search icon

Επιχειρήσεις

Folli Follie: Aίτημα πτώχευσης συζητείται στο Πρωτοδικείο

Οι δύο εταιρείες είχαν ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Folli–Follie ζητώντας να μην μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση

Αίτημα πτώχευσης της Folli Follie συζητείται σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως έχουν ζητήσει δυο ομολογιούχοι.

Πρόκειται για την εταιρεία Valartis International Ltd με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και η Darsi Investment με έδρα επίσης τις Παρθένους Νήσους.

Οι δύο εταιρείες είχαν ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της Folli–Follie ζητώντας να μην μεταβληθεί η περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών δίνει το δικαίωμα στους δύο ομολογιούχους για μη μεταβολή των παγίων στοιχείων της εταιρείας συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά της Folli- Follie, θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης και αργότερα να επέλθει συμφωνία με τους υπόλοιπους ομολογιούχους, ώστε να ενταχθεί η εταιρεία στο πτωχευτικό άρθρο 106δ.

Άλλωστε, η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους στο Λονδίνο για την ένταξη στο άρθρο καθώς χρειάζεται η έγκριση από το 60% των ομολογιούχων.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, όσοι υπέστησαν ζημιές από την Folli – Follie έχουν το δικαίωμα έγκλησης κατά της οικογένειας Κουτσολιούτσου, προκειμένου να διωχθούν ποινικά.

Δ.Π

Exit mobile version