search icon

Επιχειρήσεις

Αρμόδιος Γιαννίδης (Vitex): Επενδύσεις και νέο εργοστάσιο κόντρα στις αναταράξεις

Το νέο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, αποτελεί μία επένδυση άνω των €5 εκατ. που ολοκληρώθηκε εντός διετίας - Οι προβλέψεις για τη φετινή χρονιά στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και οι προοπτικές των κατασκευών στη χώρα

Μεγαλύτερη διείσδυση σε έναν χώρο όπου θεωρεί ότι έχει μεγάλες μακροπρόθεσμες προοπτικές παρά τις πρόσκαιρες αναταράξεις του πολέμου και των πληθωριστικών πιέσεων, επιχειρεί η Vitex της οικογένειας Γιαννίδη με την επένδυσή της σε ένα νέο εργοστάσιο για την παραγωγή έτοιμων σοβάδων εξωτερικής θερμομόνωσης με το σήμα VitexΤherm.

Το νέο εργοστάσιο, που βρίσκεται στη θέση Αγ. Παρασκευή Ασπροπύργου, αποτελεί μία επένδυση άνω των 5 εκατ. ευρώ που ολοκληρώθηκε εντός μίας διετίας. Έχει δημιουργήσει 16 νέες θέσεις εργασίας και τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία.

Όπως λέει στο newmoney ο Αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αρμόδιος Γιαννίδης, πλέον η παραγωγική δυνατότητα της Vitex σε έτοιμους σοβάδες έχει πλέον πενταπλασιαστεί (φθάνει τους 33 τόνους ανά βάρδια), κάτι που της δίνει τον χώρο να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα σε μία αναπτυσσόμενη αγορά.

«Πιστεύουμε πολύ στις προοπτικές των κατασκευών στη χώρα. Είναι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που τροφοδοτεί μία σημαντική κινητικότητα στο χώρο. Έπειτα θεωρούμε ότι η ανέγερση νέων κτιρίων θα συνεχιστεί με αξιοσημείωτο ρυθμό, με τον τουρισμό να συνεχίζει να παίζει καταλυτικό ρόλο. Γενικά θεωρούμε ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς είναι θετικές», λέει ο κ. Γιαννίδης, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως οι πρόσφατες αναταράξεις θα δημιουργήσουν προβλήματα στην πορεία. «Γενικά υπάρχει ανησυχία για την ομαλή εξέλιξη των εργασιών στην αγορά και για το ενδεχόμενο ανάσχεσης της δυναμικής. Τον τελευταίο μήνα υπάρχει μία έντονη αίσθηση μουδιάσματος στην αγορά κυρίως λόγω των πληθωριστικών πιέσεων. Όλα νομίζω θα εξαρτηθούν από τη χρονική διάρκεια των εχθροπραξιών», λέει.

Η Vitex όπως λέει ο κ. Γιαννίδης κατέγραψε το 2021 αύξηση πωλήσεων 17% φθάνοντας τα 55,7 εκατ. ευρώ, όμως τα EBITDA υποχώρησαν 30%. «Ήταν αποτέλεσμα της πλήρους απορρόφησης εκ μέρους μας των ανατιμήσεων των πρώτων υλών αλλά και της επιλογής μας να μην ενεργοποιήσουμε κινήσεις περιστολής του κόστους αλλά να ενισχύσουμε την εξυπηρέτηση των πελατών μας ενεργοποιώντας για παράδειγμα και δεύτερη βάρδια και παράλληλα να διπλασιάσουμε το στοκ των αποθεμάτων μας, έστω και με τις υψηλότερες τιμές πρώτων υλών, προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα διαθεσιμότητας στο μέλλον», τονίζει ο κ. Γιαννίδης.

Παράλληλα το 2021 ήταν μία χρονιά που αυξήθηκε σημαντικά το προσωπικό της εταιρείας. «Προχωρήσαμε σε 62 προλήψεις», σημειώνει ο κ. Γιαννίδης.

Αν και η χρονιά ξεκίνησε με ιδιαίτερα θετικούς οιωνούς, ο πόλεμος στην Ουκρανία ρίχνει βαριά σκιά στις προβλέψεις για φέτος. «Η αξία των πωλήσεων λόγω και των ανατιμήσεων ίσως δώσει κάποιο μεγαλύτερο μέγεθος, όλα όμως θα εξαρτηθούν απ’ το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον πόλεμο», εκτιμά ο κ. Γιαννίδης. «Εάν πχ όλο αυτό που ζούμε σήμερα ‘τραβήξει’ ως το Μάιο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μία χαμένη χρονιά για το σύνολο της οικονομίας», προσθέτει.

Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το ενεργειακό κόστος η Vitex, όπως λέει ο κ. Γιαννίδης είναι «θωρακισμένη» χάρη στις επενδύσεις που είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια σε φωτοβολταϊκά συστήματα. «Έχουμε καταφέρει σήμερα το ενεργειακό κόστος να είναι χαμηλό στο γενικότερο μίγμα του λειτουργικού μας κόστους», σημειώνει, προσθέτοντας: «αυτό που μας επηρεάζει περισσότερο είναι σαφώς το κόστος των πρώτων υλών και φυσικά η αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού», προσθέτει.

«Σε κάθε περίπτωση εμείς παραμένουμε σταθεροί στο να στηρίξουμε και να εξυπηρετήσουμε με κάθε τρόπο το δίκτυο και τους συνεργάτες μας, στοχεύοντας στη μεγέθυνση του αποτυπώματος μας στην αγορά», λέει ο κ. Γιαννίδης.

Να σημειωθεί, ότι η Vitex Α.Ε. δραστηριοποιείται στον τομέα των δομικών υλικών (αρχιτεκτονικά χρώματα, ασφαλτικές μονώσεις και εξωτερική θερμομόνωση) από το 1932. Με έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής, διαθέτει τέσσερις σύγχρονες μονάδες παραγωγής και δύο θυγατρικές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία και Βουλγαρία). Το 2021 κατατάχθηκε στη λίστα Best WorkplacesΤΜ Hellas ως μία από τις 10 εταιρείες στην Ελλάδα με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, ενώ αναδείχθηκε και νικήτρια στην κατηγορία ESG των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2021.

 

Διαβάστε ακόμη:

Τα άφωνα χείλη (των εξωθεσμικών), το χιλιάρικο βασικός μισθός στις τράπεζες και το φλερτ του Σπύρου με την ανιψιά της ΙΟΝ

Τα… ρούβλια του Πούτιν επιταχύνουν το σχέδιο ενεργειακής θωράκισης της χώρας – Πώς θα γεμίσουν οι δεξαμενές φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Σαρώνει η φοροδιαφυγή σε ξενοδοχεία και πλατφόρμες τύπου Airbnb – Άνοιξαν τραπεζικοί λογαριασμοί

Exit mobile version