search icon

Επιχειρήσεις

Η IKEA επενδύει €400 εκατ. σε καταστήματα στις πόλεις της Γαλλίας

Η Γαλλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της IKEA, μετά τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η IKEA σκοπεύει να επενδύσει 400 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία τα επόμενα τρία χρόνια, καθώς δημιουργεί τα νέα της καταστήματα στα κέντρα των γαλλικών πόλεων, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της IKEA Γαλλίας, Walter Kadnar.

Η IKEA, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής επίπλων στον κόσμο, είναι γνωστή για τα τεράστια καταστήματα αυτοεξυπηρέτησης (self service) εκτός πόλεων, αλλά τώρα αλλάζει το επιχειρηματικό της μοντέλο για να εξυπηρετεί περισσότερο τους καταναλωτές που προτιμούν να παραγγέλνουν online και να παραδίδονται τα προϊόντα στις πόρτες τους.

Ο Kadnar παρουσίασε τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας για τη Γαλλία, καθώς η IKEA – η οποία είχε πέρυσι πωλήσεις περίπου 39 δισ. ευρώ – άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο κέντρο του Παρισιού, στην περιοχή Madeleine, που είναι δημοφιλής στους τουρίστες και κοντά σε πολλά ιστορικά μνημεία.

Τα εγκαίνια του καταστήματος ήρθαν καθώς το Παρίσι ταλαιπωρείται από τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων», παρόλο που η βία και οι βανδαλισμοί που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις αυτές έχουν συρρικνωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Γαλλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της IKEA, μετά τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το IKEA απασχολεί περίπου 10.000 άτομα στη Γαλλία, όπου οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 3% για γη χρήση 2017/18 σε 2,83 δισ. ευρώ.

Exit mobile version