search icon

Επιχειρήσεις

ΓΣΕΒΕΕ: Zητά λήψη μέτρων για τις πληγείσες επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές

Στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ ζητά μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση των ζημιών στις επιχειρήσεις, ασφαλιστικές και φορολογικές ελαφρύνσεις, κοινωνική προστασία και συνοχή

Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των κατοίκων και την αποκατάσταση των ζημιών επιχειρήσεων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας (Εύβοια, Ρόδος, Πελοπόννησος, Κως κ.α.) επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), σε επιστολή που απέστειλε εχθές προς τους Υπουργούς Οικονομικών κκ. Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη.

Η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζει την θλίψη της για τις καταστροφές που προκαλούνται από τις πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και σημειώνει ότι «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές στεκόμαστε δίπλα στις πυρόπληκτες οικογένειες που δοκιμάζονται με όλες μας τις δυνάμεις, ενώ εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους επαγγελματίες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των έκτακτων αυτών αναγκών».

Ειδικότερα στην επιστολή της αναφέρει ότι «με οδηγό τις προτάσεις μας, αλλά και το πλαίσιο ρυθμίσεων που έλαβαν χώρα σε άλλες περιπτώσεις καταστροφών στο παρελθόν, είναι αναγκαίο να προωθηθούν παρεμβάσεις μερικές από τις οποίες θα πρέπει να έχουν μόνιμη θεσμική και νομική ισχύ».

Συγκεκριμένα ζητά:

Ι. Αποκατάσταση ζημιών επιχειρήσεων

ΙΙ. Ασφαλιστικές -φορολογικές ελαφρύνσεις

ΙΙΙ. Δανειακές υποχρεώσεις- Χρηματοδότηση

IV. Κοινωνική προστασία – Κοινωνική συνοχή 

Η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ δηλώνει έτοιμη να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί στην ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Προτεραιότητά μας είναι να στηρίξουμε όσους δοκιμάζονται τούτες τις ώρες».

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Kύμα ανατιμήσεων στα τιμολόγια μετά τον πρωτοφανή καύσωνα (Vid)

Αύξηση κόστους κατά 500% για ένα εμπορευματοκιβώτιο

CVC: Eπενδύει 2,7 δισ. ευρώ στο ισπανικό πρωτάθλημα και τον Μέσι

Exit mobile version