search icon

Επιχειρήσεις

Μytilineos: Τιμή στόχος στα €22 και εκτίναξη της κερδοφορίας πάνω από €500 εκατ. για το 2022 από την Pantelakis Securities

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι για το 2021 τα EBITDA της εταιρείας θα κλείσουν στα 300 εκατ. ευρώ

Tην τιμή στόχο της μετοχής της Μytilineos στα 22 ευρώ από 17,4 ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη αναθεωρεί με νέο report της, η Pantelakis Securities. Η νέα τιμή είναι 45% υψηλότερη από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι για το 2021 τα EBITDA της εταιρείας θα κλείσουν στα 300 εκ. ευρώ, ενώ για το 2022 εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 500 εκ. ευρώ και θα υπερβούν τα 600 εκ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας εντός του έτους του νέου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 826 MW, στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Η νέα μονάδα προβλέπεται να έχει σημαντική συνεισφορά στα κέρδη που υπολογίζεται σε 70 εκ. ευρώ στα EBITDA με  διπλασιασμό της θερμικής ηλεκτροπαραγωγής της στα 1,7GW.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται και στην ισχυρή παρουσία της Mytilineos στις ΑΠΕ με ένα χαρτοφυλάκιο έργων δυναμικότητας 1,5 GW. Η Pantelakis Securities προβλέπει από την συγκεκριμένη δραστηριότητα έσοδα ύψους 190 εκ. ευρώ για το 2024 με συνολικές επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης 900 εκ. ευρώ.

Εντός των στόχων βλέπει η χρηματιστηριακή και την προοπτική για την παραγωγή «πράσινου» αλουμινίου ενώ αναφορά κάνει στην δυναμική που εμφανίζει ο τομέας αυτός σε αγορές όπως αυτή της Ευρώπης.

Σε ότι αφορά τις υποδομές το report αναμένει ότι  η Mytilineos θα έχει ενισχυμένο ρόλο στο Ευρωπαϊκό Πακέτο Ανάκαμψης, στο οποίο, μεταξύ πολλών άλλων, θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, μεγάλα έργα υποδομών με κεντρικό άξονα την «Πράσινη Μετάβαση».

Διαβάστε ακόμη

Prodea και Παπαλέκας αγοράζουν το Port of Paros, oι ακτιβιστές του ΟΤΕ μπαίνουν και στην ΕΧΑΕ, η σύγκρουση για τη ΔΕΗ και οι μεζονέτες της Μονής

Το σχέδιο για mega-yacht μαρίνα στην Κέρκυρα

Βασίλης Φουρλής στο newmoney: Με την Holland & Barrett διεκδικούμε μερίδιο από μία αγορά 600 εκατ. ευρώ

Exit mobile version