search icon

Επιχειρήσεις

Citigroup: Bullish για τη Μυτιληναίος – Τιμή στόχος 21,50 ευρώ

Τι αναφέρει η τράπεζα για τη διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων του Ομίλου, την παραγωγή αλουμινίου και τον ρόλο των φωτοβολταϊκών έργων που έχουν εγκριθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022 - Deloitte: Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ ανάμεσα στις 100 κορυφαίες κατασκευαστικές παγκοσμίως για το 2020

Η Citigroup αυξάνει την τιμή στόχο στα 21,50 ευρώ και διατηρεί τη σύσταση «αγοράς», αφού ο εγχώριος όμιλος θα επωφεληθεί από την πορεία της τιμής του αλουμινίου και των project στις ΑΠΕ, ενώ ειδικά για το μέταλλο προχωρά σε αναβάθμιση της μέσης τιμής του στα 2.475 δολάρια για φέτος.

Η Μυτιληναίος αποτελεί έναν όμιλο με διαφορετικές δραστηριότητες σε διαφορετικούς τομείς όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ταυτόχρονα είναι παραγωγός χαμηλού κόστους στο αλουμίνιο. Μερικοί από τους καταλύτες για να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα τιμής είναι η ανακύκλωση του αλουμινίου και η διαδικασία βελτίωσης της αποδοτικότητας γύρω από την αλουμίνα.

Αναφορικά με τις δραστηριότητες στον κλάδο αλουμινίου, η Citigroup εξηγεί ότι το κόστος παραγωγής είναι χαμηλότερο από 1.600 δολάρια, αλλά στα αρνητικά προστίθεται η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, γεγονός που οδηγεί την αμερικανική τράπεζα στην εκτίμηση ότι τα EBITDA για τη μονάδα ενέργειας θα διαμορφωθούν στα 118 εκατ. ευρώ από 157 εκατ. ευρώ το 2020.

Ταυτόχρονα η αμερικανική τράπεζα αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για την πορεία του αλουμινίου από 2.475 δολάρια ανά τόνο το 2021 και 3.010 ανά τόνο το 2022 και στα 2.900 δολάρια ανά τόνο σε ορίζοντα έως και τρεις μήνες και 3.100 δολάρια ανά τόνο τους επόμενους 6-12 μήνες. Η Μυτιληναίος επωφελείται από την αύξηση της τιμής του αλουμινίου.

Αναφορικά με τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) του ομίλου η τράπεζα προχώρησε σε αναβάθμιση των προβλέψεών της κατά 2% φέτος, 4% το 2022 και 13% το 2023, προκειμένου να υπάρξει ευθυγράμμιση με τις αντίστοιχες αναβαθμίσεις για την τιμή του αλουμινίου.

Τέλος, για τον όμιλο σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν τα φωτοβολταϊκά έργα που έχουν εγκριθεί (0,6GW του χαρτοφυλακίου των 1,5GW που διαθέτει) και αναμένεται να ξεκινήσουν το 2022. Ο τομέας αυτός αναμένεται να προσθέσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ στα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων, ενώ η νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο (CCGT) παραμένει μια σημαντική θετική εξέλιξη, πέραν από την περαιτέρω ανάπτυξη των αιολικών πάρκων.

Διαβάστε ακόμη:

Σκρέκας: Οι επιδοτήσεις στα τιμολόγια ρεύματος αφορούν όλους τους καταναλωτές

Νέες προσλήψεις μονίμων σε ΤτΕ και ΔΕΗ – Οι ειδικότητες και τα δικαιολογητικά

Bloomberg: Η Alpha Bank εκδίδει senior preferred ομόλογο 500 εκατ. ευρώ 

Exit mobile version