search icon

Επιχειρήσεις

COSMOTE: Στην εποχή της ανάπτυξης με το 5G

Καθώς η κάλυψη του COSMOTE 5G αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021 η αντικατάσταση της κάρτας SIM παλαιάς τεχνολογίας θα γίνεται άμεσα και δωρεάν στα καταστήματα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Sponsored Content

Tο 3G, η τεχνολογία που μόλις πριν 20 χρόνια αποτέλεσε επανάσταση και εγκαινίασε την εποχή του Mobile Internet, θεωρείται ήδη ξεπερασμένο. Tο μέλλον των τηλεπικοινωνιών, είναι το 5G, η 5η γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία κινητής που έχουμε γνωρίσει, αφού υποστηρίζει πολύ υψηλές ταχύτητες δεδομένων, σημαντικά αυξημένη χωρητικότητα και σχεδόν μηδενικό χρόνο απόκρισης.

Έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στην πολύ μεγάλη αύξηση των δεδομένων και τις ανάγκες συνδεσιμότητας της σημερινής σύγχρονης κοινωνίας, στην αποτελεσματική υποστήριξη δισεκατομμυρίων, παράλληλα συνδεδεμένων, συσκευών (Internet of Things) και στην πραγματοποίηση καινοτόμων εφαρμογών που θα αλλάξουν θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε.

Ένας μοχλός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, με δυνατότητα εφαρμογής σε διάφορους τομείς όπως η βιομηχανία, η υγεία, οι μεταφορές, οι «έξυπνες» πόλεις, η εκπαίδευση, η ψυχαγωγία κ.ά. Η COSMOTE που πρώτη έφερε πρώτη στην Ελλάδα το 5G προτίθεται να καλύψει με 5G αυτοκινητόδρομους της χώρας, συνολικού μήκους άνω των 2.000χλμ., μέχρι το τέλος του 2023. Οι «διάδρομοι 5G» (5G Corridors), που περιλαμβάνονται στη «Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού», θα επιτρέπουν την αυτοματοποιημένη κίνηση φορτηγών από και προς λιμάνια και αεροδρόμια, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας.

 

Το μέλλον των επικοινωνιών

Το COSMOTE 3G θα ξεκινήσει να καταργείται σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, κάνοντας «χώρο» για την πέμπτη γενιά δικτύων. Στόχος αυτής της κίνησης είναι αφενός να απελευθερωθεί φάσμα που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των 4G και 5G δικτύων αλλά και οι υποδομές να περάσουν σε μια πιο ενεργειακά φιλική εκδοχή.

Θα επηρεαστούν οι υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων;

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά. Οι υπηρεσίες δεδομένων, θα υποστηρίζονται από το COSMOTE 4G, το οποίο έχει πληθυσμιακή κάλυψη 99%, και από το COSMOTE 5G, του οποίου η κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021.

Άμεση αντικατάσταση

Οι υπηρεσίες δεδομένων, δηλαδή η πρόσβαση στο Internet μέσω του δικτύου κινητής COSMOTE, θα υποστηρίζονται από το COSMOTE 4G ή το Cosmote 5G για όποιους συνδρομητές έχουν την κατάλληλη συσκευή και μένουν σε περιοχή που υπάρχουν διαθέσιμα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Αυτό ισχύει για συνδρομητές που έχουν συσκευή που υποστηρίζει δίκτυο 4G και 5G με κάρτες τεχνολογίας U-SIM. Όσοι συνδρομητές χρησιμοποιούν υπηρεσίες δεδομένων μέσω συσκευών 3G  με κάρτα SIM παλαιάς τεχνολογίας, θα μπορούν να την αντικαταστήσουν άμεσα και δωρεάν σε ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ ενώ με ειδική έκπτωση θα μπορούν να αντικαταστήσουν και την συσκευή τους αν υποστηρίζει μόνο υπηρεσίες 3G.

Exit mobile version