Απόστολος Κάκκος αναφέρθηκε στο θέμα των επενδύσεων στον κλάδο των data centers, στις δυσκολίες της πανδημίας και την επόμενη μέρα.

«Ως πρόεδρος των Data Center της Ευρώπης, έχουμε δουλέψει και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Για εμάς, όλα γίνονται εδώ στην Ελλάδα. Μπορώ να πω ότι μας έχουν στηρίξει πάρα πολύ οι τράπεζες. Μας αγαπούν οι τράπεζες και μας… κυνηγούν οι τράπεζες γενικώς, αλλά θα ήθελα να πω ότι ο κλάδος μας έχει επιτελέσει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο. Έπρεπε να κάνουμε πράγματα πάρα πολύ γρήγορα, τα οποία δεν τα φανταζόμασταν. Δουλέψαμε με την ελληνική κυβέρνηση για να μπορέσουμε -όταν υπήρχε το καθολικό lockdown- να έρχονται οι υπάλληλοι μας στα data centers και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Είναι βασικό να μπορούν να έρχονται και οι πελάτες μας και να δουλέψουμε με ασφάλεια. Άρα επενδύσαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι…».

Διαβάστε ακόμα:  

Νέα ΚΥΑ: Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου  

Γιούνκερ: Το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι από τα καλύτερα σε όλη την Ε.Ε.    

Πώς και πού επενδύουν τα χρήματά τους τα στελέχη της ΕΚΤ

Exit mobile version