search icon

Επιχειρήσεις

Evergrande: Αναζητά σανίδα σωτηρίας – Θα συνεργαστεί με τους πιστωτές της μετά την αθέτηση πληρωμών

Το χρέος της Evergrande έχει φτάσει τα 300 δισ. δολάρια, με περίπου 200 δισ. δολάρια σε ομόλογα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η S&P Global Ratings υποβάθμισε την Evergrande Group σε μία από τις χαμηλότερες βαθμίδες της

Τη δέσμευσή της να εργαστεί ενεργά με τους πιστωτές της, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει έπειτα και από τις πρόσφατες αθετήσεις πληρωμών, εξέφρασε η Evergrande.

Σε ανακοίνωσή του προς το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων Evergrande Group αναφέρει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο όμιλος τον τελευταίο καιρό, η επιτροπή διαχείρισης κινδύνων της Evergrande κάνει χρήση των εκτεταμένων πόρων της και θα εργαστεί ενεργά με τους πιστωτές του ομίλου».

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι η επιτροπή θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να «μετριάσει το ρίσκο του ομίλου και να προστατεύσει το έννομο συμφέρον όλων των μερών».

Η Evergrande είχε ανακοινώσει στις 6 Δεκεμβρίου τη σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής, τα μέλη της οποίας περιλαμβάνουν αντιπροσώπους από διάφορες κρατικές επιχειρήσεις.

Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται η Guangdong Holdings Ltd, που ελέγχεται από την περιφερειακή κυβέρνηση, καθώς και η China Cinda Asset Management Co., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Evergrande, Hui Ka Yan, ενώ μέλος της είναι και ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Pan Darong.

Το χρέος της Evergrande έχει φτάσει τα 300 δισ. δολάρια, με περίπου 200 δισ. δολάρια σε ομόλογα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η S&P Global Ratings υποβάθμισε την Evergrande Group σε μία από τις χαμηλότερες πιθανές αξιολογήσεις της.

Διαβάστε ακόμη

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το σχέδιο εξυγίανσης προωθείται για υπογραφή σε ΥΕΘΑ / ΠΝ και τράπεζες

ΡΑΕ: «Πράσινο» σε πλωτό σταθμό παραγωγής ρεύματος στη Λέσβο

Myergani.gr.gov: Οι εργαζόμενοι ελέγχουν τι δηλώνει ο εργοδότης

 

Exit mobile version